UNITED STATES OF AMERICA.

Nu blir det inga fler inlägg på 3 veckor. För nu drar jag!
Oh, say can you see, by the dawn's early light
What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming?
Whom broad stripes and bright stars, through the perilous fight,
o'er the ramparts we watched were so gallantly streaming.
And the rocket's red glare, the bombs bursting in air,
gave proof through the night that our flag was still there.
Oh, say, does that star sprangled banner yet wave,
O'er the land of the free and the home of the brave! ♥



Nya objektivet

Följande bilder är tagna med det nya objektivet som jag fick hem idag! (HATA blogg.se som förstör kvalitén på dem)
Canon EOS 500D + Sigma APO DG 70-300mm

Riktigt nöjd med det nya objektivet! Detta kommer jag ha med mig till USA. Älskar färgåtergivningen och skärpan/skärpedjupet med det (dock suger kvalitén på bloggen såklart) och det är hur bra som helst med en så pass lång telezoom. Love it! Köpte även till ett UV-filter.



Pictures of today

Canon EOS 500D + Canon EFS 18-55mm

Gick ut och fotade lite, hade sjukt tråkigt. Har städat hela dagen och det gör jag fortfarande.

<3

Canon EOS 500D + Canon EFS 18-55mm



Top of the world

Canon EOS 500D + Canon EFS 18-55mm

Tja. Det känns som att jag har sovit i kapp nu, sov 11 timmar inatt. Har inte alls sovit bra den senaste veckan eftersom jag har haft så mycket att tänka på och planera. Men nu måste jag städa huset (skitkul, eller ...) så ni får ha det gött!

Counting down

JÄVEL måste jag säga. Nu rullar det på i 190 här hemma, vi drar ju på onsdag! Jag kan inte fatta att vi faktiskt ska åka. Det känns helt otroligt och jag har nog aldrig längtat såhär mycket till någonting! Dock är det fortfarande massor som måste göras här hemma, stackars mamma haha som måste stressa ihjäl sig eftersom hon jobbar även på onsdag. Så jag får nog bli tvungen att städa hela huset imorrn, packa klart och allt sånt där. Jag hoppas verkligen att jag hinner hämta ut objektivet imorgon på Cyberphoto, eller på tisdag. Vill ju som hinna testa det innan vi åker.
(Bildlöst inlägg i know, skittråkigt, men har inte tid att ladda upp nya just nu)

Svar på tal


Svar: Tack! :) Han är en travare, valack född -00. Om du och andra vill så kan jag skriva ett utförligt inlägg om honom senare.

Hoppning

Äntligen har jag fått tillbaka kamerasladden så jag kunde ladda upp bilderna från sist vi hoppade!

Det var i alla fall bästa gången vi har hoppat, han har aldrig varit sådär himla, ja jag vet inte ens hur jag ska beskriva det.
I vanliga fall brukar han tycka det är sådär att hoppa på banan, och kommer man för långt ifrån eller för nära så vägrar han eller tar ett halvt språng till. Men nu på slutet har jag bara hoppat terrängbanan med honom, och då har han fått övervinna många rädslor kan jag säga ;D Han har blivit så himla mycket modigare och fått så sjukt mycket större självförtroende så det finns inte! Så nu då vi kom lite långt ifrån en oxer på 1m, så kunde man nästan höra han säga jäklar anamma och så tog han i som en ***** och flög över! Det var bara att hålla i sig kan jag säga haha. Ingen mer fegning här inte! Han var verkligen entusiastisk och tyckte det var skitkul. Vilket gör mig så himla glad.

Klaga inte. ^^ Ni skulle bara feel the power i hans språng alltså, finns inget att jämföra med! Bakbenen är som en kanon.
(förresten, vill ni att jag lägger upp några vackra fail-bilder nån dag?)







Workout & anxiety

Se jäkulskt härligt! Fatta hur skönt det var att springa 40 minuter. Har fått hur mycket bättre kondis som helst, och dessutom har jag blivit mycket vigare. För det är det jag tränar mest just nu, kondition och smidighet + röven, magen, ryggen. Ben tränar jag inte då jag har så hiiimla mycket benmuskler, thanks to ridningen. Men man måste ju träna ben om man inte har så bra med det, annars sliter man ju ut knäna och allt det där om man springer mycket.



Nu börjar jag få lite ångest. Jag ska ju vara borta i 3 veckor, och visst Glader kommer säkert ridas någon gång av Malin eller Åsa, men ändå. Åh det blir hemskt att lämna honom så länge :( Fast det är det enda negativa med det här, eftersom USA-resan blir av på grund av (snarare tack vare?) mig! I CAN'T WAIT.

Glader blundar till och med då han kommer och kramar mig! Jag älskar dig. A day without you is like a year without rain



Låt 24

♦ En låt som påminner dig om hemma ♦

Bon Jovi - Who says you can't go home.
Kärlek säger jag bara. ♥




Omskodd

Nu är Glader omskodd. Skorna hade börjat glappa lite och så hade hovarna växt en del också, så det var bra att få verka och he på nya :)




Just an ordinary sunday

Har tagit ut alla grejer ur stallet idag. Spolade hela med högtryckstvätten och skrubbat alla väggar. Nu ska allt bara torka så ska vi måla också. Såhär gör vi varje år hemma så håller det sig alltid fräscht.
Annars har jag inte gjort ett skit idag, haha. Bara planerat inför USA-resan då, men det gör vi ju varje dag.

USA-Japan i finalen nu då, förlängning! Vilka håller ni på? Ja ni kan ju förmodligen lista ut själva vilka jag håller på.

Jag och Glader förra veckan



punkt

Ibland blir jag bara så sjukt förbannad. Vissa personer kan verkligen inte inse verkligheten, dom målar upp en bild av någon som dom inte är. Dom tror att jag har så himla höga förväntningar. Visst, många kanske har det, men inte jag. Jag skiter som in i hellseke i hur folk ser ut, tycker eller tänker. Man ska vara stolt över sig själv, för det är det enda som är unikt. Så därför blir jag så himla arg när folk lurar sig själva, bara håller med om allt man säger och tror att man blir sur om dom säger något själv. Jag förstår verkligen inte det där, det gör mig ledsen. Att man ens kan ha så lite självrespekt, det visste jag inte. Det finns ingen i världen som jag, och inte som du heller. Lika bra att inse vem man är och inte växa upp till en person som alla runtomkring en har skapat. Man ska inte vara skådespelare om man inte vet hur man kliver ur den där rollen. Lägg ner allt det där med att låtsas och skitsnacket om er själva. Att vissa bara inte kan sluta bry sig om vad folk tycker är hemskt. Någon kanske har ett tråkigt liv då men vad fan ska jag göra åt det då. Som om jag skulle tycka om dig bättre för att du säger massa saker som du inte egentligen menar bara för att vinna respekt. Hur kul är det att veta att den folk respekterar är ytan, den man låtsas vara. Men får jag säga en sak, att det är så jävulskt mycket häftigare att vara sig själv rakt igenom. Be proud of who you are, not the one you want to be.


Hoppning + tältning

Hoppade med Glader igår. Men Johannes har min usb-sladd till kameran så jag laddar upp bilder och skriver lite mer utförligt senare.

Drog med fyrhjulingen igår, Amanda hängde på, och tältade uppe i skogen vid Lillsävarträsk-damme. Det var najs! Grillade, fiskade och klättrade på gigantiska flyttblock ;p Vi vaknade vid 9 imorse, och for hem några timmar senare. 

Glader och Stjärnviva chillar i hagen!



Mobilblogg

dsc03539 (MMS)

Drog med fyrhjulingen och tältar i skogen... Igen. Skogen är mitt hem!


Yeah

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det har varit så sjukt mycket på sistone. Har hållit på och planerat inför USA hela tiden, har mailat till några rancher i Montana och lite sånt ;) För er som inte visste det är jag förevigt och föralltid besatt av den amerikanska country-cowboy-kulturen. Jag är en svensk cowgirl kan man lätt säga. (Fråga mina vänner så får ni höra haha)




The Hollywood-smile

HAHA det vore ju rätt bra om alla var lika glada som Glader? Jag dör, vilket himla smile han har. Inte undra på att alla brudar dras till honom, med ett léende som detta :O




Dressyr

Red dressyr på banan idag, Glader gick klockrent! Han kändes hur fin som helst, det bästa ridpasset på länge.

Haha jäklar vilken uppförsbacke han gick i, samlad galopp à la Glader!






Han har då verkligen ingen typisk travarhals, eller vad säger ni? ;) Älsklingen!



Låt 23

♦ En låt du gillade förut

Usher - OMG.


Låt 22

♦ En låt du inte står ut att lyssna på ♦

Henok Achido - High on life.
Så fruktansvärt uttjatad låt! Jag kan ju varenda ord i hela låten, jävla depp-emolåt haha ... less!


Camping?

Just det! Jag och Johanna for ju och "campade" eller nåt liknande förra veckan, vi tog moppen på kvällen och tältade i två nätter mitt i nada. Enda maten vi hade med oss va körv, tror ni vi vart lite less eller! Det var det enda vi hade ätit och sen när vi kom hem så vad tror ni min kära moder hade gjort till lunch? KÖRV.

Sen då vi skulle fiska fick jag napp på första kastet! En litn abbar som vi filéade och sen grillade till middag. Det var gött, man var ju glad att få käka något annat än ja ... körv.

Fast det var i alla fall roligt där
, förutom att vi höll på att helt seriöst av värmen i tältet varje morgon, har aldrig varit med om något värre. Trots att vi somnade vid 4-5 första natten och vid 2 nästa natt så vaknade jag klockan 7 varje morgon ... är det något fel på mig eller? Då gick jag ut i vattnet och det var så jäkulskt kallt att man blev pigg på 1 sekund. Sen brände vi oss hur mycket som helst också eftersom vi hade fiskat hela dagen och solat lite, och nu en vecka senare känner jag fortfarande av det!

Första kvällen


Var jag proffs på att slå upp tält eller VAD!




Å vi grillade och grillade och grillade ...



Last sunday

Haha alltså varför händer detta alltid då Maja lånar min kamera?!


Snyggt ...


Linnéa chillar på en cykel :o


Sen red jag Glader barbacka på åkern ...


Haha jag och Glader är riktiga snyggingar ibland!


Maja red!


Linnéa också :)



Låt 21

♦ Din absoluta favoritlåt ♦

Bon Jovi - Wanted dead or alive. Helt ärligt, bättre låt har inte gjorts. Jag har i hela mitt liv avgudat Bon Jovi och kommer alltid att göra, och kan lyssna på alla låtar 1000000 gånger och aldrig tröttna. Det är därför att låtarna som Jon skriver faktiskt betyder något och inte massa craprader. Ingen kan sjunga som Jon! Bon Jovi in my ♥




!

Förlåt för dålig uppdatering men jag och Johanna drog med moppen och tältade helt oplanerat två nätter så man är nådigt trött! I'll be back soon.