Dag 7

Vad får dig på bra humör då du är trött?
 
Haha ja nu är det ju inte så svårt att få mig på bra humör hehe ... inte ens då jag är trött och less. Behövs väl bara lite glada personer egentligen, något kul på tv eller vad som helst! Då jag är trött är jag oftast jättefnissig och skrattar åt allt och är flummig, brukar sällan vara lättretad då ... dock så kan man ju vara allmänt trött i hjärnan, bara less, och då är det ju lite drygare. 
 
Och med såna här trullbarn i närheten kan man vara hur trött man vill, omöjligt att bli på dåligt humör!

Söndag


Hatar inte sol i alla fall

Är hemma hos min familj över påsk, kör skoter och njuter av det härliga vädret! 

Dag 6

Vad är det värsta någon kan göra?
 
Haha ja alltså, i vilken situation, mot mig eller mot andra? Den här frågan är ju i princip omöjlig att svara på. Men att vara otrogen är väl antagligen det fulaste man kan göra mot någon, usch jag kan inte ens prata om det. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara mer på den här, det beror ju på ... 
 
Hittar ingen bild som passar in på detta, så det fick bli en gammal bild från USA, åh jag vill tillbaka nu.

Lov!

Så sjutk skönt med lov!
Tre små trötta pojkar + David ligger och snarkar hemma hos mig, jag lever om som en jäkel i köket men det gör tydligen inget. Hur fint väder som helst ute och 5 plusgrader, alltså jag kan verkligen inte sova när solen lyser in såhär! Ska grädda våfflor snart med glass, grädde, hallon, jordgubbar och nutella som frukost för alla här hehe. 
Lär ju ska gå en promenad i det sköna vädret idagl, och sen ikväll så åker vi hem till mina föräldrar.

Dag 5

Hur kopplar du av?
 
Brukar kunna koppla av ganska bra direkt jag kommer hem. Bara jag och David som bor här ju så det är inge spring eller folk som bråkar och det är ju skönt hehe ... Det viktigaste för mig då jag flyttade hemifrån var att my place skulle vara en fristad för mig, och inte en plats där jag ständigt känner stress. När jag bodde hemma var jag jämt stressad och brände ut mig så det finns liksom någon stress/trötthets-atmosfär för mig där, även om det inte är lika mycket nu. 
 
Jag vet inte vad annars, tycker bara att det najs att komma hem och laga middag eller nåt. Brukar kunna släppa det mesta då. Och behöver jag rensa tankarna går jag ut och går en lång jäkla promenad mitt i natten i ett svart Umeå. För mig är det skillnad på att koppla av och att vara avslappnad. Avslappnad är man ju när som helt när man känner sig bara lugn och utan press, och kopplar av är ju något man gör för att komma undan allt jobbigt.
 
Min älskade, älskade säng som man bara kan slänga sig och dö i, den finns alltid där för mig ♥
 

Sunlight over me no matter what i do

Förstår ni hur härligt det är med vår? Okej, det där var nog den dummaste frågan jag någonsin ställt. Plusgrader utomhus, gruset knastrar under skorna när man är ute och går, man måste hoppa över vattenpölar, solen värmer och alla människor är plötsligt glada. Är förkyld idag så stannade hemma, men gick ut och satte mig i solen på den lilla lastkajen eller vad det är, typ ett hål in i husväggen som man kan klättra upp till. Solen gör mig frisk, SKÖN DAG.
 
 
 

Dag 4

Vad inspirerar dig?
 
Jag kan hitta inspiration överallt, men jag inspireras jättemycket av speciella och intressanta människor som får en att tänka till. För mig är inspiration en källa för att kunna åstadkomma något, även något som ens drömmar skapas utifrån. Men jag inspireras nog mest annars av musik (såklart), natur och sånt.
 
Ibland är jag överinspirerad ... som i den här perioden i mitt liv ↓. Oasis drog med mig i nån flumgrop, fattade ingenting haha, kom knappt ihåg det.
 
 

26 mars

Känslan då man blir väckt av solen klockan 5, tänker "åh nu har jag ju massa tid att käk frukost och allt" och sedan inser att vi inte har någon lektion på tisdagsmornar längre och behöver inte dra mig till skolan förrän 10.45. Då kändes det ju aningens ovärt. Mår jätteilla nu eftersom vi köpte massa karra och grejer igår ... har hållit mig ifrån sånt i över en vecka så det var väl på tiden, men nu känner jag bara <//3. 
 
Jag fattar inte hur David fortfarande kan sova! Helt sjukt ... somnade redan vid 11 igår så han ligger ju på övertid nu, plus att han har solen rätt i ansiktet men ändå ligger han där och sover. Jag kan sällan sova mer än 6-7 timmar, brukar vakna av mig själv då (eller av en kattjävel i foten). 
 

Dag 3

Vad är det bästa med sommaren?
 
Sol och värme! Dock är ju med mesta bra med sommaren ... sommarlov, äventyr, glass som smälter, solbrillor, roadtrips, ljusa nätter, störda påhitt och allt därtill. Åh herre min Gud vad jag älskar sommaren. Alla såna där små spontana saker som händer på sommaren som man alltid minns och alltid kommer skratta lika mycket åt. 

 

It's a good day

Underbar söndag! Hur härligt väder som helst. Drog till Skellefte idag med tjejerna för en spelning på Scandic hotel som blev otroligt lyckad och alla var så trevliga. 

Sittin on a bar stool, acting like a darn fool, that's what i'm a doing today

Hade en jäkulskt bra kväll i fredags med mina brudar! Jag gjorde tacopaj till middag, den satt inte helt fel om jag får säga det själv! Resten av kvällen så var högtalarna på max (mina grannar är kung, för alla turas om att leva om så ingen klagar), gick lös som vanligt och satt och pratade länge om allt och inget. ♥

ketchup

Hejhopp Johanna här! Lisa stå i köke där hon hör hemma och vi andra tre sitt i soffan och lyssn på skön country! Det bli tacopaj ti middag ikväll, det ska bli gaaad! jag ha bestämt mig för å bli en snapchater, de ä riktigt roligt, även fast jag ha jätte dålig kamera och rabies i ansiktet. Jag het "johannasandgren" adda mig snälla!! mvh desperat jäkel.
jaaa.. nu då.. he börja lukta lök från köke nu, de kommer kirra fint i kistan sen när vi få i oss nå älgfärs. tro mig he ä int hästkött i våran paj. nu ska jag börj på å avrunda mig. ha de fint!

Dag 2

Vad är lycka?
 
Livet! Jag har alltid varit en sjukt lycklig person, tänker alltid positivt och skippar den här svenne-deppen och att livet ska vara lagom bra. Dock så har man ju självklart dåliga perioder, dåliga dagar och tider då man inte mår bra av andra orsaker. Att vara lycklig är något man väljer, vet inte hur andra ser på det men jag har i alla fall gjort det. Klart att det finns mycket dåliga saker i min vardag som jag skulle kunna fokusera på istället, om jag skulle se livet från den vinkeln så är ju allt vara fruktansvärt hemskt. Jag uppskattar allt bra som händer, och händer det massa dåliga saker så får man bara tänka att det snart vänder. Och jag försöker alltid att visa uppskattning för alla runtomkring mig, eftersom jag själv tycker att det är jobbigt när man anstränger sig mycket men inte får någon respons. Man väljer ju själv vad man prioriterar i livet, vill man analysera varför det händer dåliga saker och sitta i ett hörn och gråta över det så kan man ju göra det om man vill, men det löser ju ingenting direkt. 
 
Alla söker efter välmående, eller i alla fall att ha det liiite bättre än hur det är nu. Om alla bara kunde acceptera, ta vara på och uppskatta allt bra som redan finns skulle ju allt bli så mycket lättare. Ibland stannar jag upp och tänker på hur bra jag faktiskt har det, hur fina vänner och familj jag har, hur mycket jag hela tiden får uppleva osv. Jag vet inte vad mer jag ska skriva, vad är lycka egentligen? Lycka är för mig, ja, helt enkelt livet. Det finner man när man lärt sig att uppskatta alla de små sakerna.
 

kul liv..

Tja! Nu sitter jag och fisen i hennes vardagsrum hon käkar bröd jag skriver. hon är trulle hon!
/johanna

Dag 1

Hur har du förändrats det senaste året?
 
