Låt 11

 En låt från soundtracket i din favoritfilm

Nasty Letter från världens bästa film Shooter. Det är hur nice gitarrspel som helst i den längre fram i låten!



Problem solved

Lastträningen kunde inte ha gått bättre! Har ju inte lasttränat honom på kanske 1,5 - 2 veckor. Lastproblemet är löst! Jag tog ut honom ur stallet, gick mot transporten, och han brukar alltid gå upp på rampen men stanna där, och då är det bara att peta löst på korset med spöt, och då går han in direkt. Men idag gick han hela vägen in på första försöket! Stod där inne med spetsade öron och jag fick nästan knuffa ut honom. Han tycker nästan att det är roligt att vara där inne nu, och han stressar inte ett dugg. Man kan backa honom en bit ut, sen gå in hela vägen igen o.s.v. Haha oj jag kan inte beskriva min lycka nu alltså!

NH-arbetet har verkligen givit resultat, det känns så himla bra! Jag kan kommunicera med honom på ett helt annat sätt nu än förut, och han är ju faktiskt intresserad av att lyssna på mig, följa efter och sånt
Efter träningen idag gick jag in i hagen och sprang längs staketet till andra sidan. Då galopperade han efter mig, sen kutade jag runt där och han tyckte det var skitkul och följde efter. För det är ju verkligen den relationen jag vill honom, jag vill att han ska lita på mig till 100% och se mig som en kompis. Jag älskar verkligen honom! ♥




Happy

Ridningen de senaste 2 dagarna har verkligen gått super! Helt plötsligt går han i världens stadigaste form i alla gångarter, skritten har han ju haft ganska svårt med men nu har han bra stöd på bettet hela tiden men lika känslig i munnen som förut. Och han är mycket mindre stel i ryggen när man sitter ner på honom i trav, kanske beror det på all bugnings-träning? Han stretchar ju ryggen riktigt ordentligt då! Man känner verkligen hur han jobbar med bakbenen och ryggen i traven, har aldrig känt det förut så det är jättekul! Förstår inte riktigt hur han orkar eftersom han inte har alla muskler kvar p.g.a. att han fick vila p.g.a. min jäkla arm. Tränar volter och sånt nu, för han behöver stärka sig i det nu.

Helt otroligt stolt över honom :D

(Dock har jag inte särskilt snygg sits på bilderna ... -.-)









Låt 10

♦ En låt med ditt favoritband ♦

Sonic Syndicate - Psychic Suicide.
Har flera favoritband med Sonic är helt klart en av de bästa!




Ridbanan

Äntligen är ridbanan framtinad! Red inte där så länge, eftersom jag knappt har kunnat träna volter osv. någonting alls så ville jag ju inte överanstränga honom. Det gick i alla fall bra, tränade bara grunder. Glader är utan tvekan den häst som jobbar under sig med benen bäst, t.ex. då han skrittar trampar han över 20-30 cm. I galoppen också, han är verkligen jätteduktig på att jobba med bakbenen! Malin fotade också. :D (Synd bara att bloggen förstör ganska mycket att bildernas kvalité ... jaja!)














Svar på tal





Svar: Ja men förmodligen smurtkurt! ;) Visst ses vi på valborg? Saknar dig MT-bruden! ♥


Update

Förlåt för att jag varit jättedålig på att uppdatera de senaste dagarna ... ♥ Har inte haft tid alls, det har ju varit hur bra väder som helst så jag har varit utomhus precis hela dagarna. Känns ganska sjukt att jag går runt barfota i shorts och linne - i april? Härligt är det i alla fall.
Får min nya kamera imorgon, så det kommer bli 1000 gånger mer bilder, och framförallt bättre bilder! Fler filmer också såklart, eftersom den filmar i full HD!
Dock så är det sämst att skolan börjar imorgon, kom på idag att vi har ett jättestort biologiprov i veckan + en biologi-inlämningsuppgift, kan det bli en sämre start på veckan -.-




Låt 09

◊ En låt som du lyssnade på långt innan den blev populär

Rise Against - Hero Of War.




Wonderwall

NH-jobbet gick super idag igen :D Tränade bla. bugningar igen, och det går bättre och bättre. Han tycker ju det är kul också och det är ju det viktigaste.

