Barbacka

Ännu en barbackaritt! Eftersom det har regnat under dagen (dock helt klar himmel medans vi red och nu) så la jag ba på honom ett tunt regntäcke. Red rundan över sandtaget med Malin, och red i grimma. Rider nästan alltid i grimma då jag rider barbacka, vet inte varför ;D
Glader var pigg, så han fick rejsa uppför backen till sandtaget, jäädrar vad han kutade! Skitkul ju, släppte tyglarna så han fick springa så fort han ville.

Haha hittade en gammal hoppbild på mig och Glader sen i vintras, tror det var andra gången vi hoppade :] (aldrig publicerad tidigare)



Nyskodd!

Äntligen har Glader nyverkade och omskodda, superfina fossingar igen. Det hade börjat glappa lite på vänsterfram, så det var dags att ta hit hovslagarn igen.


!

Klicka på ikonen för att följa min blogg med bloglovin'!
bloglovin

The summer is gone

Känns som att sommaren är slut på riktigt nu, sorgligt. Kan älta det hur mycket som helst, men till vilken nytta då man (förhoppningsvis och bortsett från skolan) har en underbar höst att se fram emot? :D Älskar soliga, färgglada och småkyliga höstdagar, jättemysigt ju!

Men visst längtar man tillbaka till sommaren liiiiite när man ser den här bilden, eller?



?

Kan någon få regnet att sluta någon gång? Det här är ju deprimerande. Å andra sidan en perfekt dag för att fixa i stallet, håller på att lägga panel på yttersidan som sedan ska vitmålas, då blir alla boxar likadana och MKT snyggare oxå. Ska visa före och efterbilder sen.


Barbackadressyr

Red dressyr barbacka i förrgår på ridbanan. Gick jättebra, tills schabraket jag satt på fastspänt med en täckesgjord började fara åt skogen haha ... Tog bort det och red helt barbacka sen, det gick zuuper. Malin kom på att jag skulle testa galoppera och släppa tyglarna, haha det är ju ännu bättre balansträning ^^ Glader tyckte det var skitkul och passade på att rejsa runt lite extra, medan jag höll på att falla av att jag skrattade så mycket :]

Glader på stallgången i vintras :)



Dressyr

Red dressyr idag på ridbanan. Gick jättebra, fast det blev ganska jobbigt efter ca 40min med aslånga stigbyglar haha. Tränade lite skänkelvikningar och sånt:)

Sen gick jag runt i hagen och skulle leta reda på Gladers grimma som han tappat. Men istället blev hästarna liiiiiiite busted kan man väl säga haha, hittade en Carlsberg 5,1 mitt i hagen. Är säker på att det var Nasi som langat ölen, han är den enda myndiga och dessutom dricker han öl;) Helt seriöst gör han det! Kan bevisa det, haha han är ganska udda häst.

Lite flummigt inlägg men men.


Barbacka

Har inte uppdaterat på några dagar, Glader har fått vila lite nu.

For ut en sväng i skogen vid halv nio ikväll, barbacka och med grimma som träns. Hur underbart som helst, har helt ärligt inte varit så lycklig på hela året hittils.:) Älskar Glader, han är allt för mig. Verkligen ALLT för mig! Min bästa vän&själsfrände, ingen gör mig lyckligare än honom. :)


Natural horsemanship

Jag älskar den här filmen! Kollar på den jämt.




Stan

Glader ska få vila nu några dagar och bygga upp lite av det vi har tränat på. Var annars i stan idag, och förutom kläderna&skorna jag köpte så vart det gummisnoddar till Glader haha ;)

500-pack och extra breda, lär räcka ett tag!:P


Krille

Kom just hem från Vrk, första lektionen. Red Krille som vanligt (haha), gick hur bra som helst. For ut i skogen först, och var sen på banan ett tag och gjorde lite som vi ville. Tre månader sen jag red ponny nu! ;)

Jag och Krilleboii, tävling på hemmaplan 2009:)



Hoppning/skooogen

Red ut en sväng i skogen först, och hoppade sedan på banan lite med Madde. Gick superT, han var inte alls tittig på grinden eller muren som han aldrig har hoppat förut. Hoppade inte högt, bara lite studs och en bana med bara hinder på typ 60-70cm. Han var jättetaggad haha, men det är bara roligt.
Madde åkte hem med My Fair idag :( Det var jättelängesen jag träffade henne senast, så det var superkul att ha dem här i 5dagar.

Finaste!



OMG!

Glader är hulken??!!


