Si på feun

Den här dagen blev trots allt ganska bra ändå! Slapp rest i svenska, (pga sjuk) bästa läraren. Gick en promenad till andra sidan Teg för att hämta våra cyklar, cyklade på snurr-sakerna i broparken och höll på att dö, och har just kommit hem efter en ersboda-sväng med David och mami. Jag vet inte, blev på bra humör då jag kom hem av någon anledning, fyfan så tungt det kändes hela dagen innan dess.
 
Blir skitförbannad på alla som förlovar sig hit och dit?! Det är minst 3 i veckan ser man ju på facebook ... då pratar vi folk under 18 som varit tillsammans i typ 4/5 månader och ÄNTLIGEN har de hittat kärleken haha. Det förstör ju hela meningen med det eftersom att de knappast kommer gifta sig särskilt snart och ringarna är säkert köpta på typ H&M för 20 spänn eller nåt. Folk får ju självklart göra som de vill, men tycker inte att man ska förstöra meningen. Sen bor dom inte ens ihop, värt att förlova sig med någon man inte ens vet om man kan leva med, för det är sällan så himla lätt. Det vet jag ju själv, det är verkligen en helt annan grej att anpassa sig för en annan persons behov etc.  
 
Nu ska jag och min kära sambo ta ett skumbad, käka dumle, och sen och gå å lägg se!

Tired

Jag är så sjukt trött, skulle vilja gå i ide, och projektarbetena har inte ens börjat än. Drygt att varje morgon inte ens vilja kliva upp för att huvudet känns tung som en sten och tanken att man måste ut och frysa är verkligen plågande. Halvsover på alla lektioner och det känns bara som slöseri med tid. Har 5 låtar i veckan att lära mig på piano och lastas på med ännu mera satans notpapper, om ni visste hur mycket jag hatar det haha. Jag vill bara ha höstlov nu, då ska jag typ låsa in mig i förrådet och sova i en vecka. 

Not enough rain in Oklahoma

Vaknade för en timme sedan, minns inte senast jag sov ända till 11 ... dock kanske förståeligt eftersom alla somnade här runt 4. Vi halvkollar på Indiana Jones och det känns som att det kommer bli en bra dag! Har faktiskt ingenting speciellt planerat denna helg vilket känns himla skönt, lyckats få bort förkylningen också så lär väl dra till gymmet eller något.
 
När dom kom hem igårnatt hade dom som vanligt köpt mat på donken, och David hade med sig liiite sugrör ... men det är bra eftersom vi gör smoothie jämt hehe.

What does the fox say?

Vaknade imorse av att David sov på min mage, haha söten. Dessvärre är jag förkyld och hade sjukt ont i halsen (kunde inte somna förrän vid 2 igår pga det) så stannade hemma idag eftersom att det skulle bara bryta ut om jag hade lämnat dörren och fryst hela dagen. Missade svenskaredovisningen vilket icket var så bra men jag orkar verkligen inte bli sjuk(are).
 
 Istället så har jag städat och grejat hela morgonen, käkat banankaka och sovit. David spelar the fox hela tiden och dansar som ett mongo och nu måste jag städa mer.
 
 

Torsdag

Blev just klar med att montera upp 3 hyllor, nu är allting äntligen klart i mina ögon. Tog ett tag, tur pappa var här och kan sin matte för det är ju kanske inte riktigt min starka sida, skulle ha blivit rätt snett. Folk har ju skrivit ett antaaal gånger att jag ska visa min lägenhet och nu känns det ju som läge då allt är färdigt, så ska fixa några bilder till helgen kanske.
Lyckades spruta luftrengöringsmedel (mördar bananflugor med den) i ögonen nyss så har jävligt ont i ögonen. Förvånar mig inte så mycket, vem annars haha.

D1sc0

Var på ettornas disco ikväll, det var jävligt kul. Dom spelade riktigt bra och vi andra var taggade till tusen! Har lite ont i fötterna efter att ha hoppat upp och ner och dansat, men det var det värt! Alla gick verkligen all in och det var svinroligt, och avslutade med subway med min man.

September

Det är höst och jag har fullt upp med skola, träning, käka godis, rep, spelningar, linedance, hålla mitt hem rent och diverse andra roliga projekt. Trots att jag har något att tänka på alla dygnets timmar så går det mot ljusare tider för mig (dock inte när det gäller vädret) vilket känns skönt. Man börjar få ordning på saker och ting. Försöker se till att inte bli förkyld nu, eftersom jag måste hålla igång träningen jämt nu då jag inte har hästarna eller något. Om jag inte är fysiskt aktiv under en krävande period så tappar jag fokus helt och hållet. Har till och med överskottsenergi, wow vilken bonus haha. 
 
