Hoppning

Sist vi hoppade var ju förrförra lördagen, så idag var det dags igen ^^

Vi hoppade en kombination, först räcke-två galoppsprång och sen en ganska bred oxer. Det vart på slutet mellan 95-1m! :) Duktig kille.
Han har blivit mycket säkrare i hoppningen nu, han är inte lika tittig och bjuder jättebra. Och JÄKLAR vilket scope han har! Känns som man är i luften i ett år. Dessutom är han duktig på att taxera in sig själv, han kan hoppa av både jättelångt ifrån och väldigt nära. Hihi! :D

Klicka på den ;) <3



Veckan.

Har inte hunnit uppdatera under förra veckan, så jag gör det nu istället. Har ridit Glader mycket i djupsnö, tränat galopp på volt o.s.v. Glader älskar verkligen snön, han är som snömannen Yeti! Han gick rakt igenom en snöhög så att det var snö upp till knäna på mig, och han vägrade vända om. Sen när vi kom ut på vägen bakom (som aldrig varit plogad) var det snö så högt att mina fötter släpade i den, men han skulle absolut fortsätta! Om han får välja går han hellre i 1m djupsnö än på en plogad väg xD

Idag då jag stod i busskuren nere i Botsmark och väntade på bussen, kom Jocke (chaffisen) och sa att bussen var en igloo ... (motorvärmaren hade bränt sönder och aldrig gått då det va så dj*vulskt kallt!) så han skjutsade hem mig. Ingen skola - jippiiee! Nu kan jag fara ut med Glader i dagsljus, mycket härligare. 

 

Hopptävling!

Startade Glader i 2 klasser idag, och kom hem med 2 rosetter! Kan det gå så mycket bättre egentligen? =D
* Första klassen var clearround, utan omhoppning. Små hinder och vi kunde trava en del av banan, som en "uppvärmningsklass"! Han såg väldigt stolt ut då vi kom ut som nolla, med en rosett i tränset. (Han drog upp överläppen hela tiden, såg ut som han flinade!xD)
* Andra klassen var ingen clearround, så nu fick han gå omhoppningen också. Vi var felfria i grunden, och även i omhoppningen! Kom på fjärde plats, trots att det var en massa små race-ponnysar med! Himla stolt över honom, han gjorde det jättebra. 


Vi med vår första rosett, från clearrounden! =D

         


Vi med vår andra rosett, dubbelnolla! =D

    


Jajjamen!

Framtill tävlingen ska Glader vila, och ridas bara korta, enkla pass. :)

För min del spelar det egentligen ingen roll om vi river alla hinder, vägrar ut oss på 50cm eller hur det än blir, bara Glader inte är stressad och går banan lugnt så kommer jag vara 100% nöjd! Dessutom - sist vi var på träning på ridskolan så var han väldigt lugn och cool, och nästan extra arbetsvillig, gott tecken än så länge! ^^ sötnötn.

 

Kvällsträning

Ikväll tränade vi mest på lite övergångar, halter, ökningar och minskningar i alla gångarter. Han gick väldigt fint och lyssnade bra! Det är studiedag imorgon, så då får jag rida i dagsljus woho! ^^ Det är ju annars bara på helgerna.

 


Cavaletti/uteritt

Är hemma idag pga att jag var sjuk(?) inatt, men nu har det gått över och det känns skönt. Idag tränade vi på cavaletti först på vägen. Först travbommar och sedan galoppbommar. Han var jätteduktig och prickade av bommarna precis mitt i språnget! :) Efter det så red vi ut och tränade bla. galopp på volt på en vändplan i skogen. (det är helt plant där så det funkar superbra!) Och ökningar och minskningar i både trav och galopp.
Stod sedan och borstade och gnuggade honom med en filt i 1,5 timme tills han var helt torr. Han är en riktig mysgubbe, han älskar att stå på stallgången och bli gosad med ^^
Här är 3bilder från igår.








Hoppning!

Idag så hoppade vi! =D
La en galoppbom före ett hinder som jag varierade mellan räcke och oxer, med 4 galoppsprång emellan. Började med att jag la ner bommarna till varsin hög på marken, bara för att kolla så att det var rätt avstånd för honom. Sedan höjde jag till kryss, sedan till räcke-50cm med två skumma, stora plastlådor under. Han tyckte dom var konstiga men tvekade ingenting! :) Sedan höjde jag till 60, sedan 70, och när det blev åttio så byggde jag om det till en oxer som var ganska bred. Hoppade sedan också samma oxer på 90. Sedan la jag ner frambommen så det blev ett räcke igen, och höjde. Han hoppade 1meter idag! Men cirka 10meter över ;D Han är så himla duktig på allting. <3

 


Standardrutiner

Tänkte skriva hur vi normalt sett tränar.
1. I början av passet får han självklart skritta på långa tyglar en stund.
2. Sedan då jag kortar upp dem rider jag på större eller mindre volter, skänkelvikning, fram- och bakdelsvändningar o.s.v för att försäkra mig att han lyssnar för sidöförande skänkel.
3. Efter det så gör vi halt och ryggar så att han blir lättare att ta tillbaka om det skulle behövas.
4. Sedan börjar jag jogga igång honom på både volter och rakt spår, och gör även mycket halter från trav, snabba igångsättningar o.s.v. (Lättridning)
5. Sedan får han gå på halvlånga tyglar (sitter ner i traven) i trav så han börjar välva ryggen och gå ner i formen, och efter ett tag så kortar jag upp tyglarna till "normallängd".
6. Sedan jobbar vi med galoppfattningar, båda galopperna, från både skritt och trav.

Det är det som är standard, särskilt punkt 2,3 och 4 - det är det som gör skillnad över allting. Vad jag än ska göra (förutom om jag ruder ut) så kollar jag alltid att han går för framåtdrivande, förhållande, sidöförande skänkel och hand från början. Vilket han dessutom alltid gör - men vi kör på det i alla fall.


-

De senaste 2 ridpassen har varit ungefär likadana. Vi har tränat mest på att han ska gå i form och på tygeln främst i skritt och trav, vilket han gör nu! :D Han börjar också sänka sig i galoppen, ändå ner på tygeln kommer han nog snart, vi fortsätter att träna.