Minihoppning & markarbete

Red med Madelene och My Fair på banan idag. Glader gick hur fint som helst, all träning med övergångar har verkligen givit stort resultat efter bara en kort tid! Han går mycket stadigare i form nu, behöver nästan aldrig tänka på det längre. Hoppade en linje med ett kryss och ett miniräcke, bara lite gymnastikhoppning. 3 normala/långa språng eller 4 jättekorta. Bra träning för att inte ytterbogen ska flyga iväg! Har man högre hinder blir det ju mycket klurigare, det är svårare än det ser ut eftersom det är så pass kort avstånd emellan.



Skillnad?

Är det bara jag som tycker det är stor skillnad på oss sen i April?;) Han har fått sjukt mycket mer muskler och orkar bära upp sig jättebra nu.

Då:                                        Nu:
   

Då:                                        Nu:                  
    


Ny design!

Ny design! Kommentera den;)


Uteritt och dressyr

Skrittade ut med Madelene och My Fair igår. Red runt sjöarna, upp till Åland och följde sen skogsbilvägarna hem. Tog 1 timme minst eftersom vi nästan bara skrittade, jättehärligt. När vi nästan var hemma igen vek vi in på en åker och lät hästarna rejsa lite, de hade nästan gått och sovit haha! ^^
När vi kom hem var vi på banan ett tag, jag tränade mest dressyr. Han vaknade till där inne och gick jättefint, han behövde nog den där galoppen;)

<3 Gammal mobilbild från i vintras.



Uteritt och markarbete

I söndags red jag och Madde ner till sandtaget en sväng, och var sedan på ridbanan. Tränade lite galoppbommar och sånt med Glader, det gick jättebra. Har inte så mycket att säga haha, så hörs sen.


Uteritt

Min kompis Madelene kom upp med sitt varmblodssto My Fair igår, och hon ska troligtvis stå här till onsdag!:D Red runt berget, jättehärligt. Dock började det regna mitt i allt, men som tur var drog det snabbt förbi.

My Fair!



(L)

Kolla vad vacker han är! :)

Voltarbete

Tränade Glader lite på banan idage, men red inte så jättelänge eftersom det var så varmt. Tränade mycket voltarbete i galopp, särskilt den här övningen;

Med Glader kan man variera mellan 4-7 språng emellan bommarna (upphöjda på ena sidan), superbra tempoväxlingsträning!

Jobbade sedan lite i trav. Både han och jag var lite trötta, det har varit +24 hela dagen. Förutom då vi red, då det bara var +23, haha ... tacksamt.

Ha det bäst!

=)

Ogges brorsas flickvän var här och red Glader igår! Hon är jättetrevlig och red Glader superbra. For först en sväng i skogen och ner till sandtaget, och var sedan på banan en stund. På slutet for vi upp i skogen igen en sväng, den lite kortare rundan ovanför oss. Gick hur som helst jättebra:)



<3

Vill inte tänka på vad jag är utan dig, men med dig är jag hel

Hoppning

Hoppade Glader idag på ridbanan, gick super! En lätt bana på sju hinder varav ett räcke med lådor under till oxer med 6språng emellan, räcke ner till lådhindret från andra hållet, grind snett igenom till vattengrav och sen räcket från andra hållet. Han var framåt hela tiden och gjorde sitt bästa som alltid!(L) Hoppade en oxer på 115 på slutet, han tog i hur mycket som helst! Nytt rekord för oss haha. Har inte kört så mycket höjdhoppning, mest tränat grunder och sånt på lägre hinder, vill inte sätta för mycket press på honom. Har inte hoppat banor på högre än en meter, det ska sitta som steeen innan vi höjer^^

115, Omg vad fin frambensteknik han har :D


... och bakbenen är överdrivet bäst!;):  (klicka)



Förvirrad och regnig uteritt

Red ut nu på kvällen i regnet med Malin. Tänkte rida den gamla längre rundan som jag inte har farit på 100 år, det var mysigt. Hittade nästan inte ibland, fast hur som helst kom jag ändå fram på rätt ställe hela tiden haha ... Glader tog det lugnt, tänkte bara att han ska få röra på sig lite innan imorgon. Hoppar då, och ska träna bana.

Hare göött!

Galopparbete/övergångar

Red på ridbanan igår. Tränade jättemycket övergångar, det gick super. Ska börja träna det oftare, han får ju en mycket stadigare form då och jag behöver inte hjälpa honom så mycket.
Efter det körde vi ganska mycket galopparbete, han var hur taggad som helst på att få galoppera haha!^^
Det gick i alla fall jättebra. Han vilar imorgon eftersom att vi ska bort, och sen blir det hoppning på söndag eller måndag.


Barbacka

Jag och Malin for ut barbacka i skogen idag, jättemysigt! När vi kom tillbaka for vi in på ridbanan en stund också, travade lite bommar och hoppade över vattenmattan. Haha Glader tyckte det var jättekul, han älskar vattenmattan!
Och Nasi då, Malin fick nästan inte bort honom från räcket, han drog sig till det hela tiden! ^^

Nasi har en söt tunga!;)


;)

Haha seriöst kommentera lite nudå:]

Video

En kort video från hoppningen.



Målning

Ska strax ut i stallet för att måla på det sista innan vi ska lägga plank över boxväggen. Pillergöra!

Vila/glömd bild

Glader fick vila idag. Kändes lite onödigt pga det fina vädret, men men.
Här kommer i alla fall en bild jag glömde lägga upp igår!

Fejkvattengrav. Klaga inte för mycket på mig haha, måste ha myckee kortare stigläder!



Hoppning/Film

Hoppade Glader idag! Han var hur taggad som helst haha, han älskar verkligen att hoppa. Började med en fake-vattengrav (la ut två bommar med ca. 70cm mellanrum, och la dit en blå presenning emellan.) Han tyckte den var skum i början, men efter att ha hoppat den en gång så tyckte han det var skitkul och försökte öka jättemycket mot den ^^ Hoppade sedan en krysskombination med ett språng emellan i båda varven. Gjorde sen en oxer av ena hindret och höjde, i slutet var den på 1m.
Han var framme och pigg hela passet, och glad som vanligt. Han tog i hur mycket som helst över hindren, slösa med marginalen är hans grej! ;) Han var som vanligt jätteduktig.

Print-screenade bilder!
I början, ca 70-80


90 cm. Min skänkel ser konstig ut för att jag tappar stigbygeln typ 1 tusendels sekund senare haha ^^


1m:)


Checka in hans bakbensteknik! ;)



Ridbanedebut/markarbete

Ridbanan blev super! Perfekt, underbar, precis som jag önskat att den skulle bli. Så tack till morsfars och Malins morsfars för att ha slitit hela dagen med det, det lönade sig verkligen.
Vi kunde ju inte hålla oss såklart, så for direkt dit med hästarna, jag, Malin och Åsa. Glader var lite sömnig i början men piggnade snabbt till! Har kommit på hur jag ska rida för att få honom att vara på topp och igång till 100& hela passet nu, är säker på att det kommer funka jättebra.
Körde lite vanligt markarbete i alla gångarter, lite skänkelvikningar och öppnor. Han var verkligen jätteduktig på det. Glader är verkligen en underbar häst att rida, men det verkliga skälet till att jag tycker om honom så otroligt mycket är förstås hans personlighet, finns absolut ingen annan Glader ... (Emma! Ringer dig vilken dag som helst nu.)
I slutet av ridpasset bytte vi hästar, jag och Malin. Kändes som nostalgi att sitta upp på kära gamla Nasi haha, underbart. Malin red Glader jättebra, han är så lugn och snäll med henne. (Han är snäll mot alla!)

Finaste pojken.





Malin ger Glader en välförtjänt klapp haha ;) Dom är så söta!


Vi är tuffa, men Glader&Nasi slår rekord. Lägg märke till att Glader flinar, han gör så på sjukt många kort! Det är så himla roligt, skrattar ihjäl mig varje gång.



Trött

Håller snart på att somna! Tur att man blir pigg av o'boy, haha ... Typiskt nog skulle de andra sticka till stan för att se finalen på Ume fotbollsfestival (???!!!) så ridbanan blir inte klar förrän ikväll. Blir senare ridtur än tänkt, men det funkar.
Sitter här med Malin och spelar gitarr tills hon blir överförbannad på mig, synd för henne! Ska gå ut och chilla ett tag nu, så hare gött.

Finaste Glader på sommarbete! <3


Min älskade Fender, haha.



Working

Håller på med ridbanan just nu ...
 
Klicka på bilderna för att förstora


Go morron ...

... vaknade just. Gick och la mig vid tolv igår, försöker vända tillbaka dygnet lite eftersom vi ska upp och jobba med ridbanan klockan nio idag. Men var det verkligen nödvändigt att vakna sju? Jaja.

Klicka på bilden för att förstora
Glader på midsommarafton!