Sista oktober

Halloween idag, dock sitter jag bara hemma. Har längtat hela veckan efter fredag, ska dra och köpa fetaste godispåsen då. Har lyckats hålla mig hela veckan haha, goodbye sockerberoende men det är svårt. Snart är lovet slut och det stör mig inte så mycket, känner mig väldigt likgiltig kring det mesta nu då jag är så trött. Dock så får jag oftast upp taggen ändå till träningen, den är nästan livsviktig för att jag ska orka med saker, särskilt nu då jag inte har hästarna! Nu ska jag käka och sen lär jag somna haha. 

You can't settle up, you can't settle down

Så obeskrivligt härligt att få sova ut! Vaknade vid 11, vilket är sjukt sent för mig som jämt är uppe onödigt tidigt. Körde ett benpass, första på 2 veckor eftersom jag gjorde illa mig och inte kunde gå på 4 dagar. Sedan ringde mamma, hon och min bror kom förbi hos mig och David och de hade köpt subway till oss, kung post-workout hehe. For runt lite och blev sponsrad med 2 fina tröjor och lite träningskläder. Nöjd! Nu sitter vi och svullar med godis och lyssnar bara på låtar somheter Happy. Så himla random för de flesta är så sjukt o-happy.
 

Work all day, live all night

LOV PÅ FREDAG, välbehövligt nanting. Förra helgen var vi ju i Jönköping med bandet, så bjuder på lite bilder från den helgen som förövrigt var otroligt bra.

I feel a right that's about to go wrong

Ja, nu har jag ju råkat he sönder min dator. Var inne i köket och hörde världens krasch, då var det laptopen som föll från soffan. Försökte få igång den men det var bara bluescreen och konstiga ljud haha, så det blir service. Fick en lånedator från skolan, men den funkar inte ens så jag tog min skitgamla laptop istället som jag har nu. 
Börjar äntligen känna mig frisk! Vilket kanske är på tiden då vi åker till Jönköping imorgon med bandet och stannar över helgen. For på linedancen ikväll och är helt död nu efter, tog ett bad och så blir det att sova strax. 
 
Nu har jag ju inget annat än gamla bilder pga datorn. Bilden till vänster är lite mer än ett år gammal som jag hittade, ser man ens någon skillnad?

A walk in the woods


Colors

Det är så otroligt fina färger här nere i söder! Vi bilade ner igår, och åkte på kvällen till Friends Arena för att se Sverige-Österrike vilket var skitkul för en sportfamilj som vi haha, hur bra stämning som helst och Sverige vann ju. Hela denna dag har det varit fantastiskt väder, inte ett moln på himlen och vindstilla. 

Inga vanliga älgkliv för mig idag ...

Idag har jag gått (och suttit och stått) i smärta haha. Promenaden till skolan som vanligtvis tar 10 minuter, tog idag haltande 40 minuter, nästan alla har hängt med i min gångtakt idag. På sista lektionen för dagen, matte på 1 timme och 45 minuter, kunde jag inte ens sitta ner längre så min bästa kom och hämtade mig. Det är alltså min höft/bäcken som har pajat och jag vet inte riktigt vad som hänt, så imorgonbitti går jag till en naprapat som förhoppningsvis kan svara på det. Ska sluta googla för det slutar med att jag har höftartros eller något kroniskt varje gång, tänker ba vafan jag är väl inte pensionär än?! Går runt och tänker ba "ja, jag minns hur det var när man var ung och sprallig" typ ... Det började igår, på kvällen började jag halta och nu blir det bara värre och värre. Har även haft ont i ländryggen under några dagar, och nyss fick jag världens anfall. Fick så sjukt ont i ryggen så jag trodde jag skulle spy, men det gick över på 5 minuter, fattar ingenting ... Tycker egentligen inte synd om mig alls haha då jag måste lyssna på min kropp bättre, och lära mig att sätta gränser i träningen. För jag har ingen spärr vid styrketräning, mitt psyke är skadligt orubbligt. Nu ska jag käka choklad!
 
Här kunde man klara en krasch eller två ... nu skulle jag inte ens få benet över sadeln. 

50

1. Vad heter du?
Lisa Johansson.

2. Vad kallas du för?
Fisen av Johanna och resten av världen, Lisi av Lelle och Lisen av Maja.

3. Vad vill du att folk ska kalla dig?
Folk får väl kalla mig vad de vill ... så länge jag fattar att de är mig de vill få kontakt med så!

4. Vad gör du just nu?
Sitter i min soffa och dricker protein och är allmänt död.

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?
Jag har faktiskt ingen lust att röra mig härifrån!

6. Vad har du på dig?
Träningsbyxor och linne.

7. Vad har du gjort idag?
Städat, diskat, gått en promenad och tränat!

8. Vad var det roligaste med din dag?
Tycker detta var en ganska allmänt bra dag, inte vanligt för söndagar då dom oftast är sämsta dagen på veckan, men inte denna gång!

9. Vad var det tråkigaste med din dag?
Att det var så sjukt stökigt här och ett berg med disk!

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Jag tror inte att det finns något som är en perfekt dag! Alla dagar är olika, man är på olika humör och har turen med eller mindre med sig. För mig är det så otroligt många dagar i mitt liv som varit "perfekta", alla är ju på olika sätt. Det kan väl vara lika perfekt att typ sitta och fiska helt ensam en sommardag eller att åka på en grym roadtrip med någonstans.

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser?
Sängen, David, min gitarr.

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt?
Höger, inget mer originellt!

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?
Att det helt enkelt inte kan bli bättre.

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Oj, det är skitsvårt. Jag älskar sommaren och värmen, jag älskar vintern och snön, jag älskar hösten och alla färger, och jag älskar våren och glädjen. Så jag vet inte. Jag är ingen höst- eller vårdeppare direkt så jag tycker om allt istället.

15. Vilken högtradition är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför?
Julen, lätt! Så himla mysigt och underbart. Man får köpa julklappar till alla underbara osv. Och lyssna på Last Christmas, den bästa jullåten ååh ♥ 

16. Beskriv den perfekta outfiten?
Jag är inte direkt någon komplicerad person. Det jag känner mig mest bekväm i är ett par tighta jeans, flätat skärp, skjorta, boots och möjligtvis en skinnjacka. Och massa armband, älskar armband. 

17. Välj något inom modeindustrin som du skulle vilja rädda svenska folket ifrån genom att banna, som t ex gröna strumpbyxor, boyfriend jeans etc?
Haha take a look at my school, lol. Nej men Dr Martens, gula tights, Levi's 550 framförallt ...

18. På tal om mode, din favoritbutik?
Carlings. Annars Bootbarn men det är ju jobbigt att den är i USA. Snyggaste bootsen.

19. Ditt favoritplagg?
Överlever inte utan denna Jofama-skinnjacka. Inte för varm på sommaren och inte för kall på våren/hösten, regn går aldrig igenom och det är världens bästa jacka.

 
20. Favoritoutfit som du har haft på dig hittills i ditt liv?
Oj haha jag har nog ingen favorit det beror ju på dagens mood? 

21. Favoritplagg på en man?
Bryr mig inte så mycket. Nej skoja. Or did I ... nej men casual och chill! Bara det inte är såna där fruktansvärt töntiga kläder den del av killarna född 93-94 går runt i, vasaplan-gangsters med jeans-storlek XXXL med tryck på röven och hoodies. Wtf dude.

22. På tal om killar, vad föredrar du, svenskar eller utländska?
Weird question. För det första så föredrar jag män över killar och för det andra så gör ju ursprunget ingen skillnad så länge personen är bra. 

23. Beskriv en egenskap hos en man som du skulle vilja ha, t ex mörk röst, synliga ådror etc.
Alltså Gud jag är så otroligt o-ytlig. Men jag måste säga att, min karl är typ min hjärnas definition av perfektion. Hata inte muskler. Mycket. Massa. Och händer.

24. Vad är det mest romantiska en kille gjort för dig?
Finns nog ingenting som jag har uppskattat mer än något annat ... småsaker är det bästa!

25. Vad är det mest romantiska du gjort för en kille?
Tänker inte svara på detta haha, är inte så romantisk av mig. Typ att städa innan David kommer hem hahaha.

26. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon.
Pengar, pengar, pengar, behöver massa pengar. Eller en utlandsresa tack.

27. Vad är den hemskaste presenten du fått?
Det är ju tanken som räknas ... nej men en rosa tröja. 

28. Cola eller fanta?
Fanta!

29. Choklad eller sur/salt godis?
Gillar allt godis men sura är klart det bästa!

30. Sallad eller McDonalds?
Sallad alla gånger förutom nattkäk.

31. Myskväll eller utekväll?
Svår fråga som fasen. Beror ju på. Ifall någon har lust att hitta på något crazy och man har massa energi att göra av med så är det skönt att dra ut. Jag är den som aldrig bangar, är alltid på att hitta på saker! Men älskar myskvällar då man bara kan ligga hemma och kramas, gå upp 10 kilo och se en film.

32. Chips eller godis?
Chips.

33. Pengar eller kärlek?
Skulle inte säga nej till pengar just nu ... nej men kärlek alla gånger.

34. Tåg/buss eller bil?
Bil! Beror det ju på hur mycket pengar man har och hur omständig man tänker vara, men för mig är bil att föredra. Dock är tåg riktigt najs när man är ute med bandet!

35. Bloggen, instagram eller twitter?
Instagram!

36. Tv eller dator?
Ser sällan på tv, så dator. 

37. The Notebook eller Fast and the furious filmerna?
Fast and furious! Action och bilar i ett = perfection. Har inte ens sett The Notebook.

38. Roligaste minnet från i sommar?
DET GÅR INTE. Denna sommar har varit så himla bra, vet inte ens vart jag ska börja. 

39. Värsta minnet från i sommar?
När min käke hoppade ur led, fastnade i öppet läge jag kunde inte stänga munnen på en halvtimme. Detta hände när vi väntade på sista tåget fram till High Chaparral, tror ni jag fick damp. Att min käke hoppar ur led är dessutom ingen ovanlighet, jag kan nämligen haka lös den själv också hehe.

40. Om du läser bästa vän, vem tänker du då på?
David, Johanna, Maja, Linnéa.

41. Något som du är riktigt rädd för? Spindlar, framtiden, att misslyckas etc.
Att inte räcka till, och att förlora de man älskar.

42. En vacker mening som har fastnat hos dig?
En vacker mening? Ingen aning, lyssna på Keith Urban - You'll think of me så kan ni få höra vackra meningar i 4 minuter.

43. Dra ett skämt?
Kommer icket på beställning, sorry.

44. Ditt finaste minne från dina skoltider?
De 3 underbara åren med 9C. Eller vi som eventually blev 9C. 9C är fan ... legendariskt. Går inte ens att beskriva i ord, som en klump av världens bästa och mest random människor som man kommer att älska livet ut. Varje lektion, varje liten stund. Familj! 

45. Det roligaste som hänt dig under skolan? T ex, faceplanta (ramla framför alla på ansiktet)
Hade bara roliga stunder under högstadiet, så jag minns inte. Jag har säkert gjort massa fula saker men minns inte riktigt. Dock var det sjukt kul då jag, Filip, Mattsson och Johanna lyfte upp en bänk på skoltaket och solade. Eller då vi tyckte att skolmaten var sämst så vi byggde en grill med klassen och grillade utanför matan. Jag vet inte, varje dag var kul då. 

46. Något som du önskar att du kunde ha gjort under skolan? (t ex vara mer social, vara mindre social)
Jag slösade en del tid i början av högstadiet, borde ha gett alla en chans från början men nä. Sen vände det ju, som tur var. Nu i gymnasiet så var det ju drygt, i alla fall i ettan, att inte få börja i rätt klass från början vilket ställde till det rätt så mycket. Men nu är det ett nytt (läs)år och får börja om från start vilket känns bra!

47. Något som du vill uppleva i livet som du inte hunnit göra än?
Det är ju så fruktansvärt mycket att det är löjligt. För att nämna något; hoppa fallskärm, vandra i Grand Canyon, fiska i Alaska osv. Och kolla på när Johanna beställer en cheese med 11 kr. (ingen kommer fatta det där)

48. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
- Tvätta
- Repa
- Sova mer

49. Beskriv din favoritscen från en film/serie alt. länka med youtube.
That 70's show, haha åh världens bästa. Nostalgi.

50. Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)
Som ingen vet? Jag tror inte att det finns något sådant, är inte så hemlighetsfull haha. Men saker som dom flesta inte vet är det nog gott om.
 
-  1. Jag är fruktansvärt självsnål. Snål med mig själv. Whatever. Kan vara jätteshoppingsugen någon dag, så går ner på stan och hittar massa fint, men sen slutar det nästan alltid med att jag hänger tillbaka allt, tänker att dom pengarna behövs ju till mat eller något. 

-  2. Jag är allergisk mot mina egna tårar. I och med att jag i princip aldrig gråtit under min uppväxt är det som att mitt ansikte inte förstår vad det är, mitt ansikte sväller upp, min ögon sväller igen, min överläpp fördubblas och jag blir den fulaste varelsen som finns. David tycker också det så det är inget jag bara säger. ;)
 
-  3. Jag käkar skinka och marmelad tillsammans. Tydligen så är det konstigt? Alla säger att det är helt fel ...

Here's to the good times

Har ätit så jäkla mycket kanelbullar sen igår ... det var ju egentligen kanelbullens dag i fredag (det var också djurens dag faktiskt så vi firade med entrecôt hahaha) men fick ta det i efterhand. Har käkat en hel bullpåse idag och känner mig jävligt nöjd. Ikväll blir det gym, älskar söndagar för då är det minst folk, ingen som håller på med cirkelövningar eller annat irriterande. 
 
Vaknade upp imorse helt utvilad, första gången det här året ungefär. Vi somnade klockan 7 igår, lördagkväll och allting, men vi var båda helt slut. 

