Monday

Nu är headern helt färdig, tror jag. Vad tycker ni om den? :D

Så himla ovärt, jag har blivit sjuk och hade 39,3° igår. Måste vara frisk imorrn! Kände mig helt död imorse, men jag gick och tog alvedon, sinova, kan jang, berocca och allt sånt skit för att försöka bli frisk. Hoppas det funkar ;D Har i alla fall varit ute idag och fotat lite. Det var ju jättebra väder, hade helst farit ut och ridit om jag inte vore sjuk ... sitter och lyssnar på Carrie Underwood nu och håller på att tråka ihjäl.





Tired

Alltså skit jag mår inte bra idag ... får inte bli sjuk nu :O Skulle springa på löpbandet idag men orkade knappt med det, har jätteont i knäna och höfterna av nån anledning. Håller nästan på att somna nu så ska gå och lägga mej tidigt idag. Jaja, hare gött.


Skritt

Skrittade Glader en ganska lång sväng idag. Mest på lång tygel, tog det bara lugnt.




V.9

Måndag: Träna massa sidvärtes med Glader

Tisdag: Långa travsträckor

Onsdag: Träning i Vindeln, Johannas födelsedag, engelskaprov, musikprov

Torsdag: Fira Jojjs hemma hos henne

Fredag: ÅRE!!

Lördag: ÅRE!!

Söndag: ÅRE!!


Dag 15

◊ Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över ◊

Oj, väldigt många saker! Bla. deltagit i en hopptävling som gick super ... jag är stolt över allting vi har gjort tillsammans. Fast det jag är mest stolt över är såklart våran relation, Glader är verkligen min bästa vän! Jag är så himla lycklig över att han litar helt på mig och jag på honom. Det gör ju i och för sig kanske att man kan bli lite slarvig i vardagliga situationer, men jag försöker att inte vara det.

Även om vi bara startade i låga klasser så är jag jättestolt över honom. Jag vill bara få in en tävlingrutin för honom, även om han var helt lugn hela dagen! Jag hoppar banor hemma på hinder mellan 80-120, men tänker nu i början bara starta honom i låga klasser eftersom det stärker hans självförtroende :)
 

Till och med Glader log brett efter första klassen! :D


Jag älskar dig min finaste bästa vän ♥



Sadel

I sommar ska jag förmodligen köpa en ny sadel till Glader. Men jag vill inte prova ut en sadel innan han har fått alla muskler, eftersom sadeln kanske passar bra då han är "okejmusklad" men kan ligga helt annorlunda på honom sedan då han har byggt upp allting. Vill ha en skön hoppsadel med mjuka vulster och lite flatback, älskar sådana sadlar! Hoppas bara att jag hittar någon som passar på Glader till ett rimligt pris.
Dock är ju sadlar en hel vetenskap så jag ska självklart ta hjälp av en sadelutprovare, förmodligen Heléna Eddesjö som vi även köpte barbackapaden från Parelli av.

Någonting åt det här hållet!



Leaving home

Har varit på konfagrejs hela dagen, det var väl okej. Han nyss kollat på melodifestivalen, känns ju som att man har kul nästan. Men jääädrar vad Nicke Borg var bra alltså! Helt sjukt vilken lirare, hans låt var ju grym! Äntligen någon bra låt i finalen.
Dampar sönder på att mina jeans som jag beställde för en månad sen, och för att jag brände sönder tungan i varm oboy haha. Inte bra ...

I alla fall blir jag mer och mer taggad inför Åre! ÅREÅREÅREÅRE! Jag och Johanna kommer ha jävulskt kul. Nästa lördag kommer Jon Olsson och plockar upp oss med sin svarta Lamborghini och sen drar vi på fest. Haha eller ungefär i alla fall.

Inget fel på mannens kärra höhö! :D



Dag 14

Varför ridning får mig att må bra ◊

Jaa .. för att det är största delen av mitt liv? Det är inte själva ridningen som får mig att må bra (förutom fysiskt då, man tränar ju asmycket koordination, balans och i princip alla kroppens muskler), det är hästarna :) Det finns miljoner anledningar till varför, men ärligt talat skulle jag nog inte klara av att vara utan dem. Hästar är långt ifrån bara djur för mig. Har jag inte ridit på en vecka så får jag abstinens, har varit med om det några få gånger och det var INTE roligt kan jag säga ;) Vet inte riktigt hur jag ska förklara det, det är mitt liv helt enkelt.

