Kortis!

Idag blev det ett kort pass. Grannens flicka Malin (9år) fick rida på Glader idag, jag gick bredvid. Det gick jättebra! På slutet ville jag bara ta nån galoppfattning också, så jag fick rida med stigläder lika korta som jockeys har haha ^^ Det var kul ;D


Hoppning!

Det var 1,5-2 veckor sedan vi hoppade sist och vi har ju tränat ganska "intensivt" dressyr tag, så tänkte att det var dags igen att få lätta lite från marken haha ^^ Han var superduktig. Hoppade bara en oxer (som var kryss & räcke från början) på vägen. Som högst blev det oxer på 90 cm, runt 70cm brett emellan. Oj vad han tog i, och han har hur bra teknik som helst! Han hoppar med ryggen och har hur mycket scope som helst, han är en världscuphopphäst ju! ;)

Här kommer några bilder! :D


Han hoppar som att de där 85 centimetrarna vore en och tjugi, hur duktig som helst! :D



90 centimeter, han är som en fågel. (L)



I början av passet, 70's räcke




Dressyr

Idag red vi dressyr igen. Tror att jag mest kommer göra det i veckan, och det går bättre och bättre hela tiden =D
Idag så gjorde vi mycket övergångar trav-skritt och tvärtom (red på en volt och han skulle sakta av till skritt 4ggr per varv) och det gjorde skillnad i hur uppmärksam han var på hjälper! :) Gjorde också någon skänkelvikning och lite annat. Sedan tränade vi galoppfattningar, nästan bara från trav nu, eftersom han tar dem ändå så lätt från skritt. Det gick superbra! =D


Djupsnö!

Idag så red vi dressyr på fotbollsplanen igen. Och det har snöat så fruktansvärt mycket att i hagen så är det nästan snö upp till mellan knät och armbågen på Glader! Som tur var är det inte lika mycket på planen, och där blir det ju som "stigar". Han var jätteduktig, trots att det var lite av ett snöoväder och väldigt djupt. Det är kul att märka att han orkade galoppera i båda varven - till och med på volter - trots att det var mycket mer snö nu än förra gången!
Vi jobbade mest i trav på volter, åttor, serpentiner o.s.v. På slutet gick vi upp på våran plogade väg och galopperade en bit också. Han var jätteduktig som vanligt!

/Lisa

=)

Oj, nu har jag glömt att skriva.
GO JUL Å GOTT NYTT ÅR förresten! :D

Sist så red jag dressyr med Glader i djupsnön på fotbollsplanen, det märktes att han fick jobba ordentligt. Jag travade mest och väldigt långa intervaller. Han tyckte det var lite jobbigt att galoppera på böjt spår och bröt av ibland, så han fick mest galoppera rakt. På slutet så for vi ner på åkern så han fick springa av sig litegrann.

Nä, nu ska jag ut igen, vi hörs!
/Lisa


HOPPNING!

Idag så hoppade vi! :) En kombinaton med 2språng emellan, med det första hindret alltid som kryss, och det andra höjde vi eftersom (blev en oxer i slutet). Han hoppade jättefint och JÄTTEHÖGT! Som vanligt, det är så himla kul ;D Han hade massor med energi och hoppade som en elithopphäst! :) Han är jätteduktig och har ju hur bra benteknik som helst. Här kmr några bilder! Hare bäst.




Han hoppar högt över som vanligt! Glader gillar att slösa med marginalen ;)


Haha GUMMIBOLLS-KANIN! Han är för söt.



/Lisa


Snart jul!

Hejsan! Snart är det jul. Mysigt!
Förlåt att jag inte har skrivit på några dagar, har haft så mycket plugg och grejer att fixa ;D Har såklart ridit honom flera gånger, och han är ju som vanligt jätteduktig. Tränar lite på väldigt kort galopp i hög form, det är han jätteduktig på!

Och nu är det dessutom bestämt att vi ska vara med på dressyrträningen några dagar efter nyår. Det hoppas jag kmr gå bra!