Oj, jättemycket faktiskt. I början av 2012 så var jag totalt utbränd. Jag sov knappt på hela terminen, kanske 4 timmar per natt och hade helt sjukt mycket att göra. Jag gick inte in i väggen, jag gick typ igenom den. Men jag är sån som person, jag kan mata på hur länge som helst så att det tillslut blir farligt. Hade ingen koll alls, det enda jag ville var att komma bort, så jag och mamma åkte till Kreta i en vecka vilket var otroligt skönt. Hade en helt fantastiskt bra sommar! Spelade på Gumboda hed, var sjukt spontan och hittade på störda saker hela tiden, träffade den bästa personen i mitt liv osv. 
 
Sen så flyttade jag hemifrån och plötsligt var jag mer fri än någonsin! Men jag vet inte riktigt exakt hur jag har förändrats. Jag har ju alltid varit likadan, alltid vetat exakt vad jag vill. Dock så har fått växa upp lite i förväg, och insett att ett sånt ansvar inte är en börda utan faktiskt något bra. Jag har också lärt mig att inte anpassa mig efter alla andra hela tiden, och inte bara ta på mig tusen miljoner saker som jag bara blir stressad av. 
 
Största skillnaden jämfört med förra året (snarare många år tillbaka också) är nog att jag äntligen kan andas ut, jag har liksom ett stort härligt andrum runt mig och jag kan i lugn och ro bestämma saker själv. Jag är ju extremt självständig och har känt mig som ... jag vet inte, nåt djur i bur haha. Detta år är verkligen en nystart.
 
Trollunge förra året.
 

Kör på en lista då man ändå har tråkigt.

Dag 1 ♦ Hur har du förändrats det senaste året?
Dag 2 ♦ Vad är lycka?
Dag 3 ♦ Vad är det bästa med sommaren?
Dag 4 ♦ Vad inspirerar dig?
Dag 5 ♦ Hur kopplar du av?
Dag 6 ♦ Vad är det värsta någon kan göra?
Dag 7 ♦ Vad får dig på bra humör då du är trött?
Dag 8 ♦ Hur skulle du beskriva din stil?
Dag 9 ♦ Om du fick vara på en speciell plats just nu, var skulle det vara?
 
 
 
 
 

Riktigt bra helg.

Har haft en riktigt bra helg. Fredagen var lugn efter en lång projektvecka, började inte förrän 11 och då var det bara film och götta som gällde, och David och Mackan var snälla och väntade på mig. Grabbarna for till Sörmjöle vid 6-tiden och jag och tjejena drog en standard på Balder för att fira Johannas 17-årsdag i efterskott. Sen gick vi hem till mig och bakade tårta, som såg ut som ett helvete haha (vilket även mitt kök och vardagsrum gjorde sen) men god blev den! Kvalitetstid med mina brudar, känns som det var tusen år sedan vi umgicks alla fyra så det var verkligen på tiden ♥
 
När klockan slog 10 på fredagskvällen satte jag mig på bussen och lyckades efter en resa med nån slags panikångest att hoppa av på rätt ställe. Gick genom mörkret och hittade tillslut the place där alla höll hus. Hade sjukt kul resten av kvällen, träffade mycket trevligt folk och skrattade alldeles för mycket. Jag och David följde med Mackan hem och däckade nästan på direkten efter att vi kom dit. 
Kom hem mitt på dagen på lördagen, min och David halvårsdag! Blev middag på Balder (igen) och käkade tacos (igen, klagar inte!!!) och det var som vanligt stört gott. 
 
NU är det söndag och har inte gjort ett piss förutom att käka godis, tränat och ... inget mer. 
 
           
 

Home is wherever I'm with you

Har haft en sjukt härlig och kul projektvecka på skolan! Bara spelat, spelat och spelat - och den fjärde och sista föreställningen är nu avklarad ikväll. Alla är så himla duktiga och det är verkligen minnesvärt, oj vad kul vi har haft alltså. Kommer kännas tomt nu, vi har ju jobbat med det här så jäkulskt länge. Och i slutändan blev det bra, jag är stolt över mina små musikarvänner! Nu, såhär klockan 10 på en torsdagskväll, har jag och David slängt in massa kycklingfiléer i ugnen, ris och massa mat. 

