Dagens ridpass

Jädrar vad det blåser ute! Man fick ta i för att kunna öppna ytterdörren, då är det inte lite alltså ... red ut på Glader idag i alla fall. For ut i skogen och bort till en vändplan vid sjön, det är aldrig skottat där så det är skitbra träning för honom! Körde mycket travarbete med honom där, och en del galopp också.

Ibland om han är lite spänd i ryggen så studsar man jättemycket i traven, och då blir han ju ännu mer spänd. Tränar jättemycket på att han ska bli van med att man sitter ner i traven och inte spänner sig så mycket, genom att bara sitta ner korta stunder och bara i låga tempon.

Han var jätteduktig i galoppen! Trots att man har ridit där några varv så det blir ett spår är det ju ändå djupsnö, men han bröt aldrig av utan höll en jättefin galopp och man behövde inte ens hålla igång honom trots att han tyckte det var lite jobbigt. Det är ju superbra teknikträning för honom att galoppera i djupsnö, jag märkte en väldigt stor skillnad på hans galopp särskilt efter förra vintern. Han tar mycket luftigare språng och galopperar mer i uppförsbacke också.




Kommentarer
Julia säger:

Vad fin häst du har! :D

2011-03-27 | 15:08:33
Bloggadress: http://zebracolours.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback