saknar min finaste

Ända sedan jag flyttade hemifrån har jag haft världens ångest över Glader. Min bästa vän som jag har spenderat så sjukt mycket tid tillsammans med, verkligen kämpat för att knyta band och tillit. Det är en speciell känsla att kunna kommunicera med varandra utan ord, att bara nästan läsa varandras tankar och lära sig varandras kroppsspråk. 
Det känns lite som att jag har svikit honom genom att inte vara där varje dag, och nu varje gång jag väl åker hem så känns det som att jag inte är värd honom, det känns som att han är besviken på mig. För många hästmänniskor är deras hästar bara en häst, som man tar hand om och utvecklas med och kanske säljer om man inte tycker att man inte utvecklas med den längre. Men Glader är min bästa vän som jag aldrig skulle kunna släppa, verkligen aldrig. Jag försöker att inte tänka på detta men ibland kommer det upp och jag får sjukaste ångesten, börjar nästan gråta då jag tänker på hur mycket vi har kämpat för varandra.
Slutade rida med utrustning och endast halsring eller inget alls den här sommaren, blev ett jättekliv för ju mer "frihet" jag gav honom desto mer litade han på mig. Jag har aldrig känt att jag behövt vara en "ledare" för honom, han tycker om att ha mig vid sin sida istället. Att man jobbar igenom saker tillsammans.
 
Finaste älskade vän jag älskar och saknar dig så oändligt.

Nådigt skön dag

Igår lär ju ha varit den finaste dagen hittils detta år, 8 plusgrader, klarblå himmel och bara allmänt perfekt. Vaknade av att solen sken rätt in i ansiktet, gjorde våfflor till frukost och chillade. Efter att David hade farit så drog jag på mig träningskläderna och tänkte fara ut på en långpromenad i det fina vädret. Så himla skönt att kunna gå ute i endast löparbyxor och en tunn tröja utan att frysa det minsta! Hade så mycket energi så började springa istället, och avverkade 7 km utan problem, vilket är väldigt konstigt då jag inte har tränat någon kondition på över ett halvår? Dock så var det nog inte så bra att jag sprang, mina knän och höfter pallar inte med det egentligen. Hade sjukt ont i höfterna igårkväll och i knäna imorse, gör fortfarande ont. Efter att jag suttit hemma i ca. 10 minuter så fick jag ångest för att jag slösade bort dagsljuset så for ut på ännu en runda på några kilometer. Plus en gymsväng på 2 timmar på kvällen. 

galen vecka

Nu är den här galna veckan över! På musikfronten har vi haft 3 rep och 3 spelningar, filat som fasen på låtarna och stressat som idioter. Knappt någon sömn. Spelade på Umefolk i lördags, lyckad spelning som var otroligt kul. Burmans på lördag och i Sävar idag. Nu ska jag bara äta choklad och kolla på tv, är så trött efter igår (höll på att somna av övertrötthet vid 4-tiden på eftermiddagen, men huvudet plågades av ljud och oljud tills 3 på natten. Johanna och jag däckade som två huggna stockar efter det, tog oss igenom denna dag och det ska bli så skönt att få ta det lugnt, är till och med ledig imorgon. Detta har varit en otroligt kul vecka som man lärt sig mycket av men det ska bli så skööönt med 4 lediga helger. Hörde ni det? FYRA LEDIGA HELGER. Det behövs ibland, and now is a good time. david är best. han är min hest. ;****;**;;*;*;**;;* fnizZZZ
 
Veckan genom instagram;
1: Var lite glad hehe 2: Hade väldigt mycket plats på Iduns scen när det var invigning för Umefolk.
1: Lyssnade på Mattias band på Burmans innan våran spelning där 2: Dansade och maxade som satan till Ye Banished Privateers, tror det var 300 grader i lokalen.
1: Vettefan 2: Satt i mörkret med 3 trullar och lyssnade på bra musiker.

Tisdagslyx

Pyjamasparty med Jojjsan och David, det går vilt till. 

måndag

DET ÄR VÅR!
... eller det är ju i och för sig lika mycket snö (nästan), men man kan gå ute utan att behöva frysa ett dugg, det luktar vår och igår då jag och David tog en 7 kilometers promenad kvittrade fåglarna till och med. Bättre väder, alla blir gladare, piggare och mår bättre. Nu ska jag lugna mig, det är trots allt ändå bara februari men det är ju ändå betydligt bättre än typ november, jävla deppmånad. 
 
Min lata väckarklocka ides inte ringa imorse, tackarrr säger jag bara, så missade alla lektioner utom den sista idag. Men känner inte att det gör så mycket, känner att denna vecka kommer bli fantastiskt härlig - dock så har vi SJUKT mycket att göra. Intervju och rep ikväll, rep + ensemblerep imorgon, rep på torsdag, 2 spelningar på Umefolk på fredag, spelning på lördag och söndag och sen ska jag klämma in skolarbete, träning och lite lugn och ro också. Kanske även några minuter sömn om jag hinner ... hehe. 
Snodde en bild från i fredags från Mikaelas blogg.

weekend

Har haft en väldigt trevlig helg. Fredagen började med Livekarusellen, för att sedan skynda mig hem. Hade överraskningsfest för Isak hos mig och David som blev väldigt lyckad! Underbart folk och Jennifer hade ju gjort en nådigt god tårta. Skrattade mest hela kvällen tror jag, och runt tre-tiden stapplade vi iväg ut på stan och hamnade tillslut på donken. Slockande runt 4- halv 5-tiden, nöjd och glad haha. Hade i alla fall sjukt kul, tack alla ni som var med!  Lördagen spenderades i Stärkesmark där vi spelade på en privat fest, otroligt kul. 
 
 
 

Inspelning

Var i Holmsund igår och spelade in demos med tjejerna, höll på i 7 timmar och fick 3 låtar klara! Otroligt snällt av Peter och Kristoffer att hjälpa oss med det. Jobbade effektivt och utan mat så nog var man rätt slut och hungrig där runt 7-tiden på kvällen, men det var så himla kul så timmarna bara rann iväg. 
Övrigt i helgen så har jag mest bara tagit det lugnt. Var med grabbarna på fredagen och for och sladdade runt litegrann, käkat spontanmiddag på Balder osv, himla skönt faktiskt. Känns som att den här veckan kommer att gå fort!

torsdagslista

1. Hur gammal är du? 16 år och 6 månader

2. Hur gammal känner du dig? Jag vet inte, har inte tänkt på det. Men oftast så känner jag mig äldre än vad jag är, beror kanske mest på allt ansvar. Bo själv, betala allt själv, göra alla hushållsgrejer och sånt. Men alla får väl såna stunder då man blir 10 år igen? 

3. Vad har du gjort i dag? Vaknade, Mackan kom och hämtade David, tryckte en proteinshake, sen kom dom tillbaka, åt en bit av gårdagens överblivna köttfärspaj, drog till skolan och gymmade hela lektionen, jobbat massa på projektet, repat med tjejerna, gjort fiskpinnar till middag, kollat på tv, spelat piano.

4. Vilken film såg du senast? Knocked up som gick på tv igår.

5. Vem ringde du senast? David.

6. Är du besatt av någonting? Tror inte det. Eller jo, musik. Och mjölk.

7. Är du rädd för blod? Nej!

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Soffan i mitt vardagsrum.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Haha aldrig.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej? 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Öh ... svart, rött och blått.

12. När vaknade du i dag? Runt 8 skulle jag tro.

13. Vilken är din favorithögtid? Julen, man bara mys å må. 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Det där beror ju alltid på stundens humör ... ibland vill jag sitta i en chevytruck en sommarkväll i North Dakota och ibland på en snowboard i Alperna men idag har jag lust att sitta vid kajen i sommarkvällsvärmen med mina bästa och bara chilla. 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Fredrika, så himla olustig stämning då jag var där sist. Eller typ norrlands oriental-livs i Luleå, HAHA.

16. Hur vill du tillbringa din pension? Jag kommer bli en galen, energisk pensionär som bjuder alla ungar på för mycket fika och är ute och reser som en livsnjutare.

17. Vad lyssnar du på just nu? Dom äckliga rösterna i family guy och fräset från stekpannan.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Bröt handleden för två (?) år sedan i Åre i en krasch med brädan.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Mjölk, köttfärs, bea, nudlar, ägg.

20. Vem är din favoritkändis? Haha jag vet inte. Dock så är Maria Montazami världens sötaste ♥

21. Vad är du på för humör just nu? Glad och extremt trött. 

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Afrika och Nordamerika.

23. Snarkar du? Inte vad jag vet, kanske då man är dyngförkyld och knappt kan andas hehe.

24. Vilka yrken har du provat på? Jobbat som eller prao? Det enda jag jobbat med för att tjäna pengar är skogsplantering. 

25. Hur går du helst klädd? Jeans, skjorta och boots, fast på sommarn är det skönt med jeansshorts, nåt slappt linne och gladiatorsandaler. Och brillor såklart.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Baby I'm a lion. Viljestyrka, dignitet, generösitet, positivitet och glädje så ja, jag är nog ett typiskt lejon.