Sportlov

Ja min blogg tog visst också sportlov. På onsdagmorgonen kom Mackan med sin skoter och hämtade mig och David så åkte vi hem till mina föräldrar. Vi tog skotrarna och körde till Loberget, grillade körven och sånt och det var faktiskt riktigt fint väder även fast det blåste lite emellanåt. Åkte på en litn roadtrip till Vindeln på kvällen, och sedan packade vi med oss lite saker och for ner till bygdegården och spelade biljard osv, dock var alla dötrötta så vi somnade redan vid 1-tiden haha. På torsdagen följde min brorsa med ut och så drog vi lite överallt, for ända upp till Åland och gick in det där jävligt stabila (öhum) huset och hittade lite coola saker. På fredagen körde vi tusen mil längs kraftledningen norrut, så himla härligt - bara puder och helt okört! Höll typ på att bryta armarna kändes det som när det var en sten som vi hade hoppat över dagen innan så jag skulle över den igen men tänkte inte på att landningssidan (där det före var bara puder) hade frusit så jag landade i stenhård uppförsbacke, slog skallen i styret och hade jävligt ont i armarna och axlarna sen ... trodde nästan någonting var sönder där ett tag men det gick över. Fail i alla fall men kunde inte göra så mycket mer än att skratta åt mig själv. På kvällen spenderade jag och David 4 timmar på trafikskolan i Vindeln för att ta skoterkortet, även hela lördagen gick åt till det och vi båda spikade provet hehe - skitsvårt. Fick skjuts till stan på kvällen då lite folk kom över och vi hade bara trevligt. Bra lov!

ingen aning.

Förbannat också, har tappat bort mitt minneskort till kameran ... hade 8gb bilder där, som tur var så har jag det mesta (dom viktiga) på datorn men ändå surt. 
 
Idag är det en konstig söndag, söndagar är alltid det. En missnöjd dag. Jag är trött men alldeles för pigg. Jag vill hitta på något ute men min träningsvärk i ryggen dödar mig. Jag vill göra nån god middag men har glömt att ta upp något ur frysen. Försökte skriva en låt men min gitarr hatar mig idag. Men trots alla dessa i-landsproblem är allt ändå rätt så underbart, och nu vill jag bara köra skoter men jag är ju inte hemma ... 
 
Mitt ofixade äckliga hår som bara ska trulla sig
 

Sluta hetsa se jävulskt

Jag brukar ju knappt skriva om träning här, men jag måste bara säga att dagens rygg/axelpass var helt stört ... trodde knappt att jag skulle ta mig hem därifrån och var spyfärdig i flera timmar. Är sjukt nöjd i alla fall, rygg tycker jag är det drygaste passet men idag körde jag verkligen igenom den bra. 
Förresten, den här träningshetsen bland alla, vad händer? Nog för att det är en bra trend, men tycker inte om då folk börjar jämföra sig med varandra och känner sig pressade (men visst, beach 2013 hehe). Det enda man ser på instagram/facebook/whatever är ju bilder på någon smal tjej (skillnad på att ha lågt kroppsfett och att vara vältränad, blir nästan förbannad) och så en text över "you get what you work for" eller "your stomach shouldn't be a waste basket". Man ska träna för att det är kul, må bra och leva upp till sina egna förväntningar, att pressa sig själv är en helt annan sak än att pressa sig själv på grund av andra. Om man nu ska göra det för någons skull, låt det då vara din egen.
 
Kom just tillbaka från ica, och min äppelpaj blev just klar så nu ska vi tjocka i oss den. Senare ikväll har jag ingen aning vad vi ska göra, skulle inte säga nej till att chilla på Pipes ett par timmar men vi är nådigt trötta båda två så lär ju ska vara soffpotatisar. 
 
 
 

GRATTIS KÖRVUNGE.

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller min världsbästa, underbaraste, knäppaste och bästa vän Johanna 17 år! ♥

Funny how a melody sounds like a memory

Denna fredag började bra! Första lektionen var inställd så har kunnat ta det hur lugnt som helst även fast jag försov mig. Ska bli så otroligt skönt med lov nu. Jag, David och Dannelöf har planer på att dra upp till mina föräldrar i veckan för att köra massa skoter och hitta på grejer, hoppas på bra väder bara. Livet är så himla bra nu!