Var ute på en härlig promenad igår som slutade på Kina, alltså middagsbuffé är ju rena rånet och min plånbok blöder. Fast det var värt det, som alltid.

Köm då vintern.

Jag kan väl inte vara den enda som längtar till vintern? Så himla skönt att få starta skotern! Fina vinterdagar och kallpuder kan ju vara det bästa som finns. Och snowboard i fjällen, galoppera i djupsnön och hela köret.
Blev ju lagomt sugen då jag hittade dessa arkivbilder!
Tror bror min var lite övervänt här ...

Wednesday

Onsdagar är numera veckans bästa vardag. Så himla skönt att bara ha en timmes lektion som börjar 14.00, så man kan sova ut hur länge som helst om det nu är nödvändigt, gå på stan eller bara ta det lugnt. Efter skolan är det alltid gym med Johanna, middag hos mig & David och sedan direkt till Umedalen för att avsluta kvällen med linedance. Det gick så himla bra ikväll, kändes som att allting lossnade för oss båda och nu sitter 6 danser som smäck! 
Jag och frugan min!

And I saw my reflection in the snow covered hills

Varit vaken sen halv sju. Har bara en lektion på onsdagar, och den börjar 2, så varför vet jag inte hehe. Satte mig och skulle måla akvarell, men måste köpa ett bättre papper för det. Det var så himla fint ljus ute imorse! Sitter och lyssnar på Dixie Chicks nu i alla fall, peppar linedancen ikväll, haha åh det är så himla kul. 

Vaknade vid 6 imorse, och låg och halvsov i en timme till. Är så himla trött, det regnar ute så det är väl lågtrycket som får mig att vilja sova resten av dagen. 
Igår firade jag och David 1 år tillsammans, vi tog det bara lugnt, käkade på Balder och så vidare! Han är verkligen den bästa som finns.

... and the fields burn in the fall

Alla klagar hela tiden på att det börjar bli, eller snarare är, höst. Kallt och jävligt hör man hela tiden att det är, inte konstigt att folk blir deprimerade med den inställningen! Själv kommer jag då som vanligt på nästan bara positiva saker om denna årstid.
 
+ Mysigare kläder.
+ David börjar tända massa ljus igen.
+ Man kan vara inomhus utan att ha ångest.
+ Det är extra gott att dricka varmt.
+ Massa fina färger.
+ Friskare luft.
+ Mysigt med mörka kvällar!
+ Skivinspelning.
+ Dagarna går mot skoterföre.
+ Man får massa inspiration till låtskrivande!
+ Roliga (fast jobbiga) projektarbeten.
+ Vår lägenhet är nu (efter 1 år, och enligt mig) färdigutrustad.
+ Snart köm snön.
 
Outside my window.

I bid farewell to old Kentucky

Är hemma hos mina päron just nu med alla brudar, och idag har vi fotat bandbilder med André hela eftermiddagen. Det var jättekul och alla längtar som tusan tills vi får se allting! Snart blir det köttgryta, klagar inte.

REPORTAGE I SCC-NYTT

Vi var med i tidningen SCC-nytt (Smålands Country Tidning) i ett eget reportage och även i en sammanfattande text om countrysommaren. Här kan ni läsa båda delarna!


REPORTAGE:

Vi fick en pratstund med det för oss tidigare okända norrländska countrybandet HALM. Det var på High Chaparrals countryfestival som vi fick upp ögonen för denna talangfulla grupp tjejer.

Bandet kommer från ett par byar utanför Umeå. Vi tror att dessa 16-åringar har verkligen en ljus framtid framför sig.

HALM består av:
Maja Lundgren – bas (fr Sävar)
Linnéa Östman – gitarr (fr Gunnismark)
Johanna Sandgren – banjo (fr Bodbyn)
Lisa Johansson – piano (fr Botsmark)
(samtliga sjunger.)

Hur träffades ni?
Vi träffades när vi alla började högstadiet på Sävar skola.

Var det direkt en självklarhet att spela musik ihop?
I sjuan placerade våra musiklärare oss i ett övningsrum och ville att vi skulle spela på skolavslutningen. Det var så vi lärde känna varandra och sen dess har musik alltid varit en självklarhet då vi älskar att spela och skriva låtar tillsammans.

Har ni gått på musikskola eller hur har ni lärt er att spela?
Alla har lärt sig att spela sitt/sina instrument själva. Från början är det inte alltid lätt men det gäller att inte ge upp! Vi har alla alltid älskat musik och har spelat och sjungit så länge vi kan minnas, och sedan fastnar man ju för olika instrument.

Varifrån kommer namnet HALM?
Johanna och Linnéa åkte bil runt i Norrlandsskogarna och spånade på namn. De åkte förbi en åker där det fanns halmbalar, och tyckte att Halm passade in på oss countryspelade tjejer från landet!

Vad är det med just country/bluegrass som ni gillar?
Det vi gillar mest med den sortens musik, är att historierna som berättas ofta är vardagshistorier som de flesta kan relatera till. Det är inte bara ord utan det finns en mening bakom alla texter vilket gör det så äkta. Det är helt enkelt livets musik! Sen blir man väldigt glad av den också.

Hur är det att vara ute och turnera?
Det är förstås otroligt roligt. Speciellt att få träffa så många nya människor och se så många platser. Vi är tacksamma över allting som vi har fått uppleva tack vare musiken. Sen så är det väldigt mycket jobb och slit som ligger bakom och sällan syns, det är ett högt tempo men man vänjer sig helt enkelt. Ruset man fåt på scen väger tyngst, det gör allting värt det!

Vad är er stora dröm med HALM? (Alltså, vad skulle vara det absolut bästa som skulle kunna hända er?)
Den drömmen utspelar sig kanske inte helt oväntat i USA. Att få spela in skivor i Nashville och turnera runt i världen, det är nog det bästa som skulle kunna hända. Ambition och drömmar är viktigt, man ska sikta högt!

Vad händer under resten av 2013 för HALM? Kommer ni t.ex. ge ut någon skiva?
I höst är det skivinspelning på gång. Sedan kommer vi fortsätta att skriva nya låtar och åka runt och spela.

Vi tackar tjejerna och önskar dem lycka till med deras skivinspelning i höst, och glöm inte bort att ni kan besöka bandets hemsida på www.halmcountry.se
MARCUS THELL

TEXT:

Efter andra setet med Tumbleweed så var vi återigen vid First Saloon där vi skulle se en ny bekantskap i form av bandet HALM. HALM var en tjejkvartett från Umeå bestående av 4 17-åriga tjejer. Jag får erkänna att jag inte hade så jättehöga förväntningar för ja, man vet aldrig med ungdomsband. Var inte ens säkert att de kunde spela i samma tonart, men ack vad jag fick äta upp de tankarna. De visade upp riktigt bra stämmor, där alla fyra medlemmarna sjöng lead – ofta sjöng flera lead i samma sång. Dessutom spelade de mycket kompetent, och hade en lite udda sättning med keyboard, banjo, akustiskt gitarr och ståbas. Vi ska här tillägga att Johanna Sandgren spelade banjon på den gamla clawhammer-stilen! Det var överlag covers, men de hade lite låtar som de själva skrivit också. Covers som Dolly Partons ”Why’d You Come In Here Lookin’ Like That”, Alabamas ”I’m In A Hurry”, ”Suds In The Bucket” och ett par Creedencelåtar betades av i bra versioner. Frågan är ändå om inte deras egna “No Love For Money” var bäst av allihop. HALM var utan tvekan det stora utropstecknet på årets festival – wow, vilka tjejer alltså!


I got a pink guitar, a Lincoln-town car

Gått och dragits med den sjukaste huvudvärken hela dagen. Började i alla fall med att träna med Johanna och Elin imorse, for till skolan och skrev klart om naturalismen, och sedan hade vi världens mest randoma rep. Kom just hem och har så sjukt ont i skallen, är trött utan någon anledning, tror jag måste ut och gå eller något.
 
Saknar chappen!

Slöonsdag

Vaknade 9 imorse och fick klart 4 tvättmaskiner innan klockan 1, så det känns skönt. Har bara en lektion på torsdagar, så for till skolan klockan 2 men då var den inställd så då blev det bara att fara hem igen och sen möte.
Är nyss hemkommen från linedance, andra veckan och några danser börjar sitta! 
 
