It's gonna be a mess

Bloggen kommer se väldigt rörig ut, p.g.a byte av header, design och bakgrund.


Solnedgång och banbygge

Kom just hem, har varit hos Malin och byggt banan för imorgon. Dock i onödan haha, för just efter vi var klara fick vi reda på att vi ska fixa underlaget imorrn. Men men! Bara att bygga tillbaka det imorgon eftermiddag då allt är klart.
Dessutom så var det hur fin solnedgång som helst!

Stolt över mitt hemmabygge! ;) (inte hinderstöden dock)


Rainbow


Jag är kär i naturen haha.



Prt.sc:ade bilder från en film

Print-screenade lite bilder från en film. (kan inte ladda upp den pga att den bara hackar och är konstig) Såklart blir det hur dålig kvalla som helst, men det får man leva med;)

Hoppade några småhinder i början, typ 50-60 cm.


Han tyckte lådorna var jättekonstiga, men när jag red mot det fick han hur mycket moood som helst haha, och tvär-rejsade mot det ^^


Ursäkta armbåge? WTF


Anridning mot kryss, <(^^)>


Uppvärmning :)


Not. till mig: Korta stiglädren!


Körning

Jag och Malin for ut och körde Glader idag. Gick jättebra, och han var pigg och framåt som vanligt. Körde den vanliga lite kortare rundan, ca 3,5 km.

Finaste Glader. <3 Jag och Malin är supercoooooola  och JAPP vi har skittuffa jockeyglasögon.


Nice ass. Haha, inte särskilt lätt att få någon bra bild då man kör;) (mobilbild)


Glader & Malin. Ma bro n'ma hoe. (L) (mobilbild)


Glader och min grannes fina pålle Stjärnviva rejsade runt som galningar - av okänd anledning - innan jag hämtade upp honom, haha. (kass mobilbild)



Malin rider

Malin (10 år) red Glader på ridbanan idag. Det gick jättebra! Körde lite vanligt mararbete med bommar idag, det är kul att vara ridlärare haha :P Jag longerade dem på slutet i galopp, blev väldigt yr. ^^ Han fick då ett bra betyg av Malin i alla fall: Pigg men lugn & snäll, lättriden och känslig, tyckte hon.
Glader skötte sig super, testade ingenting heller. Imorgon blir det körning, Malin hänger med också.

Nu ska vi fixa slutet på våran CHOKLA-BOMB (!!!), så ni får hare gött.


JaO!

Målat i stallet hela dagen, sjukt mycket målning i Gladers nya box. Vi ska ju också fixa dit plank på utsidan och stuff, kommer bli jättebra. Före- och efterbild kommer senare!
Som sagt, Glader vilade idag. Blev ingen lastträning, hade för fullt upp.

Hörs, ha de kung!


Hoppning

Hoppade Glader idag, men höll inte på så länge eftersom det är så varmt och kvavt. Hoppade en minibana på 3 hinder; oxer - kryss - räcke. Tog sedan oxern som avslut på 1m, ville inte anstränga honom särskilt mycket eftersom han gjorde illa sig i ena bakbenet för ett tag sedan och det var längesen vi hoppade.

1m. Haha han hoppar mig nästan ur sadeln ibland! xD (Och herregud vad jag måste träna på mina skänklar -_-)


90, han hoppade av gaanska mycket för tidigt, modig häst!^^


Uppvärmning.


Film kanske kommer sen!

Uteritt/dressyr/småhinder

Haha det blev en lite flummig ridtur idag. Red först ut en kort sväng med mamma, och var sedan på ridbanan. Hoppade ett litet kryss 2 gånger och ett räcke en gång, och körde lite dressyr. Sen for jag och mamma en till runda i skogen ovanför oss istället, det gick bara bra :)
Imorgon är det hoppning som gäller! :D Ska försöka fixa ihop en film också.

Ha det bäst!

:D

Följ bloggen via bloglovin'! 

Tryck på länken längst ner i menyn till vänster <---.


NH

Tog in Glader och körde lite NH i skitvädret på ridbanan. Både han och jag var trötta, beror nog på lågtrycket och den kvava luften kanske ... Men det gick bra i alla fall, var inte där så länge.
Just nu har jag bara lust att sova eller se på teve ... haha.

Jaja, ha de bra!

Planering

Den kommande veckans planering än så länge ...:

 
NH på ridbanan
 
Uteritt, med mamma

Hoppning
 
Vila, lastträning
 
Markarbete med bommar på ridbanan
 
Körning
 
Hoppning, kombinationer och gymnastikhoppning


Sidvärtes/markarbete

Red på ridbanan i regnet och åskan idag, det gick jättebra. I början av ridpasset tränade vi på att bibehålla energin i kort trav, nästan piaff, och det var han verkligen superduktig på :O Bar upp sig enormt med bakdelen och gick frivilligt i en hög form. Grand Prix nästa! ;) Sen så red jag 5-6 serpentiner men dock utan tyglar, använde bara skänklar, säte och vikt. Han lyssnade till 100%! Sedan började vi med lite volter i galopp och byten, det gick också bra.

Ha det bäst!


Varmt ...

