Fetdiss på dressyrmupparna

Alltså herregud säger jag bara! Jag har aldrig gillat dressyrmupparna, jag är nog deras motsats. Inte fan köper jag 14 träns för att kunna variera eller "blingar till" min ridhjälm med nå himla swarkovski-kristaller.
Men ärligt talat, när de förut uttryckte sig om travare fick jag nog. VAD I HELA VÄRLDEN ÄR DOM FÖR YTLIGA BITCHAR?

Som den här artikeln. ↓ Jag tror aldrig jag har dampat så mycket. Att dra folk/djur/whatever över en kam är så otroligt omoget och verkar bara väldigt okunnigt. Vad har de att säga till om egentligen, vilka tror dom att dom är? Att provocera är en sak, att uttrycka sig som två idioter är en helt annan sak. Åh så arg jag blir! Vill bara åka ner till tjotaheita eller vart fasen dom bor och ba ... ja ni vill inte veta! Hästälskare, knappast. Snarare ridtjejer. USCH för personer som dem, håll igen truten om ni inte har något vettigt att komma med!  


Glader kan då hoppa ...


... gå i form ...


... och kan känna sig som en häst varje dag, utan massa trams på sig.



Dag 13

♦ Mitt drömbröllop ♦

Haha what? Jag är inte precis den typen som sitter och drömmer om bröllop, och när jag var liten så kunde jag inte fatta varför de andra tjejerna ville bli prinsessor. Jag ville ju bli cowboy! :D Men jag har inget svar på den frågan tror jag ... eller jo kanske att man gifter sig på hästryggen och självklart i skogen. Haha nej men i alla fall från hästryggen, i skogen kanske man inte behöver vara ... och sen vore det vore ju trevligt om folk kastade lite ris på mig, så kunde jag ju kasta lite stenar tillbaka. 

Något sånt här? Perfekt! Önskar att jag var bruden där haha.



Natural horsemanship

Tänkte bara beskriva lite hur jag tränar NH med Glader.

Om jag tränar horsemanship på ett ställe som inte är inhägnat på något sätt, är det enda jag använder Monty Roberts' dually halter, pekpinne och longerlina. Eller ja, pekpinne låter ju bättre än spö i detta sammanhang eftersom jag inte precis "spöar" honom med det ... när jag tränar NH med Glader är det snarare en vägvisare.

Såhär ser grimman ut. Köpte den faktiskt direkt av Monty Roberts då han hade sin show i Umeå. Den är speciellt gjord för träning med hästen från marken, totalt livsfarligt att binda upp hästen i den! En vanlig grimma ger tryck i nacken då man drar i t.ex. ett grimskaft, och det ger ett obehag. Dually-grimman har dubbla nosremmar vilken en av dem vilken den undre är lös och drar åt över mulen vid tryck. Det är jätteviktigt att hästen förstår vad den ska göra innan man jobbar särskilt hårt med den. Monty är helt klart en av mina största förebilder, helt fantastiskt hur han hanterar hästar! Läs om grimman och se filmen om den här!


Är jag på ridbanan eller i hagen är Glader helt lös såklart. Gör join-up och sådant, har läst mig till det mesta från Monty Roberts' böcker. T.ex. "from my hands to yours" som är hur bra som helst. Är det någonting jag fascineras av så är det kommunikation med hästar, och ni måste bara se hans film om hans mustang Shy Boy. Jag höll ju nästan på att dö, beundrar honom så sjukt mycket.

Jag tror verkligen inte på träning genom att försöka vara en alltför skarp ledare till hästen. Egentligen, hur himla roligt skulle det vara att lyda under en diktator? Det märker man tydligt på Glader, han vill ha en kompis och någon att samarbeta med, inte lyda under. Ofta då jag tränar NH med Glader är det lek, respekten från honom kommer då han får svar på varför han ska göra de saker jag ber honom om.

Många drömmer kanske om att vinna OS i hoppning, ärlig talat drömmer jag om att vinna hästens förtroende. (Men det är ju bara min åsikt.)
Vet man vem Monty Roberts är så har man ju klart för sig att man inte pratar med hästen, utan man lyssnar till den! ;)


NH

Kände att min arm inte pallade för att rida så jag körde NH med Glader idag istället. Det gick verkligen suuper och han har blivit mycket bättre på att lyssna! Förut då man longerade honom var det jättesvårt att få stopp på honom i trav och galopp, även om man gick ut framför så ökade han bara farten. Nu kan jag stå helt stilla och bara ptrooa en gång, då gör han halt direkt och vänder in hela kroppen mot mig. Han kan också göra framdelsvändningar runt mig, bara genom att jag tittar på hans bakdel så flyttar han. Ska jobba lite mer med inkallningar, backa är han jätteduktig på.

Men den stackarn gick omkull idag! Haha det var så synd om honom att jag började skratta ... min gulle drattade på ändan kan man säga! ;D Jag longerade honom i trav, och trots att han har broddar så halkade han där backen lutar lite extra så benen bara flätte åt sidan och han dunsade ner på magen. Det vart som en "poff", han landade jättemjukt i snön, måste säga att hans gå-omkull-stil var riktigt smidig ändå! Det såg nästan ut som om han tyckte det var pinsamt haha, han hoppade upp på direkten och fortsatte att trava runt mig. Haha min söta älskling!

Ingen har vackrare ögon än my Västerbo Everglade



Random

Senaste

Låt du hörde: Skellefte AIK låtn
Film du såg: Men in black II
Mat du åt: En macka
Kram: Glader
Puss: Glader
Känslan: Hopp
Resa: Hem från skolan
Glädje: Skellefte gjorde mål
Dröm: Minns inte
Person du träffade: Åsa
Personen du pratade i telefon med: Mamma 
Personen du fick sms av: Johanna
Gången du åt 7-eleven korv: Längesen
Gången du var utomhus: 30 minuter sen
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Igår
Saken du köpte: Världens snyggaste tröja
 
Allmänt:
Ska bli skoj: Hemavan på fredag
Ska inte bli skoj att: Behöva gå till skolan
Sparar till: Mycket
Pålägg som gäller: Körv
Önskar att jag var bättre på: Låta bli kakor HÖHÖ
Dagens dryck: Friscus
Vad saknar du: Melissa
Tre band/artister: 30 seconds to mars, Johnny Cash, Good Charlotte
Vad har du gjort idag: Ridit, varit i skolan, åkt buss, ätit, tränat
Brukar du svära mycket: Jo, för mycket
Hur tidigt stiger du upp: 05.30
På helgerna: 8-9
Vad ska du göra ikväll: Sova
Hur många timmar sover du per natt: 5
Vem är snyggast i världen: Många 
Vad är det för veckodag: Tisdag
Bästa saken som hände mig förra sommaren: Allt
Favoritplagg i garderoben just nu: Mjukisbrallor som vanligt
Längd: 1.74
Vikt: 60
Byter gärna garderob med: Miley Cyrus
Byxa eller kjol: Byxa, i helvete att jag tar på mig en kjol
Senast utlästa bok: Den förlorade symbolen
Mitt rum kan beskrivas som:
Mig själv med tre ord (just nu):
Jag tränar:
Jag ville bli när jag var liten:


?

♥ VART HAR ERA KOMMENTARER TAGIT VÄGEN? ♥


Dag 12

♦ En bild på ett ställe jag vart på ♦

Island 2006.



THIS IS WHY

Folk på VRK har säkert undrat varför jag har ridit hemma men inte varit på lektionerna. Eller hur? Och joo, min arm skulle inte hålla för lektionsträning. Jag kör långt ifrån hårdträning med Glader. Honom rider man med benen och knappt med händerna överhuvudtaget, därför har jag klarat av att rida honom. Jag rider max 40 minuter också, och jag har ont i armen efteråt. Inte mycket, men det känns i alla fall. Just nu kan jag säga att jag rider Glader för att jag känner en skyldighet att göra det, jag får så extremt dåligt samvete om han har fått stå på grund av mig! Jag har också fått rida på en hand väldigt ofta, och han förstår ju neckreining så det har gått bra.

Så det är inte på grund av att jag inte "orkar" eller något sånt jäkla skitsnack, jag längtar verkligen tillbaka till lektionerna ska ni veta! :( Har gått miste om 4-5 lektioner nu ... det är ju en av höjdpunkerna på veckan helt klart så jag är himla besviken att jag är tvungen att missa dem! 

Alltså. Jag klarar av att rida Glader eftersom han är så extremt känslig i munnen och jag rider bara lätta grejer med honom. (Får inte rida på 3 månader egentligen för ortopeden, haha det gick ju bra) Men just nu skulle min arm aldrig hålla för VRK-träningarna tyvärr, men sånt är livet! Även om det suger. Om det känns bra börjar jag igen nästa vecka med dom vanliga träningarna på vrk, hoppashoppashoppas som hellseke att det funkar.


Monday morning. Oh wait, afternoon

Har just varit ute och sprungit idag igen. Och sate vad jag dödade min mage idag alltså! Känns bra, jag har ju slagit vad med Johanna att jag ska ha lika mycket abs som Shakira innan sommarlovet ;) Löpningen är ganska enkel trots att jag inte har någon kondition, jag har ju så himla mycket lår- och vadmuskler så jag får aldrig mjölksyra i benen.

Nu blir det Hemavan (konfaläger) på fredag till måndag! Ska sova med Limpan, Lelle och Jojjs såklart vilket inte kommer sluta bra haha ... man minns ju hur det gick på förra lägret, ett antal inte speciellt glada ledare (a)

Jag har fått en till beställning förresten! Akryl den här gången, måste bara se till att hitta material eftersom den ska vara klar innan sjunde maj. Kul med lite beställningar igen så får jag en anledning att lägga ner massoooor med tid på det, plus att man drar ju in lite cash ;)
Nu ska jag strax ut och rida så ni får ha det kung.

Bildbrist, jag vill ha sommar nu -.-




SAIK

Har just varit ute på löpbandet i en halvtimma och kört mage ett tag också. Trodde att mina benhinnor skulle avlida haha, men känner ingenting :O

Och älskade Skellefte vann mot Lule! Så sjukt glad, hela min familj stod framför teven och ba vrålade. Måste dit och se nån match snart, det är ju för fasen 2 månader sen sist!




Slut på det roliga

Från och med idag ska jag skippa skräpmaten och börja träna ... i alla fall enligt mitt schema som jag har skrivit åt mig själv ;D Måste hålla det också annars får jag komma på något straff åt mig själv. Första veckan börjar jag med att kuta en halvtimma på löpbandet och sen köra magträning tills jag har tillräckligt med kramp. Låter jättekul - i know! :D Det är verkligen behövligt för mig om jag inte ska sluta som en fet diabetiker. För innan sommaren ska mina förlorade och saknade abs vara tillbaka !



Bommar

Tränade mest trav- och galoppbommar idag. Det var hur länge sen som helst, har inte hoppat något på hela vintern! Det gick i alla fall jättebra och Glader blev supertaggad av det. Längtar till sommaren så man kan börja hoppa, det går ju inte nu eftersom underlaget är så himla konstigt.

Haha Glader tyckte det var jättekul med galoppbommar ;D 



:D

Glöm inte bort frågestunden! :D


Dag 11

(hoppar över dag 10, tar det nån annan gång)
 Någonting jag oroar mig över ♦

Ingenting, tror jag. Eller ibland så oroar jag mig för jättemycket saker men det beror nog bara på stress tror jag. Och det är extremt sällan jag är stressad, jag kan nästan inte ens bli det! Så min värsta oro just nu är väl att jag inte vet om någon kommer kunna rida Glader medans jag är i Hemavan över helgen ;)

En svettig Glader i stallet igår!



Ridbrallor

Mina ridbyxor är nästan helt paj haha ... men jag är en sån som nöter ut allting fullständigt innan jag köper nytt, ekonomiskt eller hur -.- Vill i alla fall köpa de här helskodda, svarta denimridbyxorna. Får se när jag har råd :D




You're my better half


Svar på tal



lalal
om ...:

jadu.. visst är det tråkigt att hästar måste flytta mycket, men samtidigt kan man ju tappa intresset för hästar och om man då inte säljer dom, så blir det ju bara fel i och med att man inte är intresserad av att sköta om den? eller? har jag fel där?

Svar: Ja, absolut! Men det jag inte förstår är hur man bara kan "tappa intresset" för sin bästa vän ... alltså jag kan verkligen inte på något enda litet jädra sätt förstå det! Enligt mig är det sjukt. :)


External hard drive

(tänkte ba säga först att ja int svara på nå bögfrågor haha! Det är en hästblogg förfan:P)

Har just installerat min nya externa hårddisk som vi äntligen har köpt till min laptop! Den tar 250 GB totalt, då jävlar ska den väl rymma min hårddisk haha ;)



Today's riding

Det gick hur bra som helst idag med Glader, har var på jättebra humör! For ut på min ridbana mitt i skogen haha, och tränade mest bara basic-grejer. Han var inte alls lika stel i ryggen idag, jag studsade ingenting dåjag satt ner i traven och han var jättemjuk i alla gångarter. Har märkt att han är lite svagare i höger varv, så ska börja träna mycket i det varvet eftersom vänster sitter som smäck! Helt otroligt vad fin han är i vänstervarvet alltså, hans galopp är helt fantastisk + att han håller den kort, uppåt och energisk utan att jag behöver driva någonting alls. Fick värsta wow-upplevelsen idag p.g.a det (a) I högervarvet på volter (särskilt i galopp) börjar han tippa inåt och snubblar ibland rejält över sina egna ben. Därför får man nästan luta sig utåt för att balansera upp honom ;D Men nu har ju backen börjat tina fram så då han man ju tusen gånger bättre träningsmöjligheter överallt.

Jag tränar jättemycket på rida så lite som möjligt med handen, vilket verkligen har gett resultat! Han är jättemjuk och fin i munnen (han har alltid varit jättekänslig i munnen vilket jag verkligen vill att han fortsätter vara). Han jobbar mycket mer under sig och han kommer ner på tygeln av sig själv och håller sig där också, särskilt i trav & galopp. Nu får jag ner honom på tygeln genom att använda benen, kan även ställa honom i nacken (!) bara genom att använda benen.

Så det var verkligen ett jättebra pass, hur nöjd som helst! :)

PosarN som vanligt!





Frågestund


Changed it

Har ändrat bredden på bloggen nu. Kan äntligen ladda upp bredare bilder! :D Men nu kommer det se helt failat ut eftersom alla andra bilder blir så små då, men ni får leva med det ett tag!

Bild som jag tog sommaren 2009 ute på landet utanför Stockholm ... åh jag vill ha sommar nu!



Friday

Jag har varit helt nöjd hela dagen! Kanske för att det är fredag ... vet inte. 
Jag har just beställt hem VÄRLDENS SNYGGASTE IDIOTFRÄNA HOOD. Har då aldrig sett en hood som kan beskriva mig själv bättre, åh herregud vad hyper jag blev då jag hittade den. Lägger upp en bild då jag får hem den, men det lär dröja eftersom leveranstiden var 2-3 veckor -.-

Har nada att säga just nu, men ha en bra helg!:)


Bullen

Haha nu blir det en bildbomb med Bullen ...











SUUUPERMAAAN!



 nalle ..


Haha jag väckte honom :]



















Dagens ridpass

Jädrar vad det blåser ute! Man fick ta i för att kunna öppna ytterdörren, då är det inte lite alltså ... red ut på Glader idag i alla fall. For ut i skogen och bort till en vändplan vid sjön, det är aldrig skottat där så det är skitbra träning för honom! Körde mycket travarbete med honom där, och en del galopp också.

Ibland om han är lite spänd i ryggen så studsar man jättemycket i traven, och då blir han ju ännu mer spänd. Tränar jättemycket på att han ska bli van med att man sitter ner i traven och inte spänner sig så mycket, genom att bara sitta ner korta stunder och bara i låga tempon.

Han var jätteduktig i galoppen! Trots att man har ridit där några varv så det blir ett spår är det ju ändå djupsnö, men han bröt aldrig av utan höll en jättefin galopp och man behövde inte ens hålla igång honom trots att han tyckte det var lite jobbigt. Det är ju superbra teknikträning för honom att galoppera i djupsnö, jag märkte en väldigt stor skillnad på hans galopp särskilt efter förra vintern. Han tar mycket luftigare språng och galopperar mer i uppförsbacke också.




DO IT MAN

TRYCK TRYCK TRYCK

bloglovin

Workout

Jag måste bli bättre på att träna! Höll ju på ett tag men slutade efter att jag blev sjuk, glömde helt enkelt bort det. Problemet är nog att jag inte har något att motivera mig med ... men nu jädrar har jag gjort ett schema som jag måste hålla! Springa på löpbandet i 30 min + 15 min mage varje dag till att börja med. Jag måste nog vara den slöaste personen i världen -__-

Haha Glader imiterar mig ..



Dag 9

♦ En bild på mig och min bästa vän ♦

Haha vet att vi var hur snygga som helst för 6-7 år sen! ♥



Beställt






Two more not lonely people

Det blåser ju inte lite ute! Red Glader barbacka idag. Han var så jävulskt skitig då jag tog in honom, det skulle ta flera timmar att få bort allting så jag bestämde mig för att rida barbacka. Skrittade nästan exakt hela tiden och tränade massor med skänkelvikningar. Han börjar bli otroligt duktig på sidvärteshjälper nu, man behöver knappt nudda honom så flyttar han. Tränade också på att han ska sänka farten då man håller om extra med låren, och att han ska göra halt då man gör det + ptrooar (haha säger man så?). Han började greppa det ganska bra på slutet men det lär ju behövas mycket träning innan det går som på räls. Han hade öronen bakåtvinklade hela tiden och lyssnade, Glader är alltid sådär och vill jämt lära sig nya saker. Lätt den mest ambitiösa hästen jag vet.
Jag är nöjd med dagens ridpass i alla fall, haha Glader får väl sova på det där vi tränade på idag! ;) Får se vad jag gör imorgon, kommer nog börja där vi slutade idag tror jag.




Dag 8

♦ En dålig vana du som önskar att du inte hade

Haha att inte droga mig med socker hela tiden? Är totalt sockerberoende och det är jäklar inte lätt att bli av med det ... har försökt miljoner gånger men det har ju som inte gått särskilt bra. Önskar att någon kunde hota mig (haha) eller muta med något extremt så kanske det funkar ;)

ALLTSÅ DÖÖÖ


Saturday

For ut på en lite längre sväng med Glader idag. Det var skitmysigt och världens bästa väder :o Gjorde mycket galopp- och travintervaller och han blev väldigt taggad av det! Det säger ju sig självt att Glader är en glad häst ... ;)
Ska kanske hoppa imorgon? Har inte hoppat på hela vintern! I så fall blir det ändå bara småhinder, studs eller några andra gymnastikhoppningsövningar.




Back on track



Back on track är verkligen jättebra! Dyrt men verkligen värt priset. Back on track-grejerna är ju både hjälpande och förebyggande, om ens häst är stel i ryggen t.ex. så är det verkligen ett hjälpmedel! (Har testat själv så det är inget jag bara svamlar om) Och det finns ju så himla mycket av det ... täcken, benskydd, ryggvärmare, handskar, nackskydd och allt sånt xD




Ridning

Red Glader direkt då jag kom hem idag. Egentligen får jag ju inte ens lyfta mjölkpaket på 4 månader för läkaren haha ... men det skiter jag i. I alla fall så gick det jättebra, red inte alls länge men tränade lite på skänkelvikningar osv. Galoppen var suuper idag! Jätteenergiskt och han galopperade uppåt&framåt.




Sms

Kollade igenom alla sms från Johanna, insåg en sak då haha ...

- Som en jävel ^^
- HAHA;) lime -.-
- LIME;)
- LIME!
- Haha lime ...
- Som en jävel :D
- Haha! Jävel jävel jävel haha LIME! :D
- Maxa ! ! !
- HAHA! Jävel! Jävel! Jävel!
- JÄVEL! Martini? :O
- Markus Hellner på teve!!
(haha alltså  ...)
- Orta martini! :O
- Som en JÄVEL, på subway eller? :O
- Martini? ;)
- HAHA. Bikinin ...
- Orta! Den har jag med mig :D
- HAHA:] kvinkini Åre!
- JÄVEL då åker vi då jag kmr okej?;)
- Haha jo JÄVEL:] okej ^^
- Asså JÄVEL! ÅRE du anar inte hur KUL det kommer bli! :D
- Jävel jag är också sjuk -.-
- JÄVEL, vad vare som orsakade branden?<3
- Hur i påve stavas urch ??
(haha alltså, igen ...)

Ja, och vad drar vi för slutsats av detta? Känns som om jävel och lime håller på att ta över våra liv tyvärr.


Dag 7

♦ Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon ♦

Jag skulle spara det ... eller om jag var tvungen att bränna det just nu så skulle jag åka till USA, köpa en röd mustang -68, bygga ett ridhus eller något och säkert köpa en massa grejs till Glader. :P


Sitter på en skatteutbildning i Luleå just...

dsc02888 (MMS)

Sitter på en skatteutbildning i Luleå just nu... Inte lätt att hänga med! ;]


Not a billionaire

Om jag hade pengar ...



dag 6

♦ Typ av killar jag faller för ♦

ÖH jag är väl inte precis nån som "faller" för folk särskilt ofta. Jag skulle aldrig ha tid med nån pojkvän just nu. Men i alla fall, jag har ingen aning om vilken "typ" av killar jag faller för, så länge han inte behandlar mig som en prinsessa som typ dör om man får ett slag i huvudet ... sånt hatar jag.


Western

Kom just på världens bästa sak. Jag har ju hela tiden tänkt att börja rida western med Glader (alltså western också, inte byta till det eller så) och nu har jag ju chans att göra det! Det är ju det enda sättet att kunna rida för mig nu, annars får jag vänta i 4 månader tills handleden läkt. Är ledig imorgon så då ska jag kolla igenom min westernbok ordentligt och börja på lite grunder till neckreining med Glader. Det blir ju att rida med en hand såklart! Måste skynda mig att köpa en ny westerngjord till barbackapaden, den jag köpte var för lång.

Tror att han skulle gilla det!;)



fasn å

Var på röntgen och ortopeden idag, nåt slags återbesök. Hon sa att jag inte får anstränga armen någonting alls förrän om 4 månader, och efter det får jag träna upp musklerna och lyfta saker som väger mer än 1kg? Det kan hon bara ge fan i! Jag red ju Glader i söndags, det gjorde ju ont i armen men man kan ju inte hålla på å fjaskes ... för ridstrejka i fyra månader ... haha det låter som ett skämt i mina öron. Åt helvete med det här gipset alltså. Hatar gipset och jag vart så less på det så jag knäckte det på flera ställen så man kan röra armen mer (a) Precis alla muskler försvinner ju i armen efter bara några veckor eftersom den inte används någonting. Känner hur biceps och triceps bara är forna minnen nu haha ... Men jäklar det ska gå fort att träna upp dem igen för jag tänker inte gå runt som nån klenjänt och knappt kapabel att ens slå ner nån .. ! GAAH jag är skitsur just nu.

Jorå ... nog kommer jag sitta här uppe inom inte allt för många dagar! ;) 



Dag 5

♦ Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu ♦ 

Ett JA på en viss grej och en hel arm, haha.


Så äre



Jag är här hela veckan, kommer hit runt 7 på morgonen och far hem sent! Haha du vet ju hur min farsa är -.- Och ja, JAG MÅSTE TRÄFFA DIG, UNGE! :D ♥ OCH SVARA PÅ SMS FÖR I HELLSEKE!;)


Praovecka

Första dagen på praoen idag! Kom på det kvällen innan vi skulle lämna in prao-papperna, så jag är hos min fader. Ganska kul ändå, på papperna står det "arbetstider: 06.00-23.00", vilket är pappas arbetstider. Det är hur chill som helst, vi sitter bara vid datorn och gör massa mätordrar, kör runt i skogen och fikar hos folk då han köper skog av dem ;) Ganska kulT att han hade en päron-öl i kylskåpet, haha.

Måste hinna med att träffa Melissa i veckan också. Eftersom hans kontor är i Vindeln och jag är här hela dagarna så är det ju perfekto ... saknar henne hur mycket som helst. Men nu ska jag väl hitta på någe att göra, så ni får ha de bra.