På väg ner ... :D



Here comes the sun

For ut på en lång skrittrunda i det underbara vädret!
17 grader, går runt i shorts och linne nu. Käkade för ett tag sen med brorsan och Emil så snart blir det 20 varv runt fotbollsplanen ... awesome :D

Glader passade på att chilla i värmen, ♥



Lättlärd havremoppe

Tränade NH idag som jag gör efter i princip varje ridpass. Det är andra gången jag tränar bugning med honom, och han kan det redan? Han knäböjer inte helt riktigt, men smidigare häst får man ju leta efter för han böjer in huvudet extremt mycket och har frambenen rätt ut. Ska be mamma fota imorgon, han är ju så himla duktig!

JAG ÄLSKAR DIG ♥



awesome

For ut barbacka i skogen idag med Glader. Hoppade lite över några träd, och jädrar vad han tog i! Bara att hålla i sig haha, men jag visste att han skulle flyga som hellseke nu då jag inte hoppat honom på hela vintern. Han var überglad hela tiden, som vanligt alltså ;)




Låt 08

◊ En låt som påminner dig om din första kärlek ◊

Flipsyde - Happy Birthday. Har inte så mycket att säga om det, förutom att det var ju som 100 år sen .. ;D




Låt 08

◊ En låt som påminner dig om din första kärlek ◊

Flipsyde - Happy Birthday. Har inte så mycket att säga om det, förutom att det var ju som 100 år sen .. ;D




Låt 07

◊ En låt som påminner dig om förra sommaren

Locnville - Sun In My Pocket. Finns ingen låt som beskriver sommarn 2010 så mycket som denna! Lyssnade på den här nästan exakt hela tiden då. Först tyckte jag att den var jättedålig men efter ett tag blev den hur bra som helst och då kunde jag inte sluta lyssna på den :o




Cam

Köpte en webcam igår, HD också. Lovade ju grabbsen att jag skulle köpa en så vi snackade JÄTTElänge igår.


: D

Glömde skriva igår. Tränade ganska mycket volter med Glader igår, och sen for vi en ganska lång bit bort i skogen.
Sitter och lyssnar på musik som vanligt nu och ska snart ut, så hare!




Låt 06

◊ En låt som påminner dig om någon du älskar ◊

The Lonely Island - Like A Boss. Haha den påminner mig som hellseke om min kära man ;) Jag kan hela låten utantill förresten, ingen aning varför?




Canon EOS 500D

Jag är ganska lycklig nu! Har köpt en Canon EOS 500D, har ju funderat på det jättelänge och äntligen fått tummen ur. Dock så köpte jag den via internet igår från Expert, så jag vet inte riktigt när den kommer. Har ju haft min Nikon Coolpix P80 ett tag nu.




GLADER






Låt 05

◊ En låt som ofta fastnar i ditt huvud ◊

Duck Sauce - Barbra Streisand. Så sjukt irriterande låt! Den var bra i 2 dagar men nu är man ju bara less på den xD




Lastning

Lasttränade Glader idag. Tog bara någon minut att få in honom, så då for vi iväg och körde ner till Botsmark och tillbaka med honom. Det gick jättebra och han var inte alls stressad eller svettig då vi kom hem igen! Största problemet har ju varit att det varit så svårt att få hem honom om man varit till Vindeln t.ex, ditvägen går bra men hemvägen är ett elände. Så när vi kom hem igen så lastade jag ur honom, gick ett tag och sedan tänkte jag lasta in honom igen. Jag trodde verkligen inte att det skulle gå särskilt fort, men han gick in direkt och sen ville han inte ens gå ut!

Bästa gången någonsin jag har lasttränat honom, han har nog snart kommit över sin transporträdsla. Problemet är ju nästan löst men jag kommer ändå att fortsätta träna honom med jämna mellanrum.




Speedad kille

Nu snackar vi överskottsenergi så det räcker och blir över! Red faktiskt Glader idag, trots att jag inte får egentligen. Men armen käntes bra och förhoppningsvis kan jag fara till VRK redan nästa vecka!
Glader har ju stått länge nu, jag har ju bara kört massa NH så han har ju bara fått motion för hjärnan och inte kroppen ... så han var något taggad! Men tack och lov för att han är så himla känslig i munnen så han försöker aldrig att sticka eller någonting. Men han var verkligen på tårna hela tiden och missade aldrig en chans att få börja trava!

