FILM!

En kort film från idag. :)




Barbackahoppning

Hoppade Glader barbacka idag. Bara lite studs till ett kryss som sedan blev ett miniräcke. Gick jättebra! Han är mycket mer avslappnad i ryggen nu, så det går sitta ner i traven (barbacka) utan att man nästan studsar av. Film kommer upp strax! :D

Hopphopp:)




Finaste Glader!


 

FILM nr.2

En till film, klippte ihop lite från sommarn! Haha man ser så stor skillnad på då och nu. Det ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde på den där filmen, kul att jämföra med något!;)




Barbacka

Red barbacka med Malin idag. Både Nasi och Glader var pigga, i slutet började båda trava när vi red på långa tyglar, och jag höll på att falla av bara för att jag skrattade så mycket :]
Lika awesome galopp som igår, han utvecklas verkligen hela tiden! :D

Haha jag och Malin:)


<3



FILM!!!

Äntligen funkar filmen! KOLLA! :D Överlev reklamen!
Han går med högt huvud mot hindren eftersom han blir mycket uppmärksammare då:)




Najs

Tack för detta! ↓ Super att vi slutar kl.12 på onsdag också. Kommer bli många härliga bilder dom här dagarna:D




Uteritt

Igår red jag ut med Glader, for upp på berget. Har aldrig varit ända dit upp med honom än! Haha, eller ända upp kanske vi inte var den här gången heller ... red hur länge som helst men det slutade aldrig att vara så himla brant uppför ^^ Ska rida ända upp någon dag och fota utsikten!  
Det var i ala fall jättemysigt. Och Glader hade världens bästa galopp alltså, han har aldrig galopperat sådär förut. I naturlig uppförsbacke och tog riktiga språng, han var i luften en evighet kändes det som. Det kändes som man flög!

Glader i solnedgången idag:]


Jag älskar dig ♥



Parelli bareback-pad

Åkte hem till en kvinna utanför Umeå igår och köpte barbackapaden från Parelli som jag länge har velat ha! (Hon är den enda återförsäljaren i Skandinavien och detta var hennes sista, så nu måste man beställa från USA om man vill ha en. Jag hade tuuuur!)
Man måste ha en westerngjord för att spänna den, och en sådan är redan beställd. Barbackapaden gör så att man får en naturligare sits, ska berätta mer om den sedan! Ni får en bild tagen från internet på den nu, bättre bilder och förklaring får ni sedan då gjorden kommit så jag kan visa den på Glader. ♥

Såhär ser den ut uppifrån, jag har den i exakt samma färg.





Yea

Jag vet att filmen inte går att se, för den är inte bearbetad av youtube än. Fixas imorgon!


Film

Gjorde en kort film, klaga inte för mycket:] DEN FUNKAR INTE!!!




Windy

Red Glader en sväng barbacka idag. Skrittade mest eftersom han har vilat några dagar, men han var hur pigg som helst!Blåste rejält mycket också, han blev väl inte lugnare för det haha.

Wihoe! Äntligen kan någonting på min inköpslista bockas av haha. ^^


Svara nudå!:D

Är det något speciellt som ni vill att jag ska skriva om här, vad som helst? Eller något jag ska ta upp som ni undrar över? Vill ha så många förslag som möjligt:)


Skritt

Skrittade glader barbacka med Malin igår. Jättemysigt! Det var svalt i luften och jättefint väder, perfeeekto. Red ut på "indiankullarna", man känner sig som king of the world när man står där haha, måste fota nån gång :D

Älskling förra hösten!
 


VRK

Det gick som sagt fort att lasta Glader och åka till Vindeln. Var i ridhuset först, det gick bra i början med när vi skulle trava och galoppera blev han jättestel :/ Han tog inte alls i med bakbenen i galoppen, han studsade fram och var jätteskum. När han är stel brukar det räcka med att han får sträcka ut lite i galopp, men det gick inte. Sen gick vi ut på ridbanan istället var det som allt släppte, han slappnade av helt i ryggen och började jobba ordentligt!:D Förmodligen hade han stått och spänt sig i transporten eller något, men som tur var släppte det ju. Hoppade också, men bara småhinder.

Båda bilderna är print-screenade från filmer! Laddar upp dem senare.
Hoppade lite inomhus först:)


På utomhusridbanan:)



Mobilblogg

På väg mot Vindeln nu! Det gick bra att lasta Glader, det tog bara ca.10 minuter den här gången! Han blev inte alls uppjagad, han behöver bara lite tid på sig. Kommer att rida inomhus, eftersom det är väldigt ostabilt väder. Är framme om en halvtimme ungefär, hörs efteråt!

Sorrü

Förlåt för att jag inte har uppdaterat på nästan hela veckan ... det blir ändring på det nu!
Kom förresten med på konfan på Hippo! :D Ska konfirmera mig två gånger faktiskt. Är med mina kompisar från skolan på ett snowboardläger i Hemavan i mars, men ska inte göra själva slutkonfirmationen där eftersom jag ska fara på ett 2-veckorsläger på Hippo i juni. Eftersom det finns möjlighet att ta med sig egen häst har jag självklart med mig Glader dit. Det kommer bli awesome, är verkligen jättetaggad :D

Vi far nog troligtvis till Vindeln imorgon, hoppas på inte alltför mycket regn. Malin åker kanske med också!
Ska hoppa lite tror jag, får se.

Ojdå, lite för mycket text kanske. Ha det bra, hörs imorgon!

Glader visar dagens outfit, december 2009 ;)


Kvällshoppning

Hoppade lite idag. Gick jättebra i början, hoppade en minibana på 3 hinder, alla på 90-95. Han var jätteduktig :D Skulle hoppa oxern en gång till på slutet, men då kom vi för nära så han blev tvungen att göra nån konstig grej i luften haha, så jag tog om det. Han vägrade då för att det hade börjat mörkna, men över kom han i alla fall! Han "halv-vägrade", och tog sedan ett enormt kliv över, så man kan ju säga att jag satt en aning långt fram på halsen efter landningen haha ;) Att kliva över en ganska bred oxer på 95, haha ja .. det gör man bara om man heter Glader!♥ Jag förstår varför han vägrade, jättekul att hoppa när det håller på bli mörkt - nja! Men man lär sig av sina misstag;) För övrigt gick det jättebra och han lyssnade super som vanligt :)

Harebäst! (BILDBRIST, fixar kanske nån sen)




:D

Wihooooo!!!


Lastträning

Ursäkta för dålig uppdatering!

For ut och gick med Glader en kort sväng idag, körde lite NH på vägen också. Lasttränade sedan då vi kom tillbaka, gick AASBRAA! Första försöket gick han in så han stod med framhovarna  en halvmeter från "rätt plats". Andra gången gick han ända in, fast med bakhovarna just utanför, han blev typ 3 meter lång haha^^ 3:e gången stod han perfekt på rätt plats och fick lite morötter, det förtjänade han;)

Åker kanske till VRK till helgen och tränar själv på deras uteridbana, dock endast om jag hinner få anläggningskortet och om det inte är mycket uppbokade tider. Går det bra anmäler jag oss till hopptävlingen också!:D


Regn

Superhärligt med en regning söndag ... hm, nej. Red ut nu på kvällen med Malin, for ner till sandtaget. Jättemysigt trots det urkassa vädret! Hoppade våra miniterränghinder som vi byggde på förmiddagen, Glader tyckte det var skitkul. Var sedan på ridbanan ett tag, Emil fick rida Glader också - det gick jättebra!

Emil&Glader 2009!:)



Hm..?

Vet inte om jag ska tävla Glader på klubbtävlingen om 2,5 vecka, vill att han ska känna sig helt trygg i transporten innan vi åker en längre bit med honom. Alla lastträningar har gått jättebra hittils, jag vet inte hur mycket tid han behöver. Själva tävlingen vore inga problem, de gångerna vi varit där har han haft jättekul! Skulle hur som helst inte tävla särskilt högt, vill bara att han ska tycka det är roligt  och skapa en rutin i allt. Jaja, får se hur det blir!

Hahah kolla hur nöjd han var efter sin första tävling med mig, han leeer!:D Fick med oss 2 rosetter hem då, varav en var clearround och i andra klassen var vi dubbelnolla och kom fyra! ♥



Stam

Gladers pappa Running Sea.
Running sea importerades från USA 1996, hade han som 2 och 3-åring vunnit Champlain Stakes Open, Breeders' Crown, Kentucky Futurity och flera andra väldigt stora lopp.