(Det passar ju bra att jag praoar på Martinsons när jag heter skogslisa ... haha tacka Limpan för det underbara namnet ♥)


Dag 4

♦ Mina mål/drömmar/önskningar ♦

Haha oj! Knappt 1% av allt skulle rymmas här ... men kan väl räkna upp lite då.
Jag vill flytta till USA.
Jag vill hoppa fallskärm.
Jag vill hoppa bungyjump.
Jag vill backpacka i Thailand.
Jag vill gå en walkabout i Australien.
Jag vill bestiga Mount Everest.
Jag vill bli stridspilot.

Det är nog bäst att jag stoppar där, annars kommer det ta hela dagen för er att läsa allting. Och det där är ju lika mycket verklighet som drömmar för mig. Alltså kommer jag att göra dessa grejer! ;) Jag har aldrig varit rädd för livet, och jag tror verkligen på att om man vill något tillräckligt mycket så kan man klara av det.





Sunny sunday

Mamma red Glader idag, och jag hade nån slags ridlektion. Glade skötte sig bra trots all överskottsenergi!




Repgrimma

Tänker köpa en repgrimma/rephackamore till Glader. Dock är Hööks' repgrimmor totalt värdelösa, de är i nylon, bomull eller sånna material. Nylon kan ge "brännmärken" och skav och bomullen töjer sig och tappar passformen. Tänker köpa en från Parelli - självklart! I riktigt rep, men tyvärr är de ju mycket dyrare då. Även min barbackapad köpte jag från Parelli! :)





...

Jag blir sur då jag ser folk som köper hästar för att sälja dem när man "inte vill ha dem längre". Vem fan kan säga att man inte längre har lust att ha en häst? Hästar är inga saker som man kan sälja vidare miljarder gånger och hålla på ... som tävlingsponnyer som ofta blir vandringspokaler. Det är en sak om man inte har tid och inte kan ge sin häst den uppmärksamhet den förtjänar, om den inte trivs, eller om man inte längre har råd. En helt annan grej om man tappar intresset för den. Vadå tappa intresset för sina bästa kompisar? Tyvärr visste jag inte att man kunde det ... att ha en häst är ett jävligt stort ansvar. Till exempel jag skulle aldrig köpa en häst för att komma upp i klasserna, och sedan sälja den när jag inte kan komma längre med den. Men det beror ju på vad man satsar mot. Jag tror inte att hästar mår bra av att byta ägare så himla många gånger i sitt liv som vissa gör. Vilka svikare till människor, jag fattar inte hur man kan bry sig så lite om någon. (och ta inte allt på fel sätt nu, försök se poängen i det hela) För mig är meningen med att köpa en häst att bygga upp en relation till den, men ja man är ju olika,

Ni har kommit för att stanna






Mina älskade pojkar!



Dag 3

♦ Min favorit-årstid och varför ♦

Jag gillar alla årstider egentligen...

Vinter p.g.a. skoter, snowboard, snön, rida i djupsnön. Jag älskar snö!


Vår
p.g.a. sol, luften, man taggar inför sommaren, vägarna och gräset börjar komma fram.


Sommar p.g.a. värme, bad, ljust ute hela natten, sommarlov, min födelsedag (a), att man kan bara chilla gunilla, man kan rida exakt överallt.


Höst p.g.a. att man istället taggar inför vintern, färgerna och allt är bara allmänt mysigt.


Om man ska samanfatta det så kan jag väl bara säga att jag älskar livet ... försöker ta vara på varje dag, man vet ju aldrig vilken som är den sista! :)


OH NO

Jaha, då hände det mest tragiska detta år! Eric Saade vann melodifestivalen. Och inte är han då särskilt popular i det här huset. På grund av denna hemska tragedi har jag och Maja blivit tvungna att göra upp en plan ... jag ringer till min polare Gadaffi så fixar han inbördeskrig här i Sverige. So now me and Maja are packing our bags and going to Norway. På en bob. Självklart med turbo, och när turbon är slut så kör vi på en ren som äter kycklingsoppa eller möjligtvis vegosoppa. ERIC SAADE SE VAD DU STÄLLER TILL MED!









Jacket

Min snowboardjacka som jag köpte i Åre! Har aldrig haft någon, jag har alltid åkt i min svarta hood som är storlek XXL ;) Köpte den på Rip Curl, haha och den är designad av Nisse Arvidsson :O Ganska coolt ändå, han är ju hur grym som helst på bräda!
(självklart köpte jag den på herravdelningen)




Dag 2

♦ En person jag vill träffa just nu ♦

Det är ju miljoner människor jag vill träffa just nu. Så det går nog tyvärr inte att svara på. ;)


Fridaynight

Såg just Slumdog millionaire här hemma. Den var faktiskt riktigt bra! Jag vet, jag är väldigt mycket efter med att se den. Men bra var den i alla fall och väldigt trovärdig!




Portrait

Nu då min Angelina Jolie-porträtt är klart (tog mer än 2 månader, visar den snart), har jag börjat på en ny. Charlie Hunnam, bara för att han är min favoritsnubbe i världens bästa program Sons of Anarchy! :D 




Bucas



Om jag ska köpa ett nytt täcke till Glader så kommer det absolut bli ett från Bucas. Det är ju ett dyrt märke, men de har verkligen bra täcken! Har ju ett till Nasi, det är hur stadigt och hållbart som helst, dessutom är passformen perfekt. Skulle passa super till Glader eftersom han lätt får skav vid bogarna av täcken.





Dag 1

En bild på mig + 10 fakta om mig ♦

1.
Jag är en äkta gitarrspelande lantis och skulle aldrig kunna bo i en stad
2. Jag är inte rädd för någon eller något
3. Jag får ångest om jag är inne för mycket på dagarna
4. Jag är kristen
5. Jag tycker det är jävligt drygt med deprimerade människor som låter deras eländen gå ut över andra
6. Jag älskar vintern lika mycket som sommaren
7. Mitt favoritplagg är flanellskjortor
8. Jag skrattar åt allt, särskilt dåliga skämt
9. Jag gråter extremt sällan, jag grät inte ens då jag bröt armen
10. Jag kommer från en sportnördsfamilj


Ny lista

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu. .
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra  om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 17 – Någonting jag stör mig på
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 –Min favorithögtid

Martini-failen

Ja ... tänkte berätta om det här som hände i tisdags! Det var skitkul, även om det var en jäkligt stor fail ;)
Jag och Johanna gick och satte oss vid bardisken, och så sa jag till bartendern: "Vad kostar en martini?" Då svarade hon: "Är det en dry martini ni ska ha?" och jag sa "ja". MEN. Just då kom våra mammor bakifrån och såg helt förskräckta ut, de ba "vad är det ni säger?!" , så då skyndade jag mig att säga "Skämtar bara, en fanta och en cola" till bartendern. Hon frågade inte efter leg eller någonting! Jag tycker absolut inte att jag ser ut att kunna vara arton, men jag var ju sminkad, det är ganska mörkt där inne och dessutom är jag lång så hon kanske trodde det. Men det är ändå deras skyldighet att fråga efter leg, skitkonstigt att de inte gjorde det ... haha! Och just efter så kom våra pappor in, och våra morsor berättade för dem. Men de började bara skratta jättehögt, medan våra mammor pratade med oss sedan och hade svårt att släppa det xD THAT'S WHAT HAPPENS IN ÅRE! :D

(Killarna i våran klass har martini på hjärnan haha, det är ett vanligare ord än "hej" i våran klass)


Clothes

Jag och mamma har varit ute på byn och shoppat lite. Köpte en tröja på Vero Moda, en hood på Stadium och en skitsnygg snowboard-jacka på Rip Curl! :D Just nu väntar jag på att de andra ska komma hem från backen, så ska väl jag och Johanna hitta på nåt skoj ikväll med. Sista kvällen, trist men ändå skönt att komma hem. Saknar min Glader ... ♥

Klarar mig inte särskilt länge utan min älskade bästa vän. :)



Istrav

Det ska vara istrav här imorgon på Åresjön! :D (Om nån inte vet vad det är så är det alltså en vanlig travtävling fast på isen) De har plogat upp en 1000-metersbana här, just utanför vårat hotellrum så om man står på balkongen är det verkligen första parkett! Det är typ 50 m från vårat hotellfönster till banan. De kommer säkert testköra lite idag, hoppas det i alla fall så får man se några fiiina pållar!






Olyckan

Som sagt, i förrgår bröt jag handleden.
Vi hade åkt i och runtomkring Bräckeparken hela dagen, hoppat mycket, varit i halfpipen och sånt. På slutet var vi fortfarande i funparken, och det var 2 hopp efter varann. På det andra vet jag inte riktigt vad som hände, jag kom rakt på och hade inte tappat balansen eller någonting, men i luften blev brädan helt sne och jag kunde inte räta upp den så jag hade landat på huvudet om jag inte hade tagit emot med högerhanden. Så jag landade på handen och bröt handleden. Så då kom sjukvårdarna, haha tre skotrar! Ganska onödigt men xD Tur att jag hade handledsskyddet på mig, annars hade nog hela handen gått åt helvete och jag hade blivit tvungen att ha gips hur länge som helst! Dock är 6 veckor mer än tillräckligt ... jag som redan är less på gipset, hur ska jag palla i 6 veckor ...? Sånt är livet! :D (och NEJ jag grät ingenting!)

En del av bräckeparken. (Halfpipen där nere åkte vi inte i, den vi åkte i var tusen gånger större!:D)


Såhär ser armen ut just nu. Fingrarna och hela armen har svullnat hur mycket som helst, det ser helt knäppt ut xD (på armen står det: "Jojjs", "MARTINI", "haha fail tre skotrar för 1 arm inte logiskt" ;) 



Tisdag

Trots all skit blev gårdagen ändå skitkul! Minst sagt :O Eftersom jag har brutit handleden så fick ja inte åka snowboard, men läkaren sa att jag fick åka slalom. Vilket jag inte ens kan! Men vi hyrde i alla fall skidor igår, men jag gav upp efter första åket. Det gjorde jätteont i armen och jag kände mig så himla b ... det tog typ 100 år att komma ner. Heter man skillzlisa ska man vara bra ju ... antingen lever jag upp till mitt namn eller så blir det ingen åkning! ;) Så jag åkte tillbaka till hotellet. Pappa köpte chips, fanta och en glass åt mig, så jag satt på rummet ensam och såg på What's eating Gilbert Grape, haha.
Sen kom Johanna och vi chillade lite, och senare på kvällen for vi ut på byn och åt med våra familjer. Sen gick vi till bowlingen, vilket gick sådär! Jag är ju högerhänt men eftersom jag har gips på högern fick jag ju köra med vänstern! Helt bakvänt ;o Missade hela skiten nästan varenda gång, haha förutom att jag mitt i alltihop slog 2 strikear i rad! Men det som gjorde hela kvällen berättar jag senare.




Morning

Har just varit nere och käkat, så nu drar vi till backen! :D Håller oss i Åre idag med, VM8:an och VM6:an var jättebra igår så vi kör på det idag med.

Utsikten från hotellrummet nu på morgonen



Mobilblogg

Sitter i baren med Johanna, oj hon verkar inte nykter alltså!;] Vi hade tråkigt så vi satt nere i lobbyn och spelade gitarr, och vi fick typ publik så det var lite pinsamt ... haha. Men som sagt sitter vi i baren och dricker lite götta! Huvet snurrar lite nu så vi ska nog gå till hotellrummen snart eftersom det blir en heldag i uppe på Åreskutan imorgon!

ÅRE

Sitter på hotellrummet och chillar framför teven med datorn, godis och dr.pepper! Det tog cirka 7 timmar till Åre, så vi kom hit vid 17.30. Vi åt middag på hotellrestuaurangen, förstod nada av menyn så tog nån porcherad kungsflundrafilé (?) men det var i alla fall gott. ;D
Ska självklart ut i backen imorgon med Johanna då hon och henne familj kommer vid 2-tiden.




Some might say

Wohoo! Nu har min gitarr äntligen fått nya strängar som låter helt awesome! Tur att dom på Musikanten hann göra det över dagen, kom ju på att jag måste fixa det igår. Smart ...
Ska snart packa klart allting inför Åre. Vi åker imorgonbitti, och Johanna kommer på söndag. Vi har kommit på en massa saker vi ska göra där, åh det kommer bli så himla kul! Kan knappt vänta ju. Och med Oasis' überchilliga låtar blir man ju ännu mer taggad! :D

Min älskade Fender ♥



Leg yielding

Tränade skänkelvikning idag med Glader. Det gick jättebra! Han har blivit riktigt fin i skritten nu utan att börja stressa så jag har börjat i trav. Problemet är då, att han tar mina sidförande skänklar som en galoppfattning eller ökande samtidigt som han flyttar åt sidan ;D Men han har börjat fatta nu att han inte ska öka om man leder mycket åt det hållet och sitter emot lite. Det gicm jättebra i slutet! :D
Alltså det går inte fatta hur duktig han är på galoppfattningar! Det är ju hur stor skillnad som helst från när jag fick hem honom. Man behöver bara vinkla ena foten lite framåt så det inte ens syns att man gör något så fattar han direkt galopp. I exakt samma sekund också. Använder aldrig ytterskänkeln då jag fattar galopp på honom nu eftersom han är så galet känslig. Ska börja träna höftfattningar lite längre fram, tror att han kommer nappa på det direkt! Han har ju så himla lätt för att lära sig saker, och framför allt så vill han lära sig saker och är positiv och ambitiös jämt! :D
Galopperade honom i lätt sits på slutet bara för att han skulle få slappna av i ryggen och länga ut kroppen lite.

Min superhäst ♥



:D

Alltså jag håller på att tagga sönder inför Åre! :D Det kommer bli hur kul som helst. Äntligen sportlov, det behövs verkligen. Och veckan efter sportlovet har vi en veckas prao och eftersom jag ska praoa hos pappa lär det bli hur chill som helst!

Ska ut och rida ikväll, ska träna massa skänkelvikningar med Glader. Man märker redan att han har fått mer muskler vid flanken, super! :D




Now and then

Okej, klaga INTE för mycket nu! Bilder från hur det såg ut då jag just fått hem honom och hur det är nu. Man måste ju bju lite.

Från en plattrumpad och omusklad liten häst i oktober 2009 ...


... till att bli riiiktigt fin, maj 2010



Från kanske inte världens vackraste galopper ...



... till superhästN!



Han är verkligen hur fin som helst nu!:D


Moosehorse

HAHAHA han ser ju ut som en ÄLG !!! HAHA JAG DÖR ♥