Jag red bara den vanliga rundan runt sjön, bara skritt och trav eftersom det var ett tag sen sist, men han var dyngsur då vi kom tillbaka! Han hade kämpat så himla mycket för att få öka farten men inte lyckats så han blev genomsvettig. Haha jag fick skratta åt honom, han var ju så himla löjlig. Fast söt som alltid. ♥




Dag 17

♦ Någonting jag stör mig på ♦

* Cutcut-personer som tycker synd om sig själva hela tiden
* Folk som tror dom är bättre än alla andra och inte respekterar andras åsikter
* ATT VI INTE FÅR VANLIG JÄKLA MJÖLK PÅ SKOLAN!
* Att min telefonräkning är högre än vad den borde vara
* Att jag inte får rida på länge på länge på grund av min arm

Osv osv ... listan kan göras lång, helt klart.


Låt 04

◊ En låt som lugnar ner dig ◊

Om jag är stressad eller arg och behöver lugna ner mig lyssnar jag absolut inte på lugn musik, då blir jag bara mer förbannad. Då lyssnar jag på metal, rock, punk eller något. Till exempel om jag ska somna på bussen lyssnar jag på Bullet for my valentine eller Sonic Syndicate. Har 2 låtar som jag blir lugn av ...

Dope - Rebel Yell. Dom har lätt den skönaste versionen någonsin av den här låten, mycket bättre än originalet!



Bullet For My Valentine - Your Betrayal. Världens underbaraste låt, brukar lyssna på den i hörlurar innan jag somnar för man blir helt lugn. Jag älskar alla deras låtar, dom är awesome.




Låt 03

◊ En låt som påminner dig om dina föräldrar ◊

30 seconds to Mars - From Yesterday. Pappa är besatt av det bandet nu, jag har lyssnat på dem jättelänge men nu har min fader börjat också ... han sitter jämt inne på kontoret med särskilt denna låt på högsta volym och tittar på alla musikvideos. Och sen kommer mamma och säger att han ska sänka ljudet så denna låt påminner mig i högsta grad om mina föräldrar! 30stm är absolut en av mina favoriter, dom hara bara grymma låtar.



Musikvideon till den låten


Dag 16

 ♦ En person jag vill byta liv med för en dag - och varför ♦

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) i Shooter eller någon bankrånare/proffsbrottsling i alla fall. Bara för att känna adrenalinkicken haha, göra värsta planen och sånt ... men i och för sig så har ju jag, Måns, Filip och Joel redan planerat att göra det så det kommer bli grymt! :D Så himla kul att få spränga grejer och peppra med en ak47, ohyes! 

Världens bästa film någonsin med världens bästa skådespelare någonsin



Lastträning

Har lasttränat Glader igår och idag. Jag som tyckte det gick hur bra som helst igår, och så gick det 1000 gånger bättre idag! :O Igår tog det kanske en kvart innan han lugnt kunde gå in och ut som jag bestämde. T.ex. att han står helt inne och sen kan jag backa honom några steg och sedan gå in helt med honom igen. Idag tog det bara fem minuter! Han tycker om att vara inne i transporten nu, dels kanske för att han får morötter när han går ända in haha, och sen står han och tittar ut genom sidodörren hela tiden, sträcker fram huvudet så långt han når och kollar ut.

Man får absolut inte ta mycket i grimskaftet om han håller på att backa ut utan att jag har bett om det. Det kanske funkar på vissa hästar så att de stannar, men inte på Glader för om han börjar backa och så drar man i honom, får han panik och reser sig. Jag vill ju helst inte att han ska slå sig i huvudet i taket på transporten och sedan vara transporträdd resten av sitt liv ... men eftersom jag tränar så mycket NH med honom så har han börjat respektera mig mycket mer nu och stannar direkt jag ptrooar.

Det gick alltså hur bra som helst idag! Tänker dock bara ta det långsamt med honpm så han hinner "smälta" allting.

Lerig häst!


HAHA han ser ju ut som ett lermonster -_- ♥



Friday

(Har lite bildbrist just nu så kom GÄRNA med förslag vad jag ska fota och visa för något! Hästarnas utrustning? Mina grejer? Or whooot? Kom med förslag!!)


