BAAAAAAAD!

Årets första "bad"! Red ju med sadel så han fick inte simma (så blev han sur haha;]) men jag hade tillräckligt mycket vatten i ridskorna haha :P Han älskar ju att bada, han plumsar hur långt ut som helst och tycker det är skitkul! :D

Har lite bråttom, så hare!

Galopp/ridbana och en störd idiot

Tjena:)
Red Glader på åkern först idag. Travade lite och började galoppera honom så kort som möjligt. Sen skulle han få sträcka ut lite, så han fick rejsa över åkern, dagens höjdpunkt enligt han haha :P Efter det så var han hur pigg som helst och hade nog massor med överenergi eftersom han vilade igår. Efter kanske 20-30 min så for vi upp på ridbanan och travade lite bommar på en volt, galopperade i båda varven på volter och gjorde byten på åttor. Det gick jättebra och han var hur duktig som helst!

Men på hemvägen så stannade jag ju som vanligt vid vägen för att en bil kom. Just när den passerade la sig gubbj*veln på tutan och försökte skrämma Glader! Störd gubbe, hade god lust att räcka f.u. till honom haha ;D Jag blev helt paff och glodde efter honom, trodde faktiskt att folk med körkort skulle ha såpass mycket vett i den såkallade skallen. Tyvärr långt ifrån alla ... Skulle ju kunna ha blivit en katastrof om det hade varit en unghäst, nån nervig eller lättskrämd häst, fattar inte hur man kan göra så. Jag är så jävulskt förbannad. Som tur är blev Glader inte ett dugg rädd, bara kollade på bilen och undrade vad i hela friden han höll på med. Känns som vi ägde bilisten ganska mycket!;)
Nästa gång snör jag en sten på biln, bucklan får idioten betala själv ;)

Ha det bäst! :D


Flum

Red ett ganska flummigt pass igår :P Var först i skogen och hoppade över lite stockar, det tyckte Glader va skitkul :D
Sedan tränade vi lite på ridbanan också. Galopperade på en åtta över hela ridbanan för att träna galoppombyten i varje sväng. Det gick hur bra som helst, han klarade det hela tiden! Kommer nog träna mer på det lite framöver veckan så sitter det som smäck :P

Måste gå, så ha de så bra.

Pics

Glader fick vila idag, men det var fint väder så jag och Malin gick ut och fotade lite.
Så här kommer 4 bilder:)

Jag och Glader ^^


PUUUUUUUSSS!


(L)


(L)



´"Dressyr"

Har inte haft tid för att skriva här så det är därför den inte har uppdaterats, men vi är back on track nu haha ^^

Igår red jag dressyr med Glader på ridbanan. Tränade på lite galopp på volt och travbommar i en cirkel. MEN. Det stod hinder på ridbanan, och Glader blir alldeles till sig om han tror att han ska få hoppa. Haha så när vi galopperade på volt, tvärdrog han sig till räcket på typ 80cm, fast han kom för långt ifrån så han vägrade. Haha så jag blev tvungen att rida på det enkomt bara för att känna att han bjuder på dom ändå:P Han har ett himla självförtroende nu då det gäller hoppning. Han vet att han kan hoppa höga hinder, så 80 är ju fjutthinder i hans ögon och tror att han måste visa mig att han klarar det lätt som en plätt;) Så framöver ska vi träna på att rida på ridbanan med hinder framme utan att hoppa, bara så han förstår att det inte alltid är hoppning som gäller;D
Jag tycker ändå att det var skitroligt påsättochvis att han gjorde sådär, det visar ju att han har en himla hoppglädje iallafall! Haha lilla underbara knasiga häst, han är för rolig ibland;)<3

Ha det bäst! Måste dra nu för snart kommer våran släkt från Usa, dags att trimma på engelskan lite.

Uteritt

Red ute i skogen igår, klättrade lite och sånt ^^ red på slutet lite på ridbanan också. Han skötte sig jättebra och tyckte det var superkul att äntligen vara ute i skogarna igen.

Hinner tyvärr inte skriva nu, blir väl mer ikväll.

Ha de!

Hoppning & bommar

Red på ridbanan idag igen och hoppade lite. Tränade först på 3 galoppbommar på kortsidan. Haha han var inte direkt seg idag, snarare motsatsen! Hade nog lite överskottsenergi eftersom jag red en så kort sväng igår. Men det är bara roligt, och han har ju jättekul med sina hopp och skutt överallt;)
Travade sedan mot ett kryss med två travbommar innan. Sedan höjde vi det till ett räcke och tog bort bommarna framför, och red mot det i galopp.
Det var längesedan vi hoppade nu så det blev inte så jättemånga språng, och räcket var som högst på 80. Vill ju inte överanstränga honom ^^

Some pictures!:D

Galopp på volt. (haha kolla hur mycket han har börjat jobba under sig med bakbenen i galopp!:D)


Glader posar. ;)


Han gillar att ta i!