27. Vilket är ditt favoritgodis? ALLT. Speciellt sura. Eller nej skoja, allt.

28. Vad sa du senast? Wtf.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Engelska.

30. Vad har du på dig just nu? Eheh ... löparbyxor, mjukisbyxor, linne och skjorta. Classy.

31. Vilken är din favoritaffär? Carlings, här i staden i alla fall.

32. Vad har du för storlek i kläder? Varierar mellan XS-M. 

33. Vad har du i dina fickor? Jackfickorna? Plånbok, nycklar, försvarets hudsalva, hörlurar, småpengar, skräp.

34. Vad köpte du senast? Mat.

35. Hur många gånger har du flyttat? En gång.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Kniv, gevär och en båt.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska. Visst har jag också mornar då man bara hoppar upp pigg och glad, men kan stanna uppe i princip hur länge som helst om man har möjlighet. Speciellt om man har sena spelningar, då får man ju alltid värsta kicken också.

38. Senaste filmen du såg på bio? Django, så sjukt bra.

39. Har du blivit sydd någon gång? Japp, i munnen haha.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Såklart.

41. Vad åt du till frukost? Proteinshake, köttfärspaj.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Var med Melissa hela dagarna, krossade grabbarna i armbytning, skulle absolut bli stridspilot, drömde om USA, var med botsmarkspojkarna och klättrade i träd, cyklade, letade coola grejer på återvinningen och åt glass hos farmor. Living the good life haha.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Faktiskt inte!

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jag ser nog det mesta folk gör mig mig som något speciellt, särskilt små saker.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Under madrassen om jag inte orkar sträcka mig över David annars på golvet.

46. Vad var det sista du åt? En hårdbrödmacka och ett glas med vatten och en brustablett.

47. Vem är världens vackraste kvinna? Candice Swanepoel.

48. Är du blyg? Absolut inte, förutom när jag inte ska vara det.Tycker att man alltid ska bjuda på sig själv! Men ibland är det ju svårare såklart.

49. Vilken var den sista konserten du var på? Brad Paisley!

50. Vad heter du i andra namn? Karolin.

51. Har du varit med om en bilolycka? Tror inte det.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Det har jag väl alldeles säkert men kan inte komma på något.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Gymma. 

54. Har du några husdjur? Tyvärr inte hemma men hos mina föräldrar har jag ju Bullen och Gurra. Hästarna och resten räknas väl inte som husdjur ... dom är ju inte i huset i alla fall.

55. Vill du gifta dig? Ja det tror jag .

56. Var växte dina föräldrar upp? Pappa i Åträsk och mamma i Hällnäs.

57. Har du någon gång ringt polisen? Jag har ingen aning, kan jag nog ha gjort.

58. Har du svenskt ursprung? Japp! Vad jag vet.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Fisen (av Johanna), Lisen (av Maja), Lisi (av Lelle), sen annars i musiken så heter jag ju Cindy Lou. Haha.

60. Vilka är dina största svagheter? Frågade den mest medvetna: Lämnar saker i handfatet, lämnar diskhandskarna på en skåpdörr så dom kläms och går sönder. Lol. Jag tror också det kan vara en svaghet att se ner på svaghet i vissa sammahang, sen är jag oftast sämst på att planera. 


Lugna mä

Jag och min fina fru.
 
Den här veckan har verkligen börjat kanon, och fortsatt på samma väg. Har skuttat runt och skrattat hela dagarna, massa låtskrivande på repen, bokat Bon Jovi-biljetter, lyckats ta det lugnt på gymmet, sovit bra (äntligen dubbeltäcke HÖHÖ), har lust att laga riktiga middagar och varit allmänt lycklig. Som vanligt då, men förkylningar förstör humöret rätt mycket och det har jag ju som dragits med ett tag. Drar på gymmet en sväng efter skolan, och den här gången glömde jag faktiskt inte att ta med mig handskarna. Så nu slipper jag få så jävliga skavsår på händerna av hantlarna. Så himla bra dag idag, förutom att jag ser ut som ett helvete haha. Jag har seriöst något glädjerus för tredje dagen i rad så måste dra och avreagera mig, bye.
 

Through Instagram

1: Maja fastnade i torktumlaren med skor i storlek 48 och 2: min bildjäkel börjar äntligen gå framåt.
1: Vi maxade karra och 2: jag och Glader brände däck i skogen.
1: Pojkarna hade det trevligt medans jag satt hemma och var sjuk och 2: Vi hade pannkaksparty på repet.

answer

Svar: Det ska jag absolut ta och göra, jag var faktiskt så smart att jag tog bilder innan renoveringen så kan visa före/efterbilder. Men innan dess måste jag städa hehe.