Kan inte se mitt liv utan det här, detta är vad som kallas äkta lycka för mig ↓



Dag 13

◊ En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst ◊



1. Han har extremt mycket humor och ska alltid göra grimaser eller le på kort
2. Vädligt lyhörd både från marken och från ryggen
3. Älskar att jobba men blir lätt stressad om han känner att han gör fel
4. Superglad jämt, han är så långt ifrån en surpul man kan komma (även om han har sina il ibland)
5. Jättemodig, han vägrar låta någonting stoppa honom! 4-wheeldrive, han går fram precis överallt ;)





Dag 12

◊ Det här saknar jag ◊
(hoppar över dag 11 stallet och omgivningen, ska visa sedan) Saknar inte precis någonting. Det är klart, de gamla tiderna var helt klart bäst men man kan ju inte leva i det förflutna precis, så det är väl mest minnen och ingenting jag egentligen saknar. 
Och det jag saknar, alltså vill/borde ha, är väl i sånna fall G i alla ämnen haha ... och ett ridhus skulle inte vara helt fel på vintern! Men livet är livet :D






Behind your brown eyes

You are priceless to me


Who owns my heart

Red i skogen idag med Glader, det var hur bra väder som helst! Eftersom han har fått ta det lite lugnare på slutet och inte blivit riden på 2 dagar hade han ganska mycket överskottsenergi, men det går ju inte bli av med allting eftersom jag skulle ha blivit tvungen att överanstränga honom nå jävulskt :P Tog det ganska lugnt i skritt och trav, och försökte göra honom lite svettig genom att försöka ha honom koncetrerad hela tiden på skänkelvikningar och sånt. 
Mitt i skogen hoppade jag av gick med honom. Han tyckte det var jättekul då jag knuffade på honom så vi började typ leka, jag släppte honom och sprang fram och tillbaka genom skogen, och han galopperade efter med svansen jättehögt! Han stod stilla bredvid mig, jag tittade på honom från sidan och sen kastade mig framåt och började springa, då sköt han ifrån sig med bakbenen i en välda fart och stack förbi mig. Han stannade några meter framför och kom sen tillbaka, haha han tyckte det var skitkul att leka lite ;D








Fire

När jag vaknade imorse kom jag inte riktigt ihåg om det som hände igår faktiskt hände eller om jag drömde det ...
Runt klockan 22 igår så ringde Åsa och berättade att det brann i en ladugård i Botsmark, så vi kastade oss in i bilen och körde dit. På vägen fick vi veta att det var hos Regges mormor&morfar, alltså stallet och garaget som sitter ihop + en massa spån, hö och grejer där inne. Ladugården är hur stor som helst, tur att elden inte spridde sig till husen som ligger 15m ifrån!
När vi kom dit så sprang jag in bland brandbilarna och de, mamma sa att vi inte fick det men jaja ;p Jag stod där framme vid elden och först grät jag jättemycket, sen blev jag helt chockad och ba stod och stirrade på det ... om jag som inte ens bor där känner så, så kan jag inte i närheten föreställa mig hur det känns för de personer som faktiskt bor där!
Som tur var hann de få ut hästarna, men allting annat brann upp. Jag fick reda på att de hade flyttat hästarna ner till Petra, och det var där Regina var. Så jag sprang dit och kramade om henne, vi la på hästarna några täcken och pratade. Tycker så jävla synd om dessa människor just nu och hoppas verkligen att det löser sig så bra det kan ..




.

Jag är helt chockad, först grät jag som en idiot. Nu skakar jag som jag vet inte vad och stirrar bara blint framför mig. Vad har hänt? Jag fattar det inte! Tror aldrig att jag har tyckt så synd om några personer förut ...
Min bästa vän ... åh jag önskar jag kunde göra något! Glöm aldrig att jag alltid finns vid din sida.

Orkar inte mer just nu, är helt tom

..

Alltså jag blir så jävulskt less !

Tuesday

Kom just hem från Vindeln. Red i hoppgruppen bara för idag, det gick ganska bra! Jag red Torero, det var verkligen jättelänge sen jag red honom så det var kul. Anna tycker att jag ska börja i kombigruppen istället för den vanliga, och ska testa första gången imorgon så får vi se om det funkar. Det blir sjukt tajt om tid i såfall, träningen börjar 17.15, jag kliver av bussen kl.16 och taxin är ofta lite sen så jag är inte hemma förrän kvart-tjugo över, plus att det tar en halvtimme att köra. Men, men, hoppas det funkar!
Känner mig duktig idag också, gick/sprang en hel timme nonstop på löpbandet idag! :D Det är faktiskt rätt kul om man har nå bra musik i hörlurarna.

My baby!♥



Förbannat

Fick just veta att det är "för kallt" att vi ska hem till mig imorrn ... så det blir vecka 12 istället. Alltså nu blir jag sur ju! Och ingen vet heller om vi har skola imorgon så det är väl lika bra att stanna hemma.


Pretty poses

Det här är alltså alla typiska Glader-poser som han gör på nästan varenda bild ...




Haha kolla ögat ..





You are the only exception


30e dagens bild

♦ Någon du aldrig kommer släppa taget om ♦

Melissa Rebecka Halonen ... finns inga gränser för vad jag skulle kunna göra för henne. Min bästa vän genom allt, min syster. ♥ Minä rakastan sinua!


Datorlagg orsakad av katt

Tur att det är alla hjärtans dag annars hade det gått illa för kattjäkeln Bullen! Han kan väl skylla på att han är liten och gullig ...
Hade i alla fall sprungit på löpbandet 25min och sedan gjort en massa magträning 25min till. Så då jag kom in 50minuter senare så har alltså Bullen suttit på skrivbordet hela tiden, lyckats komma åt adressfältet, och tryckt ner alla bokstäver samtidigt nonstop i nästan en timme ... datorn hade laggat sönder totalt haha! Det tog en halvtimme innan jag ens fick den att stänga av sig!

HAHA hittade den här bilden på Bullen då han var liten! Galen kattunge med en leksaks-pistol ... kan bara sluta illa!



Happy valentine's day


Sundayevening

Har just sprungit på löpbandet, sprang bara i 20min eftersom jag är helt otränad haha och annars lär jag väl inte kunna gå imorrn ;D Det är ju pulsmätare på den också, och trots att jag ändå vart ganska mör hade jag aldrig högre än 85! Vart förvånad över det, för jag har hög vilopuls och trodde jag skulle ha i alla fall över 100 ... körnstigt!:D

Så himla skönt att vi bara har 2 skoldagar i veckan! Imorgon och på fredag. Eftersom att på tisdag är det studiedag, på onsdag sover ju hela klassen över hos mig (tagga jävel!) och på torsdag får vi kompledigt eftersom vi sov över hos mig. Chillerilligt!
Nu ska jag fortsätta kolla på Solsidan så ha en bra söndagskväll:)


29e dagens bild

 Den nyaste bilden på mig själv ♦

Haha ...


Åre

Jag var ju i Åre förra året med familjen, och det blir i år igen. Samma hotell, Holiday Club som är huur bra som helst! Jag och brorsan hade inte lite kul där haha.
Igår då jag pratade med Johanna, så berättade hon att hon ska till Åre samma tid som vi och ska bo på samma hotell! Alltså hur jävulskt mycket awesome är inte det? Blev hur glad som helst! Nu taggar vi Åre som fan! :D

Holiday Cluuub



^^

Red Glader ända upp på berget idag, och det har inte varit plogat på hela vintern så gissa om han fick jobba! Red barbacka i skoteroverall, skitmysigt:) Han var rätt svettig efteråt, inte så konstigt haha! Jättebra väder är det också, hoppas verkligen att det håller i sig ...




Nubuckstövlar



Jag tycker ändå att dom här ridstövlarna från Hööks var sjukt fräna ... Inte för att jag skulle köpa dem men dom var udda & snygga! :D Vad tycker ni?


Awake

Hello people!

Vaknade nyss. Är ganska pigg faktiskt, sällan jag är det på morgonen :O Himla bra väder ute (men kallt, -25) så ska ut på en sväng med Glader sedan.

My lovely boy



Film från i somras

Haha alltså shit vad jag började längta efter sommarn då jag hittade den här videon på datorn! Fattar fortfarande inte hur Melissa kan va så rädd för getingar ...




Weekend

Oh yes! Nu då vi har ett löpband kommer jag då inte ha nån anledning att inte träna. Jag är sjukt taggad på att börja träna igen.

Segaste lördagen nånsin! Har kollat på teve hela dagen. Så snart ska jag väl ... kolla mer på teve och äta nå chips ;)
Och just det, fick just förklaringen av min pappa vad HV71 står för. Helvetes71, och ha en fortsatt bra helg! :D





Yao


jojjs in thaa house

hejsan nu är jag med bästa johanna, vi har ätit pannkka och bullar muuuums :Dmen egentligen äre johanna som skriver också haha :D



Dag 10

◊ Mina drömmar ◊

I hästväg? Lätt svar i så fall, att ha en egen raaaanch i Wyoming, and i will! Visst, tro att jag är sjukt i huvude. Fast i och för sig är jag ju det också;)

jag älskar dig

28e dagens bild

♦ En tokig bild ♦

Inte särskilt svårt att hitta haha ...


Happyboy




Back on track

Okej, nu har jag väl haft en tillräckligt lång bloggpaus. Men nu får ni faktiskt skärpa er och kommentera mer och säga vad ni vill läsa om! ♥
Jag är fortfarande sjuk ... det enda jag har gjort dom senaste 2 veckorna är att sitta vid teven och kolla på Sons of Anarchy och alla dom där bästaste programmen;)

Jag har VÄLDIGT dåligt samvete för Glader nu, eftersom han knappt har blivit riden, mamma har dock varit ute med honom några gånger men jag hoppas att han inte har tappat alltför mycket. Han är ju i alla fall lätt att träna upp muskler på, och kondis har han då tillräckligt av haha! Får se om jag känner mig bättre om en stund så far jag nog ut med honom en sväng. Han lär ju inte ha lite överskottsenergi om man säger så ...!