Allmänt grejs!

Det är ganska surt just nu. Jag är sjuk i öroninflammation och hörselgångsinflammation. Så jag går på en massa mediciner xD Jag är ju nästan frisk nu, ska till skolan på måndag. Känner mig bra idag så jag gick ut i stallet också! *Yey*. jag har inte kunnat på två dagar :( Men Glader var det då jättebra med! :D Kommer såklart ut på flera ridturer i helgen.
Mamma skulle lix till stan idag (och jag till vårdcentralen) så jag passade på och köpa en martingal. testade den på Glader idag, den passade utmärkt! :D Jag säger bara det ... lämna mig aldrig ensam i en hästaffär med pengar! Inga kvar sen förmodligen ... ;)

Harebäst!:D

Ridtur!

Idag red jag Glader vägen som har blivit som "vanliga rundan" ungefär. Fast den här gången skulle vi skritta över en liten stock, men han hoppade ;O Inte bara lite högt och långt, haha! ^^ Jag höll nästan på att flyga av, skulle gärna sett mig själv där, haha jag höll på att garva ihjäl mig! Jag travade mot det en gång till så jag var beredd, och den här gången gick det bättre haha ;D Men han hoppar så långt, så jag rätade upp mig lite för tidigt så att jag föll lite framåt, men det gick ba bra iaf ;D XD
På vägen hem fanns det en annan stock, eller en omkullfallen tall, som vi hoppade över i trav. Då kom jag på hur jag skulle göra för att de skulle vara balanserat, så det gick super! Och hans galopp kan ju inte bli bättre!
Han tar ALDRIG fel galopp, han är så himla lyhörd för skänklar. Jag bad om vänster galopp i en högersväng, och han tog vänster galopp hur lätt som helst, och tvärt om. Glader är så himla fin och duktig :D Varje dag är ett nytt äventyr ;D


Kvällsritt

Ikväll red j ut en liten tur med mamma! :) Eftersom det är så mörkt så fick vi ha pannlampor, såman såg någolunda. Han skötte sig som vanligt jättebra, han verkade va van vid pannlampor för han verkade helt oberörd! Det blev ju inte så långt pass, men han fick då röra på bena :D
I helgen blire nog lite körning också!:)

/Lisa

Nu är det broddat!

Hovslagarn var nyss här och verkade och skodde om Glader. Det blev jättebra, så han slipper halka nu när man rider på vägen! :)

/Lisa

Galopparbete/terräng

Idag for jag ut och red Glader samma runda som igår, fast bakvägen. Jag skrittade först ett ganska bra tag, och travade ungefär hälften av "skogs-biten", där det är ganska bökigt bitvis. Sedan backarna och "stupet", som var klättring igår, tyckte han först var lite läskigt, men gick sedan riktigt försiktigt nerför den jättebranta sandhällen. Den långa backen upp (den är riktigt dryg, och brant!!!) fick han galoppera. Först kort, men efter ungefär hälften så fick han länga ut fullt och bara ösa på uppför backen ;D Det är riktigt härligt! Vi travade en bit, och sen fick han skritta på långa tyglar hela vägen hem. Och han blev inte ett dugg svettig, jag förstår det inte! x'D Han var jätteduktig. Imorron blir det nog longering eller något tror jag :)

/Lisa

Uteritt :D

Idag red jag ut med Glader på ett ställe som jag aldrig varit på med honom, och han fick ha gummiboots på sig på bakbenen så han inte trampar sig, han är ju lite långfotad ;D O juste - hovslagarn kommer imorron! :D
Grannens son Emil (han var i stallet då Glader kom till oss) "red" på honom idag, och han var jättesnäll. Jag har bilder! :)
Jag red på en mysig tallhedsstig, som sedan sluttar brant nerför en lång bit. (Det ser ut som Narnia med alla vita träd och bäcken bredvid!) Där var det inte alls halkigt, så vi travade rätt mycket där. Sedan uppför en jättebrant backe, som han fick trava långsamt uppför. Man kände hur bakbenen jobbade! Sen fick han trava på långa tyglar uppför en jättesmal stig som sluttar nästan 60-70grader jäms med kanten av sandtaget. I skogen bevisade han då att han är bra i terräng haha ;D Det var bökigt där vi red, men han snubblade aldrig!
Glader var iaf superduktig!





/Lisa


Snö-tur!

Idag red jag Glader på åkern, där det var fullt med snö. Det är ju bara kallsnö som inte klabbar, men han är ju "gamm-skodd", så det klabbar lite i alla fall på nåt sätt ;D Mamma ska då ringa till hovslagarn idag, så vi får se när han kommer :)
Glader var då iaf duktig och pigg ^^ Han ville inte riktigt ta vänstern, men jag hade bestämt mig för att han visst skulle det, och tillslut så gick det! :) Och han var inte ens svettig efteråt, knappt varm! Han har väldigt svårt för att svettas tydligen xD Haha! Men han var jätteduktig och tyckte det var kul att få röra på benen igen (jag har inte ridit honom på några dagar för att jag fick feber igen).
Söt-Glader :D

/Lisa

Ridtur!

Idag red jag ut i snöyran med Åsa och hennes norids Stjärnviva :) Stjärna är jättekär i Glader ^^ !!! Det gick superbra, och här har det ju kommit hur mycket snö som helst, så det klabbade ihop sig under hovarna pådom ;D Eftersom der var ganska halt så skrittade vi ju bara, men Glader ville springa xD Han var jättepigg och glad, det är det roligaste som finns när hästar är så ;D Här kommer några bilder :)



Hahahaha titta vilken söt grabb med fleecefilt över öronen! ;D <3


/Lisa


Snart!

Jag uppdaterar ridturen och bilderna senare, pga att min kamera tar så lång tid på sig att ladda upp! Haha ^^

/Lisa


Kväll!

Kom just in efter att ha sagt go natt till Glader! Tyvärr blev de ingen ridning idag, superhalkigt och han har ju inte fått på sig några broddar än. Hoppas det är bättre imorrn!

/Lisa
PS: Ny header, fast ska göra en ny för att det här blev ju lite för hög ;D

Till Emma, Carina och Ivar!

Som svar på kommentaren kan jag bara säga att jag verkligen längtar tills ni kommer och hälsar på! :D Det kommer bli jätteroligt att få träffa er igen, och ni får se eran finaste Glader :D ! Måste bara säga att han är en hur underbar häst som helst! :D

/Lisa


Boxen är klar!

Nu är boxen äntligen finito! :D Så Glader sover där inatt ;D Nu ska det bara spikas panel, målas och fixas lite smågrejer så äre helt klart! :) Det känns skönt.

=)

/Lisa


Kvällsträning!

Ikväll red jag Glader på ridbanan. Vi gjorde som en trail-aktig bana, med en smal väg mellan bommar i ett mönster osv. Jag testade också rida med gummisnodden, han tyckte inte alls den var konstig och gick super-super fint i traven :D Eller i alla gångarterna förresten, har var jätteduktig. Han tar ju höger galopp utan problem (jag fattar alltid från skritt), men vänster hade han svårt för, och har haft det sen han kom hit. Vi ska nog träna på den, har kommit på hur också! Idag så råkade han snubblade när han äntligen tog vänster, och satte sig på rumpan i sanden ;D Han blev nog lite förskräckt, men hoppade fort upp igen och vi kunde fortsätta. Haha det var väldigt komiskt faktiskt, alla (publik på 2 pers) var först knäpptysta och började sedan skratta ;D Glader är så söt <3 Även när han snubblar :)

Han var hur som helst superduktig idag! Allt som blev bättre idag:
* Han gick på tygeln i alla gångarter
* Han trampade under sig fantastiskt bra med bakbenen och slappnade av i ryggen och nacken
* Han tog höger galopp (från skritt) utan att höja tempot för mycket i början
* Han kunde öka traven utan att det blev lite stötigt, och längde steget med jobbande bakben

Plus mycket, mycket mer!

/Lisa