Ha det bäst!

Bilder!


/Lisa


Dressyr/galopparbete

Idag red jag Glader på ridbanan, det var ett tag sedan nu. Han gick jättebra, men var ganska springig eftersom han har fått vila några dagar. (det har varit julfest etc på skolan) Vi galopperade en del, mest på stora volter. Det har ju mest blivit "rakt-fram-ridning" eftersom jag har fått lov att rida efter vägen då det är så mörkt på kvällarna. Så man får ta tillfället i akt och träna på volter och sådant också så han får muskler i sidorna också! :) Han gick som vanligt superbra, men ska nog träna lite mer på vänster galoppfattningar framöver. Precis som alla hästar så har han ju lättare i ett varv ;D
Jag fick flera fina bilder på honom, lägger upp dem senare ikväll!

Ha en bra tredje advent!
/Lisa

Barbacka!

Red direkt efter att jag kommit hem från skolan, red barbacka den här gången :D fast red med en gjord iallafall, har ju aldrig ridit barbacka på han förut ;D Det var jättemysigt! :D Har inte så mkt att säga, red bara runt lite i skogen, ingen lång sväng eftersom det är ganska mörkt nu. han var jätteduktig! :]


Hoppning!

Idag så hoppade jag lite med Glader. Eftersom det var första gången så hoppade vi inte så högt, som mest ca 65-70. Vi började att hoppa kryss i trav, och han hoppade jättehögt över!:D Sedan ändrade vi till ett jättelitet räcke och det travade han bara över, så efter det red vi bara an i galopp. Han är verkligen lätt att taxera in eftersom han kan galoppera så kort och så långsamt, han kan nästan galoppera på stället! Sen höjde vi till, ja - 65-70-, och då hoppade han perfekt. Han hoppar verkligen med hela ryggen, så det blir väldigt runda och mjuka språng! Han var ju inte hoppad så jättemycket med, och inte på ett långt tag, så vi hoppade kanske bara 4-5 språng, och sedan for vi ut i skogen en sväng. Förutom att han är lätt att taxera in, så är han också lätt att trycka av om man kommer lite för långt ifrån. Jag blir galen - det går inte beskriva hur fint han har gått på sistone. Som en Grand Prix-dressyrhäst! Han är helt fantastiskt duktig.

Ha en bra andra-advent! :D

Snö-ridning

Idag red vi i skogen, en ganska lång sväng. Red med gummisnoddn idag också, det gick superbra, lika bra som igår ;D I slutet så körde vi lite galopparbete, kort galopp långa sträckor. Jag tror att det kan vara ett bra sätt att få upp muskler o kondis på honom, om man kör lite galoppintervaller några/nån dag i veckan, och annars klättring, travjobb och sånt.
Det snöade ju så himla mycket, men aldrig att det skulle hindra oss, hehe! Vi var ju ganska ... ja, vita då vi kom tillbaka ^^ Ja la på honom en fleecefilt och gnuggade tills han blev torr, och så fick han ju gå ut med ett täcke såklart. han var som vanligt jätteduktig! :D


Lyckat "gummisnodd-test"! ^^

(Nu har jag inte skrivit på ett tag. Jag är ju inte van att blogga, så jag glömmer lätt XD)

Jaja. Red Glader nyss, bara längs vägen som går mellan huset och storvägen. Snöföre, haha! Inte alls halkigt, alldeles perfekt underlag faktiskt. det är ju så mörkt, och pannlampa hjälper knappt, så vi red ba fram å tillbaka. Det gå ba alldeles utmärkt de också. Jag red han med gummisnodd idag, först så lös man kunde ha den och spände sen in den efter som, tills den var helt inspänd. Han gick hur fint som helst och accepterade gummisnodden på en gång! :D Jag har den nog lite oftare framöver, bara för att hjälpa honom ner i formen i galoppen (Hans galopp är helt underbar). det gick som sagt hur bra som helt, ser framemot helgen! Kanske testar några småhinder, studs eller något sånt också. 

Ha en jättebra helg! :D