Lördag

Är hemma i Bots över dagen. For ut med Glader såklart, saknat honom jättemycket. Är så himla trött och har verkligen ingen lust att gör något annat än att sitta i soffan.

New phone

Har idag lämnat min älskade, extremt repiga och halvt förstörda Xperia Ray och bytt upp mig till detta ... känns bra!
 

Fall's in town

Gick en härlig promenad i höstvädret på förmiddagen. Den finaste dagen på länge, klagar inte!

Too skinny too fat too fit

Läste det här inläggetMaxinnes blogg, tycker det var bra skrivet. Håller med henne till 100%, många gånger folk sagt till mig att jag måste gå upp i vikt, att jag är mager osv. När man är hos skolsköterskan och säger att jag ligger på väldigt mycket undervikt enligt BMI, tänker bara ursäkta? Inte så kul att höra då man faktiskt trivs med sig själv och får äta omänskliga mängder innan man ens går upp ett gram. Jag har vägt mycket mindre och en del mer än vad jag gör nu, och skulle säga att jag aldrig mått så fysiskt bra som jag gör nu, så BMI kan man skrota. Det viktigaste är väl ändå att man har en stark kropp, och det skulle jag vilja påstå att jag har, då spelar siffran på vågen inte så stor roll. Det är så himla tabu att säga åt någon som är lite mullig att denne borde gå ner lite, då har man vräkt ur sig världens förolämpning plötsligt. Men det är inte speciellt kul när någon verkligen granskar en och säger att "ja det skulle ju inte skada med några kilon till på dig", om den personen t.ex. hade haft ätstörningar och försöker komma ur det, kan jag föreställa mig att det måste kännas otroligt tungt att höra.
 
"Jag brukar inte gilla att vara för personlig eller ha för mycket åsikter här i bloggen, men nu känner jag att jag skulle vilja ta upp det här ämnet. Nu med hela den här ätstörningskampanjen "Miss Skinny". Innan de avslöjades att det inte var en normal webshop som sålde kläder för size 32 så var en av mina tankar "soft att det gör ett klädesmärke som fokuserar på mindre/smalare människor, då slipper jag lämna in och sy in de flesta av byxorna jag köper". Sen tyckte jag självklart deras approach var väldigt fel, att de förskönade tanken om att vara just size 32, texten är ju vidrig på hemsidan. Alla ser ju olika ut och man borde ju egentligen bara sträva efter att vara så sund som möjligt för sina egna förutsättningar, träna och äta rätt. Tycker det är jättebra att sådana organisationer finns och hjälper de personer som har en sämre självbild, att lära tjejer och killar att tycka om sig själva som de är. Men att säga att de indirekt är fel att vara smal, sluta med smal hetsen etc. Det tycker jag känns lite nedtryckande gentemot tjejer som t.ex. mig, som är mini i grunden.

Jag kan lova er att det är minst lika jobbigt när människor kommer fram till en och ifrågasätter om man faktiskt har en ätstörning, om jag verkligen mår bra för att jag är så smal. Att till och med kollegor har ifrågasatt det. Självklart kan folk fråga för att de bryr sig men där borde det ta stop. En av mina chefer har en gång sagt åt mig på skarpen (visserligen onykter) "att såhär kan du ju minsann inte se ut, det är ju faktiskt inte attraktivt att vara så smal som dig, du måste äta mer". Vem fan frågade dig om du tyckte jag var attraktiv eller inte? Det är en av många konfrontationer jag har fått. Men vet ni vad gott folk, jag äter som en häst och är för tillfället inte alls så sund som jag borde, utan de senaste två dagarna har jag ätit tre chipspåsar, en hel del choklad och pizza, inte svälter jag mig själv.

Tycker att det är enormt irriterande vilken skillnad det ska vara på om man har problem med att gå upp i vikt eller gå ner i vikt, att det ska vara okej att ha en åsikt om någon är för smal. Det skulle bli ett jävla rabalder om jag gick fram till någon kollega och påpekade att denne var lite för överviktig, att de minsann borde tänka på vad de petar i sig för det är inte speciellt attraktivt att vara tjock. Nä ni, jag har lärt mig genom åren att försöka att inte väga det så hårt när man får höra kommentarer som så. Jag har trilskats med min vikt upp och ner i hela mitt liv och har alltid sett ut så här. Lika så min mor och min mormor och en hel del andra i min släkt. Jag ser ut som jag gör och råkar faktiskt nu för tiden mestadels vara ganska nöjd med mig själv. Sen när blev det "normalt" att vara en viss storlek? Alla är väl normala på sitt sätt, ibland även smala."

Jag mår bra.