70, backwards;D


80:)


80, jag hade sämst sits där, omg.



HOT

Så himla varmt det är idag! 22+ i skuggan, i solen är det minst hundra grader. Red kanske bara en halvtimma på ridbanan (den är äntligen helt framme, yey!) eftersom det var som varmt och det blir ganska jobbigt. Chock-värme! Men han skötte sig bara bra, red tillsammans med Malin. Han var lite seg i början men kom igång bra efter lite travintervaller. Gjorde inte särskilt svåra saker, red mest längs fyrkanten, på större volter och på diagonaler. Han var jätteduktig:)
Mamma fotade, så här kommer lite bilder ...

Galopp, galopp.


Trav på lite längre tygel, han fick sträcka ut lite mer.


Mellangalopp på ovalt spår på kvartslinjen.


Ingen är sötare än Glader i fläta;)


Jag&Glader och Malin&Nasi! (haha jag och Malin blev helt vita på bildn av solljuset, ser ut som en eskimå)


Grabbarna grus!
 


Wonderful

Tjena! Min kompis Julia från Vindeln som även går i min ridgrupp, smsade mig igårkväll och sa att hon skulle ta moppen och köra hit idag (4mil enkelväg). Haha och det gjorde hon! Så vi tog pållarna och for ut en sväng. (Glader och grannens häst Stjärnviva). Det var ca. +17 i skuggan idag och soligt, perfekt alltså. Vi red runt sjön och galopperade hästarna lite, och for sedan åt ett annat håll som jag aldrig varit med Glader (pga vägbom haha). Fast vi upptäckte att den inte var låst så vi vek upp den och red förbi. (Går inte att rida runt den för att det är å/fors på båda sidor) Vi red upp till våran timmerstuga som ligger bredvid en annan sjö, och där var det ännu varmare haha ;D Glader var inte bangen, utan plumsade i vattnet direkt och gick ut tills han hade vatten till knäna. Ville helst inte bada idag, ganska kaaaallt i vattnet än ^^ Men i sommar blir det mycket bad! :D
Glader var pigg och på superhumör, han blev alldeles till sig då vi skulle galoppera av dom haha ^^ 

Ha de bra! :D

Några bilder. Ursäkta den sämsta kvalitén på bilderna men jag råkade ändra inställningarna på kameran :P




Haha båda låg och sov i hagen då jag kom, men Nasi skulle stajla lite och visa hus snyggt han kunde rulla sig också haha;)


Alltid söt!


Haha Glader chillar på hög nivå!xD


Jag och jätteleriga Nasibubbeeeen! Gladers polare.



Prommis

Tog ut Glader på en prommis i skogen, det var jättemysigt! :D Det tyckte han va skoj. Blir lite hårdare dressyr imorrn istället då. Har noll att skriva, och ska gå och sova nu. :P TRÖTT.

Ha det bäst! :D


Kort uteritt och lastträning

Red bara ca. en halvtimma idag, ute i skogen på vägarna och tränade lite övergångar. Det är superbra träning för bakbensaktivitet :D Han var lugn och jätteavslappnad idag, och tog förhållningar&ökningar jättebra.

Sen lasttränade vi litegrann, har inte gjort det på ett tag nu. Höll på i kanske 15min och det är stor skillnad sen förra gången! Han gick i princip ända in nu och hade inte alls bråttom ut. Jättestor förändring, det känns härligt! :D Han börjar se transporten som något mer intressant nu, och går jättefort och med spetsade öron mot den:D Nice.

Kan inte skriva något mer idag, måste börja skriva på min jobbiga religionredovisning när man måste snacka om grekisk, romersk och fornnordisk religion - helt utan stödord. INTE kul. Men lika bra att ha det bortgjort i alla fall :P

Ha det bra! :D

Sorrü.

Hejhej, förlåt att jag inte har skrivit på ett tag. Glömt bort det och inte haft tid helt enkelt :P I en kort sammanfattning från de senaste dagarna så har jag o Glader struttat runt i skogen och lattjat lite, det tycker han är skitkul och blir alldeles till sig ;D ^^ Skriver mer ikväll:)

Nu ska jag ta och pallra mig till biologiprovet och hoppas att det inte blir nån stor fail xD Så ha det bäst, vi hörs.


Mobilblogg

Glömde skriva om dagens tur, så gör det nu istället. Red Glader runt sjön och tillbaka, han fick rejsa lite;) (pappa: det såg ut som det gick femti!xD) det tyckte Glader var jätteskoj. Sedan på slutet så var vi lite på grusplanen i kanske bara fem minuter. Han var jättepigg och glad hela tiden!:D här kommer en bild också. (dålig kvalla pga mobilbild)