 


Gladers morfar Pershing.
Pershing importerades också från USA, och tillhörde de allra största inom svensk varmblodsavel. Han har vunnit Elitloppet (Sveriges största och även en av världens största lopp), Gran Premio Delle Nazioni, Campionato Europeo, Copenhagen cup och Solvallas jubileumspokal.




Gladers morfarsfar Nevele Pride.
Han satte världsrekord flera gånger, och blivit hedrad som årets körhäst 3 år i rad. Han sprang in mer än 6,3 miljoner under sin karriär.


Stamtavla


Man kan inte direkt säga att Glader han en dålig stam! Kanske blev han ingen världsstjärna som sin morfar och morfarsfar, men han har det i blodet!;) Vårregn, hans mamma, är den enda svenskfödda hästen i hans stamtavla, annars är alla amerikansk- eller franskregistrerade. Jag har kanske en oupptäckt världsstjärna? ♥


Höstritt

Red Glader i skogen idag, helt underbart! Han var hur jäkla glad som helst över att få galoppera av sig på de mysiga skogsvägarna, han bokstavligt talat sprudlade av glädje och energi!^^
Har bytt tillbaka till hans gamla 3-delade tränsbett igen också. Har ju haft ett rakt, ganska tjockt tränsbett sen oktober förra året då han kom. Han ryckte rätt mycket med huvudet då man red då, och bytte till ett rakt tränsbett istället efter att jag fick tipset av Emma att han inte ryckte lika mycket på det:) Nu rycker han aldrig då man rider, problem solved!;) Men det var lite för tjockt för honom, han kunde bli lite stel och hängandes i munnen med det. Märkte stor skillnad nu då jag bytte tillbaka till det 3-delade, han är hur fin och känslig som helst, han gillar verkligen det bettet!=)

Glader i oktober 2009! (klicka på den)



Pics



Hahah snygg mun!;)



:)




Botsmark

Bor hos farmoora i Botsmark fram tills onsdag, eftersom morsfars och Mackan är på älgjakt.
Var med Regge, Ally, Emelie och Ogge nästan hela kvällen, jättekul eftersom jag inte har varit med dem på minst hundra år ... Oskar och jag hängde mest bara på Ica och cyklade runt, och sedan for jag till Regge och red där med henne, Ally och Emelie. Red hennes arab Humlan i början, gick jättebra! Bytte sedan och red minishettisen Nemo (vi hade kapplöpningar haha), och bytte sedan igen så jag red Jussan. Sen på slutet red jag Humlan igen lite, travade av honom och så. (Och nej, det var ingen ko eller struts - och roligt dör man inte av! internt) Vi red alla 4 samtidigt, självklart gick vi inte in och bytte häst utan bara med varandra för skojs skull haha.

Detta blev ett väldigt flummigt inlägg märker jag, och dessutom har jag bilderna på hästarna hemma. Så det blir en gammal bild på Glader istället!

"Horses are truth in its finest form" - Pat Parelli


Körning

Körde Glader idag med Malin =D For fram och tillbaka till Inneråträsk, det var jättemysigt. När vi kom tillbaka ville Ogge, Mackan och Emil också åka, så vi blev fyra stycken i rockarden (Malin hoppade av - eller möjligen knuffades av :P).

Fyra oooongar i vagnen!



=D

Kan inte fatta det - Västerbo Everglade är min häst nu! Verkligen min på riktigt, det känns helt underbart. ♥



It's a beautiful day - sky falls you feel like
It's a beautiful day, don't let it get away

Uteritt

Red ut med Glader idag och galopperade i solnedgången:D Det var jättehärligt, och Glader tyckte det var jättekul. Red runt sjön, var ute i kanske 40min.
Har dessutom nästan målat klart i stallet, det tar bara så jädra lång tid. Panelen bokstavligen äter upp färgen, har målat det tre varv och det lyser ändå igenom - deprimerande haha.

<3



Markarbete

Red Glader på banan idag. Körde lite vanligt markarbete, mycket halter från galopp o.s.v. Gick jättebra! Hoppade en minioxer 2ggr på slutet (den kanske va 60cm haha) och det tyckte han va jätteskoj:]

Travtrav(=