I helgen åker vi hem till mig och ska fota lite bandbilder, kommer bli himla kul. Saknar min Glader också! ♥
 

I'm hell on heels, say what you will

Blev inte den roligaste kvällen igår. Började känna av uvi (som jag gör så fort jag inte har druckit massa vatten på en dag) så jag drack hur mycket vatten som helst, massa tranbär och citron också, drack typ ohälsosamt mycket så jag fick ont i huvudet haha ... I vanliga fall går det alltid över, men det blev bara värre och värre och när jag och David stod och väntade på bussen orkade jag inte mer så vi tog en taxi istället. Väl på akuten fick vi vänta i 20 minuter och det blev så otroligt mycket värre där, längesen jag har känt en sån där smärta, kunde inte sitta rakt för det kändes som att magen skulle frätas bort. Grät så det var pölar på golvet i väntrummet. Fick i alla fall alvedon och sen fick vi ta en promenad till Ålidhem så de kunde skriva ut penicillin, så nu är det lugnt. Dock så drömde jag dom sjukaste mardrömmarna inatt så är typ helt slut.
 
Idag är det i alla fall rep, och den nya låten är så gott som klar så ska visa för tjejorna. Kommer bli asgrymt känner jag på mig! 
 
David är i alla fall bäst, tur att han följde med igår annars hade jag väl dött på vägen, på riktigt. 
 
 
 

Snögg osv

Haha min katt är lite spec, syns ganska bra på andra bilden tycker jag ... han är i alla fall snyggare än jag då jag sover.

Lunch

Vaknade klockan 8 imorse med fruktansvärt ont i magen men vägrade ta smärtstillande, vet inte hur många kilo alvedon/ipren/citodon jag har käkat det senaste halvåret pga olika saker haha, men nu har det gått över hyfsat i alla fall. Dock är jag på väldigt bra humör idag i alla fall, gjorde just en sallad till lunch och tänker nog dra och träna strax. 

Från trädgård till insamlingsgala

Hade en sjukt bra dag igår. Klev upp sju på morgonen för att hoppa in i bilen med Adrian och åka till Bygdeå. Höstmarknad och skördefest i Trädgår'n. De öppnade klockan 10 och efter lite missöden med högtalare så fick vi tillslut till ljudet innan det började komma folk. Vi skulle inte spela förrän klockan 1, så vi strosade runt där och käkade hembakt gofika, kollade på marknaden och svettades bort i hettan. Spelningen gick bra trots värmen och jag hade ALL sol på mig (de andra 3 fick skugga, nådigt orättvist) men överlevde i alla fall! Vi riggade ner och åkte sedan till stan. Kom hem och totaldäckade i min säng, usch jag tror inte jag har varit så slut på länge! Kramade David och käkade banankaka, och då kom plötsligt energin tillbaka.
 
Vi åkte sedan till Fabriken och soundcheckade, så himla skönt att bara behöva instrumenten haha. Blev supertaggade för ljudet var gudomligt bra, ville typ inte ens sluta spela på soundchecken. Middag på Vezzo och sedan iväg igen. Spelningen där var i alla fall på en finmiddag, en insamlingsgala för Operation Smile som är en hjälporganisation för barn med gomspalt. Spelningen gick hur bra som helst och vi kunde inte vara mer nöjda!
 
Det var så gulligt för kossorna kom närmare och närmare när vi spelade, tillslut var det nästan uppe på gräsmattan. De måste ha hört banjon! 

Blablabla

Nu känns det som att allt jäkla strul med skolan börjar lösa sig. Jag läste 2 kurser för lite, även fast jag hade valt så fanns det inget på mitt schema eller någonting och jag minns inte ens vad jag valde, men gick till syven idag så det är löst nu. Dessutom har jag inga böcker för att dom är slut, men har beställt hem alla. Sen har jag inget skåp, men det skulle också bli klart i veckan. Haha det känns som att sånt här alltid händer mig, förra året så slarvade min lärare bort mina nationella prov så jag var tvungen att göra om dem och massa skit!
 
Känner mig i alla fall taggad inför ikväll (trots att jag försov mig), pubkväll på Ersboda! Var där och riggade igår och det kommer nog bli väldigt trevligt. 
 
 

Ett, två, tre, fyr ...

Alltså så jäkla kul. Jag och Johanna drog och dansade linedance idag, varje onsdag från och med nu! Det roligaste på länge, dock himla mycket att komma ihåg men man lär sig väl. Jag som har gått i mina boots jämt och ständigt i 2 år nu fick ändå skavsår! 
 

Rain is a good thang

Spelade i Storudden idag, så himla mysigt ställe har jag aldrig varit på tror jag. Trots att det började regna just innan andra setet så blev det ändå en väldigt bra dag, sjukt bra fika och goda hamburgare hehe. Efter det samlades vi allihopa plus föräldrar och Christer hemma hos mina päron för bandmöte, grillade och hade det gött.