HELTJÄVLASINNESSJUKT

Alltså ni förstår inte ... nu är det liksom, klart? Jag ska se Bon Jovi den 24e maj i Stockholm? Det som typ har stått överst på min bucketlist kommer jag snart kunna stryka? Min största förebild någonsin kommer alltså stå där, rakt framför mig (ståbiljett diamond circle, alltså absolut längst fram) och inte på tv;n eller på datorn, utan faktiskt rakt framför mina ögon? Jag kan inte ens fatta det, kommer börja gråta och få nåt psykbryt. De som känner mig vet hur galet det faktiskt är för mig. Förresten är det här en sån jävla bra dag att det är sjukt, ska gymma sen och släppa lös ännu mer endorfiner, alltså JÄVLARRR VAD LIVET ÄR BRA! 
 

söndagskväll

Nu har jag och Malin gjort lite götta, som vanligt hehe. Dock så känner jag inget sockersug idag, och såna dagar ska man ta vara på så det blir inget sånt för mig ikväll! 

Skotran

Trotsade -20 imorse och drog ut med skotran. Först själv ett tag och brände bort det mesta av överskottsenergin haha, och sen for jag och mamma ut tillsammans på en ganska bra tur runt i skogarna! Sjukt fint väder här idag, man kan ju alltid hoppas att det håller i sig. 

Ge mig

Vill ha sommar nu. Vill kunna gå i shorts. Vill sitta ute hela natten och grilla utan att frysa. Vill åka på roadtrips med fina människor. Vill spela med tjejerna på roliga ställen. Vill träffa folk man inte pratat med på tusen år. Vill ligga ute på gräset och njuta av solen. Vill sprätta några kalla. Vill skratta alldeles för mycket. Vill ta fyrhjulingen, känna lugnet och fiska. Vill tälta någonstans mitt ute i ingenstans. Vill vakna av morgonsolen. Vill jävlas med någon som sover för länge. Vill ångra att man inte hade myggmedel. Vill lyfta upp en bänkjävel på ett tak. Vill sitta på en brygga och inte märka när fötterna träffar vattnet för det är kroppstempererat. Vill köpa för mycket glass. Vill missbruka solglasögon. Vill cykla ner i diket. Vill klättra i träd och inte komma ner. Vill glömma bort vilken dag det är. 
 
Visst är det ironiskt då man tittar ut och inte ser något för det är helt kolsvart.
 

seg lördag

Spenderade morgonen på hästryggen, i djupsnön med Glader! Kan ju inte säga att det var brist på krut i honom direkt, han ville bara springa. Min hjärna är så himla seg och trött, hur mycket vila kan min kropp behöva egentligen? Blir ju less på den haha. Är ensam hemma med Bullen nu och det märks att han har saknat mig i alla fall, jag sitter här och lyssnar på musik som vanligt och försöker komma på något vettigt att göra. 
Har inte haft några byxjävlar den senaste veckan eftersom mina sista jeans sprack. Och har inte haft några pengar så har fått kuta runt i tights och grejer. Men igår var kontot påfyllt igen så drog ner på stan och köpte ett par riktigt sköna ripped jeans från Only och så såklart ett par nya Dr. Denim. 
Alltså herregud vad jag pladdrar på, har så otroligt tråkigt, hejdå.
 

fredagskväll i skogen

Gratis semlor på Willys, haha livet är gött. Resten av helgen ska jag vara stark och inte falla för grupptrycket här ... får göra en sallad eller något. Nej, nu ska jag parkera arslet i soffan och se fram emot att rasta skotran imorgon!

Första februari

Det är ju sjukligt fint väder ute idag! Inte alls kallt och klar himmel,tråkigt att man ska behöva sitta inomhus hela dagen bara. Blir några ärenden på stan efter skolan och sedan åker jag hem till skogen för att spendera mig helg där. Massa skoterkörning, plumsa ut i skogen med hästarna osv, lär ju ha massor av bilder att lägga upp senare så  stå ut med instagram hehe. 
 
Annars då? Jo, känner mig frisk och pigg och kommer upp på morgonen utan problem (!). Endast varit i skolan 2 dagar denna vecka och så nu helg igen så det blir massa tid att vila upp sig, skönt. Jag vet inte, är bara allmänt jätteglad hela tiden, har bara underbara människor runt mig hela tiden, somnar och vaknar alltid bredvid den jag älskar mest, det går mot ljusare tider och allt är ganska perfekt egentligen. ♥