Jag har fått hem den asballa hooden!
Ska fota den och lägga ut imorgon. Älskar den, den beskriver mig jäkligt bra alltså ... åh så himla nöjd jag är! Köpte även en beige jumpsuit igår på stan, har den i ett ganska nypublicerat inlägg lite längre ner i bloggen. Man ser ut som en älva i den, den är verkligen jättefin på, och särskilt med mitt bruna läder-knyt-magbälte. Kom ju på att mina svarta 12cm-klackar (kilklack, boots) passar jättebra till också. Får nog ta och visa den imorgon med.

Har börjat skissa på en ny blyertsteckning också. Den bör nog vara klar inom två månader i alla fall hoppas jag ...

Har inte så mycket att säga idag tyvärr så ha en chill helg!


Dag 15

♦ Någonting jag ångrar ♦

Jag ångrar inte särskilt många saker. Det är klart att jag har gjort massor av misstag men det är ingenting som jag håller på och ältar. Då skulle man ju bli deprimerad om det enda man gör är att ångra sina misstag! Så egentligen - nej jag ångrar ingenting som får mig att ha dåligt samvete.

FORGIVE AND FORGET - är vad det handlar om.


Låt 02

◊ En låt som påminner dig om din bästa vän ◊

Fronda - Tippa Klubben. 100 % Melissa känns det som ... haha jag menar hur många gånger har inte den här spelats ur hennes högtalare! :D




Nasi Frà Mjóabóli

Tänkte skriva ett inlägg om min islandshäst Nasi Frà Mjóabóli! Tror jag har gjort det för längesedan, men då hade jag knappt några läsare och att bläddra i arkivet är ju bara jobbigt ;D

Jag fick honom då jag var 8 år. Jag var väldigt våghalsig som liten (nu också haha) så for vi runt i skogarna, jag red barbacka såklart, och lekte indian. Han är världens mysigaste häst, han tycker det bara är härligt om det står 10 personer inne i hans box samtidigt. Han skulle aldrig bli irriterad eller sparka, så han är den ultimata barnhästen. Då han äter brukar jag stå och sova mot hans arsle eller åka rutschkana nerför haha ... på sommaren ligger han ofta och solar så då kan man gå dit och lägga sig bredvid honom. Då brukar han tippa omkull fullständigt, det är hur mysigt som helst!
Jag har haft honom i 6 år nu, och han är verkligen min bästa vän. Vi känner varandra utan och innan och kommer precis alltid överens. Ibland känns det nästan som om vi läser varandras tankar.
En sak som jag nu tycker är väldigt roligt är, att eftersom jag oftast rider Glader numera (Nasi är 23 år nu) men det är ganska ofta som mindre barn rider honom, då klagar dom på att han är "seg". Dom sitter och bankar i magen på honom men han går ändå inte fortare. Men om jag hoppar upp då, så blir han plötsligt väldigt taggad och vill sätta av i full fart! Han kommer verkligen ihåg dom gamla goda tiderna vi hade tillsammans då det oftast var fart och fläkt vilket han älskar.

Om ni vill veta mer om honom är det bara att fråga, svarar på allting såklart! :D

Jag och Nasi sommaren 2006


Jag och Nasi våren 2010




Alla älskar honom!


Så otroligt många minnen med denna häst



DON'T FORGET!

Glader fyller 11 år imorgon! ♥





Svar på tal



Visst har du kvar din islänning? (: Diggar bloggen!

Svar: Absolut det har jag! :D Han är 23 år nu och lever mest livet nu efter hans skada, men jag brukar ha lektioner här hemma då min granne Malin rider honom. Jag ska också börja fara ut och skritta honom på lite längre turer snart, han älskar att vara ute i skogen. Ska ta och skriva ett inlägg om honom snart tror jag!
Tack så mycket! =D




Svar

Har några frågor om Glader så tänkte besvara dem! Glöm inte att ni får fråga hur mycket ni vill om mig, Glader eller vad som helst. Tycker det är jätteroligt då ni frågar och kritiserar/kommenterar mina åsikter. Tankeställare är bra! :D



Kan han någon konst?
Svar: Det beror ju på vad man menar med konster ... vi har börjat med bugning och lite sånt än så länge.

Är han ofta pigg?
Svar: Har är alltid pigg! Väldigt samarbetsvillig, lättlärd och ambitiös också.

Vad skulle du göra om Glader försvann?
Svar: Alltså försvann bara sådär menar du? Haha oj det vet jag inte ... rymmer gör han ju aldrig och särskilt inte ensam, så om jag inte hittade honom skulle jag polisanmäla, svår fråga att svara på! Kan inte riktigt tänka mig att vara utan Glader, vill aldrig förlora honom, ♥

Hur gammal är han?
Svar: Han är 10 år, och han fyller förresten 11 imorgon! :D

Vad är hans favoritmat?
Svar: Hö antar jag. Han är väldigt kräsen av sig, vilket jag ser som positivt eftersom han inte stoppar i sig något dåligt då. Han älskar pepparkakor och müsli också.

Kan han gå tillsammans med alla hästar?
Svar: Det kan jag ju inte veta xD Han är rätt ranghög men snäll, dock finns det gaaanska många hästar på jorden och jag tvivlar på att han skulle komma överens med varenda en, ingen skulle göra det.

Vad är han bäst på?
Svar: Att göra mig glad! Hörs väl på namnet, Glader är glad! :D Han är enligt mig bäst på allting, en riktig allroundhäst. Körning, dressyr, hoppning, terräng, NH, akademiskt, you name it ...

Vem bestämde att han skulle kallas Glader?
Svar: Hans förra ägare Emma tror jag, men jag vet inte! I alla fall är det ett väldigt passande namn för honom ;D




;P

Har just tränat. Sprang 25 min, 60 vanliga situps, 20 asjobbiga situps, 20 halvjobbiga situps och runt 20 benkast. Jag blir ju aldrig mör nån gång, det tar ju hur lång tid som helst att träna upp magen! Men jag vägrar betala 100 spänn till Johanna, vi har ju som slagit vad om att jag ska ha en Shakira-mage innan sommarn. Magrutor alltså. Det har jag ju haft förut men jag tror jag tappade bort dom i nån kakburk maybe? I alla fall så är detta min nya rutin för de närmaste veckorna, varje dag:

- Springa 25-30 minuter + minst 120 situps
- Käka proteiner
- Skippa kolhydrater och socker
- ... och INTE käka pizza på Rapido med Jojjs&Limpis&Lelle

Så denna kagge ska jag alltså ha innan sommaren! ↓ Wish me luck -__-



Låt 01

◊ En låt som du lyssnade på i din barndom ◊

KoRn - Coming Undone. Hahaha jag minns jätteväl att jag jämt lyssnade på den här låten i 2:an och 3:an! Älskade KoRn då. Man märker verkligen hur metal har förändrats på bara 5-10 år, det här var ju "tung" musik då ju!
 



25 songs of my life, 25 days of my life

Håller fortfarande på med den andra listan, men eftersom jag är en musiclover verkade den här väldigt passande höhö.  

Dag 01 - En låt som du lyssnade på i din barndom.
Dag 02 - En låt som påminner dig om din bästa vän.
Dag 03 - En låt som påminner dig om dina föräldrar.
Dag 04 - En låt som lugnar ner dig.
Dag 05 - En låt som ofta fastnar i ditt huvud.
Dag 06 - En låt som påminner dig om någon du älskar.
Dag 07 - En låt som påminner dig om förra sommaren.
Dag 08 - En låt som påminner dig om din första kärlek.
Dag 09 - En låt som du lyssnade på långt innan den blev populär.
Dag 10 - En låt med ditt favoritband.
Dag 11 - En låt från soundtracket i din favoritfilm.
Dag 12 - Låten du senast hörde.
Dag 13 - En låt som påminner dig om någon som du har tappat kontakten lite med.
Dag 14 - En låt som beskriver dig själv.
Dag 15 - En låt som du älskar att sjunga till.
Dag 16 - En låt som fått dig att gråta.
Dag 17 - En låt som får du blir glad av.
Dag 18 - En låt som du gillar men nästan aldrig lyssnar på.
Dag 19 - Första låten i din mp3.
Dag 20 - Sista låten i din mp3.
Dag 21 - Din absoluta favoritlåt.
Dag 22 - En låt du inte står ut att lyssna på.
Dag 23 - En låt du gillade förut.
Dag 24 - En låt som påminner dig om hemma.
Dag 25 - En låt som du skulle kunna lyssna en hel dag på utan att tröttna.


Dag 14

En bild på mig själv för ett år sedan ♦


Skarvlinda

♦ Idag är det precis ett år sedan våran älskade Linda togs bort ... världens bästa häst. Hästen som jag alltid red på som liten medans mamma ledde mig, och den som jag hopppade över stockar i skogen med när jag blev äldre. Linda som alltid kom galopperandes i full fart då man ropade. Inga ord kan beskriva henne, Linda var Linda. Hon som mamma själv födde upp och har alltid har funnits hos oss, i 19 år. Linda med den enorma hingsthalsen, maffiga kroppen och det mest speciella personlighet som någonsin vandrat på jorden, jag älskar dig alltid lika mycket gumman ♦ 

Rest in peace Skarvlinda, 28/5 1991 - 05/4 2010
ingen kan ersätta dig



don't say anything about freedom before you feel it







Onsdag

NH idag med Glader igen. Tränade grunder som vanligt, och började på bugningar. I slutet böjde han ena frambenet riktigt mycket och gick nästan ner, trots att det var första gången jag ens testade det med honom ... haha Glader är verkligen inte seg i hjärnan. Och om man står framför och hoppar lite så studsar han också upp och ner! :D

Såhär sitter Dually-grimman på Glader! (Bilder är tagen underifrån i nån kostig vinkel därför ser det spes ut)


Kolla kroppen på honom, tacksamt haha!





Ortopeden

Var hos ortopeden i morse. Tog bort gipset, äntligen säger jag bara! Har haft det i fyra veckor nu. Det känns jättekonstigt, eftersom man blir helt stel med gips förtvinar alla muskler i underarmen, så jag ser ut som ett anorexiabarn! Hur läskigt som helst, armen är bara skinn och ben just nu. Men det skulle inte ta så länge att träna upp sa han :)

Men dock får jag inte belasta armen någonting alls på minst 4 veckor och inte hålla i/bära saker tyngre än 5-10 kg. Ingen ridning alltså, får köra en massa NH med Glader istället och mamma eller Malin får rida honom. ;/

Hemavan i helgen



Back again

Hemma från Hemavan! Hade otroooligt kul, berättar mer om det senare! :D

Tränade lite NH med Glader nu då jag kom hem, och han lyssnade helt otroligt bra. Han är ju hur lättlärd som helst och fattar saker på direkten. Han börjar få väldigt mycket respekt för mig nu samtidigt som han ser mig som en polare, haha. För det vill jag aldrig ta bort, enligt mig är det det viktigaste. Från marken kan han nu skänkelvikning, framdelsvändning, backa, följa efter + inkallningar, och i longering ökar/minskar han farten beroende på vart jag vänder blicken mot honom. Tittar jag mot bakdelen och sträcker lite på mig ger det en drivande effekt så han ökar, tittar jag på bogen och kryper ihop lite saktar han ner. Och säger jag ptro gör stannar han och vänder in kroppen rakt mot mig. Skänkelvikningarna tränade jag för första gången idag, och jag blev jätteförvånad över att han förstod direkt. Jag bara backar lite och aningen åt sidan, och håller bara pekpinnen rakt framför mig så korsar han benen jättefint :)

Kom ihåg
att om man tränar från marken med sin häst och försöker få mycket respekt från hästen ska man
aldrig närma sig hästen vid bringan/bogen eftersom när hästar leker och retas med varandra går in mot det området på varandra. Och förvänta dig aldrig att få respekt från din häst om du inte respekterar den minst lika mycket.




I will miss you

Kommer sakna dig älskling ... 4 dagar utan dig :( 


w0t

Alltså, tomboy ♥ är jag alltid i hjärtat haha, men dessa saker skulle jag faktiskt inte tacka nej till ...
Jag älskar jumpsuits, fast nackdelen med högklackat är ju att alla fall de där ser ut att vara runt 12cm höga, då blir jag ju 186 cm lång!
(Bussen till Hemavan går om 2 timmar, så det är därför jag inte har leavat home än)


Fjällen

Klockan är tio i sex på morgonen nu. Ska bara packa klart så drar vi till Hemavan, kommer hem på måndag! Jag orkar inte släpa mig mig datorn så det kommer bara bli mobilbloggar tills jag kommer hem. ♥