Imorse var det bara +15, nu är det verkligen betydligt varmare ... men ska inte klaga!
Skjutsade ju Malin som jag hade lovat. Glader var pigg trots värmen, och glad hela tiden! (Glader passar verkligen som namn till honom!) Malin tyckte det var superkul, och vi for en liten extra runda uppe i skogen ovanför oss.

Nu har jag bråttom, ska bort! Ha det bäst.

Around the mountain

Gick ner till hagen och såg att Glader låg och sov, han såg död ut! x) Gick fram till honom och la mig och "sov" ett tag bredvid honom, han är så mysig.
For sedan ut och red i solen, for rundan runt berget. Världens bästa runda! Tar ganska precis en timma att rida, den är skitkul. Glader var pigg och glad som vanligt, särskilt galopperna gillade han ;)
Lasttränade honom sedan, gick asbra! :D Han gick ända in och stod där inne jättelänge tills jag backade ut honom igen.

Lovade Malin att hon skulle få åka en sväng med mig & Glader på rockarden imorgon, det blir kul.

Gulleglader sover :]<3


:)


Hare bäst!

Körning och sorg

En kompis var här idag, så det blev ingen ridning. Vi körde istället! Supermysigt, det regnade också samtidigt som vi körde runt i skogen och pratade om spöken och övernaturliga saker ... läskigt men trevligt haha;) Glader var pigg och Glad hela tiden, lilla underbara Glader^^

Nu till sorgen. DEN ENORMA SORGEN OM ATT DET ÄR BARA EN MÅNAD KVAR AV SOMMARLOVET. Fruktansvärt! Vart tog tiden vägen? Dessutom måste jag tillbaka till Sävar ... enligt mig ett himla b-ställe, folk har konstig humor och det är bara trist ... Dom pratar och förstår inte ens bonska, haha yippie vilken Norrland-spirit säger jag bara. Jag hör hemma i Vindeln, på Renfors högstadium, så är det. Må vara en stökigare skola, men där finns i alla fall alla mina störda kompisar. Slösar bort två år till med att gå runt som en grå surpul i skolan då jag skulle kunna ha gaalet kul .. jaja, shit happens! ;) Tur att jag och Regge ställer till med partaj sen i augusti i alla fall:D

Haha skrev av mig rejält märkte jag .. ha det bäst!:D

 


Stalljobb

Har hållit på i stallet hela dagen. Spolat någorlunda rent med högtryckstvätten, och skrubbat med såpa överallt. Tog lång tid, med rent blev det! Nu är det bara målningen kvar, och så ska vi ju sätta plank utanpå Glader boxvägg, så ser den likadan ut som de andra. Kommer bli jättebra!


Körning

Det var så kul igår, så körde Glader idag igen ^^ På vägen stannade vi hos Emil o Malin och pratade med dem ett tag, guld värt att ha en häst som är lärd att lugnt stå still! (massor med cred till dej Emma!) Körde samma sträcka som igår, lämpligt långt nu från början. Han blev lite piggare på hemvägen, har är proppad med överskottsenergi haha! Rider honom imorgon runt berget så han får göra sig av med lite av det. 

Hans sår på vänstra hasen läker btw jättefint! Har tvättat det helt rent och löst upp rugorna med vatten varje dag, sprutat på Aloe Vera-spray och sedan Aloe Vera-gel, och sen lite silon runtom. Det läker fort och bra, och besvärar honom absolut ingenting. Det är skönt!

(PS: Förlåt Emma eftersom det har tagit så lång tid, men vi har haft så fullt upp och dagarna flyger bokstavligt talat iväg ... lovar att ringa upp så fort vi har tid!)

Ha det bäst,

Kördebut

Körde Glader för första gången nu, då vi äntligen köpt en lätt rockard som passar till honom! Det var jätteskoj, mamma ville så gärna följa med och åka så hon fick väl det då ;) Han skötte sig super och tyckte det var jättekul. Travade några sträckor också, ville bara ta det lugnt nu eftersom han har fått vila ett tag.

Jag och Glader :D (haha lekte lite med effekter också i Photofiltre:P)



=)

Glader går och vilar i hagen ett tag nu, han lyckades fixa sig några småsår på bakbenen så de får läka medans han vilar. Det var bara ytliga sår, så jag börjar rida honom igen nästa vecka.




Sommarhäst på sommarbete:)



Långritt

Jag och Melissa tog oss äntligen i kragen och for ut på en långritt. Hon red min grannes häst Stjärnviva, och jag Glader såklart. Vi packade med oss fika och en massa grejer, och stack iväg.
Det tog kanske halvlång tid, 2h och 45min lite drygt.

Här är en karta på hur vi red! (klicka)




markarbete/hoppning

Min bästa kompis Melissa var här i helgen, och i lördags red hon Glader på ridbanan. Det gick jättebra, men eftersom det var så varmt så red vi inte så länge. Vi red "vanligt" markarbete och på slutet så hoppade hon honom några gånger över fem stycken knallblåa plastlådor, de var på lågkant så det var kanske runt 60. Han skötte sig jättebra och var pigg&glad hela tiden.

Har bilder, men eftersom jag inte hittar min ladda-upp-från-kameran-till-datorn-sladd (^^), så lägger jag upp dem senare.