Sunrise trot

Red Glader i solnedgången idag igen, runt sjön och en bit bortanför Inneråträsk. Jättehärligt! Travade ca. 3,5-4 km i knappt 2km intervaller med kanske ... 20m skrittsträcka emellan xD Bara kort trav precis hela vägen, så han börjar aktivera bakbenen mer. Han har ju blivit jätteduktig på att gå på tygeln och har slutat hänga i den, så nu går han väldigt bra. Han fick bara göra 2 galoppfattningar från skritt, en vänster&en höger. Bara 5språng i varje galopp bara för att kolla av lite. Så 80% av hela ridturen var trav ;D

Förut var det mer "flumridning", alltså bara grunderna i alla gångarter och sånt för att få upp lite mer grundmuskler som man ska ha att bygga upp på successivt sedan. Nu koncentrerar vi oss mer på lite finlir, och denna vecka blir nog en "travvecka" (haha) så han börjar välva ryggen lite mer och lite högre bakben (han trampar över jättefint och går i bra form, bara så att han börjar ha lite mer aktivitet). Kommer nog jobba på det genom mycket uppförsbackar och travbommar och upphöjd cavaletti.

Imorgon och framöver blir det lite längre travsträckor än nu, kommer börja rida längs Flodavägen där det är väldigt branta uppförsbackar. Det blir jättebra träning för ryggen&bakdelen, kör man på så ett tag så får han ett nice ass! ;) Haha mamma är nog rätt trött på mig nu, jag pratar jämt om vilken snygg mage han har fått :P Vadå ... man måste ju vara snygg till beach-säsongen som börjar snart?! Haha nej skojar bara, Glader är snygg i alla lägen. Herregud vilket flummigt inlägg det här blev, bäst att jag slutar nu ..

Ha det bäst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback